Categories
September 2020 Spillforslag

Bro Park 20. September

Våre valg: 7-8-1-9 / 3-5-2-10-13 /6 15-11-4

Avdelingens vanskeligste løp. Her tror vi hvem som helst kan vinne. Vi har mest tro på noen få hester og ryttere men alt kan skje. Over 2.100m på gress så starter de på en sving og de med innerste spor kan få flere lengder over de andre om de presser til front. De med innerste spor sikrer seg også nettop innerste sporet mens de andre er nødt til å løpe bredt som egentlig betyr flere meter.

Vi velger derfor 7 Milton som vår førstevalg. Sporet er passe bra og hesten kan løpe i front uten problemer. Vekten er en liten ulempe men de fleste bærer rundt like mye vekt, så om det er tung for denne, så er det tyngre for de andre. Amatørrytteren Tina Henriksson er også erfaren og godt vandt til å ta fronten og holde til den. Med tanke på selve hesten, så har denne god plasseringer over distansen og ser ut til å klare å bære 65 kg. Var slått med hals i Juli med 59 kg og holdt en god posisjon med 62 kg 5. August når de passerte 2.100m.

Som andre valg har vi 8 See You Soon. Dette er en hest i utvikling og viser nok fremgang igjen. Den skal bare bære 3kg ekstra enn sist og Alina Öhgren er kjempedyktig. Hun har vunnet med samme farger flere ganger allerede og har nok fått den beste hesten av stallen. 8 See You Soon kom bakfra sist men har tatt seg til fronten før. Hvis rytteren mener tempoet er for sakte så tror vi hun vil slå til uten tvil.

Ellers har vi et interessant tredjevalg. Nemlig 1 Krafla fra Kahlil De Burka. Denne hesten er 3-år. Under total utvikling og har en avstamning som sier lengre distanser. Ikke helt stayer distanse men mer enn 1.200-1.400m. Den har ikke løpt siden Juni og vi tror at dersom den viser noe av kapasitet så er seieren innen rekkevidde. Den skal ut med 61,5 kg på ryggen mens de fleste andre med over 65 kg. Dette er en fordel som merkes mest etter lange distanser. Dessuten så var 7 Milton slått av 3-årige hester 5. August da den ble slått og kvaliteten av hestene i løpet er ikke så høy!! Den har gode forutsetninger og burde kjenne banen siden den er trent på Bro Park. Om ikke det var nok, så rir Jessica Wadst, en av de tre beste amatørrytterne i løpet og som for tiden ligger på 2. plass i konkurransen for amatør ryttere.

9 Bright Light er også ridd av en topp 3 amatørrytter, Malva Blademo. Hesten bærer kanskje litt for mye vekt for denne hesten men gjorde det utrolig bra under F. Janetzky 19. Juli, der den lå i front nesten hele løpet, helt til den ble tatt igjen like før mål. Malva er dyktig nok til å ta fronten om det er det treneren ber om og skal uansett ikke velges bort. Malva kjemper helt frem til mål med klasse ridning og man kan ikke be en amatørrytter mye mer enn det.

3 Philadelfia slo 13 Shaken Not Stirred ganske lett sist. Sistnevnte har bedre rytter denne gangen og står 2 kg bedre til men vi tror startssporet vil komme i veien. Hesten ser ikke ut som en frontrunner mens 3 Philadelfia kan være det.

5 Queen Of Skara har gjort det bra i år. Ikke minst på amatør løp. Var nærme mot 8 See You Soon de to siste gangene og vant over 2 Justice Focused før det. Merk at Tina Henriksson ofte rir for Henrik Engblom men sitter denne gangen på 7 Milton. Men 5 Queen Of Skara er uansett bra. God rytter også og av de som skal ut i løpet, den som vil takle den høye vekten best.

2 Justice Focused har for få løp på Bro Park for å konkludere noe, men den er god på amatørløp og var nær å slå 5 Queen Of Skara på Gøteborg. Hanna Nimåker leder i turneringen og takler hesten banen bra, da vil det ikke være overraskende om den leder fra start til slutt.

Vi liker 10 Surfers Paradise fordi den har tidligere slått 7 Milton over lengre distanse på gress på Bro Park. Den er litt lavere i handicap enn de andre men spiller den på sin lave vekt så kan den slite ut de andre og vinne eller ha en sterkere finish.

13 Shaken Not Stirred var egentlig hesten vi likte mest i starten men prestasjonen sist var veldig svak. Vi forventet mye mer med 59 kg og det så ikke ut som hesten kunne klare noe bedre enn det. Blir samme bane med 10 kg til og dårlig startsspor. Men rytteren, som har vunnet flere løp i det siste og at den kom rask mot slutten på Jægersro gir grunn til håp.