2022-05-07-klampenborg

Alle løp unntatt siste pga. tid.

Valg: 4-1 / 2-5


Den mest pålitelige hesten er 4 Great Basin som kommer fra seier. Vi tror 1 Gold Devisor burde nå vise noe bedre. Sist så passet ikke distansen. De andre to som ser interessante ut er 2 Geepower, og 5 Acapello, begge som kommer tilbake fra en lang pause. 3 Zingaro Boy burde være god nok til å vinne men den har hittil ikke likt gress.


1 Gold Devisor startet 2020 sesongen på handikap 70. I fjor startet den på handikap 80. Begge seierene i fjor kom på 1.300 m. Den første i juni, et klasse 2 handikap med 57 kg, og den andre i november. 8. mai i fjor ble den slått med 1 lengde på distansen, med 65 kg og en lærling på en dag banen var bløt. Debuten hadde kommet i april hvor den presterte dårlig. I 2020 presterte den også dårlig første gang ut før den var nære å vinne. Den 29. mai i fjor tapte 1 Gold Devisor (65 kg + lærling) for 2 Geepower (58 kg) med 1,5 lengder. Basert på dette så har 1 Gold Devisor bedre sjanse enn 2 Geepower.

2 Geepower vant i debuten i fjor. Men den har ikke løpt siden august i fjor. Skal være bedre enn i fjor fordi den er 5-år nå. Siden den vant på en god tid med 65 kg i debuten i fjor så burde den også ha en god sjanse.

3 Zingaro Boy vant bare ett løp i fjor og det var på dirt. Vi likte ikke hestens løp på gress så mye i fjor, men den var 4-år. Den kan ha slitet med å slå handikap hester med høy handikap. Nå er den 5-år og får faktisk flere kilo av en hest som 2 Geepower som startet forrige år på rundt samme handilap.

Det beste 3 Zingaro Boy har på gress fra i fjor er en 3. plass på en god tid fra Gøteborg med 63 kg. Den har vært på Klampenborg én gang tidligere og da kom den (59.5 kg) på 3. plass på en bløt bane, ganske mye slått, og bare 0,5 lengder foran 6 Dress Circle (54 kg).

3 Zingaro Boy burde løpe på gress bedre enn dirt men det er ikke det resultatene sier. Moren var en gress hest, og 3 Zingaro Boy har en halvbror som has prestert ekstremt bra på 1.200 m gress. Halvbroren vant faktisk et Gr.3 løp, og kom på 2. plass i både et Gr.1 og Gr.2 løp.

3 Zingaro Boy kan være en outsider verdt å ta sjansen med men da må den ikke bare være i form, den trenger også å plutselig gjøre det bra på gress. Svak outsider til tross for topp avstamning.

4 Great Basin synes vi veier for mye. Den kom på 2. plass i miler løpet for 3-årige på den Danske Derby dagen. Som 4-årig så vant den et løp på 1.300 m men det var mot svake hester og på en dårlig tid. Hestens første seier i fjor kom på debuten, men da på 1.600 m, hvor den slo dårlige hester i et maiden løp. Den kommer da fra å vinne på en god tid, og har løp i kroppen. Vi mener den løp kjempe fint også. Skal være hesten å slå til tross for vekten.

5 Acapello har byttet trener. Den tapte med nese i sitt første løp i fjor, mot en hest som er nå handikap 77. Etter det løpet så var den for det meste dårlig. I 2020 så kom den på 2. plass i sitt første løp, da på 1.600 m og mot gode Speedman. Har aldri vunnet på 1.300 m men vi mener den har en sjanse her til tross for det. Ofte så løp den med å gi kilo til de andre, her får den flere i stedet.

6 Dress Circle har ennå ikke vunnet. Alt peker på at den kan ta en 3. plass som best.

7 Brazen Brazze Er 4 år og kommer med for mye vekt. Skal ikke være god nok. Var i hvert fall ikke det i fjor.

8 She Is On Fire har to av to på bløt bane. Har 4 år og har ikke møtt elite hester ennå. Burde ikke være god nok.