Categories
September 2020 Spillforslag

Bro Park 20. September

Våre valg: 9-6 / 8-7

Her håper vi 9 London Rock vinner!! Vi har fulgt etter denne hesten lenge og nå skal den ut i Bro Park sin gressbane. Vi tror det er en bedre “fit” enn Øvrevoll sin gressbane fordi på Øvrevoll så må hestene bremse før første sving. Og akkurat denne hesten, taper mange lengder og hele rytmen på det. Hesten er også etter Society Rock i likhet med fjorårets vinner Corinthia Knight. Den skal også ut med Blinkers (B) og basert på løpet sist så er det en ekstra “boost”. Men for at den skal vinne mot så gode hester som 6 Maystar så må den komme fort ut av startsboksene og ta ledelsen eller i hvert fall fremme nok til å ta en inner spor. For dette løpet blir vunnet av hester som er i front og på innerste spor. De klarer å tjene ~3 lengder fra siste sving til oppløpet og det er bare den korte svingen. De som er ligger bredt ut løper mer og avanserer mindre, enda flere lengder. Om 9 London Rock klarer dette så har vi god tro på at den vinner på ~50 i odds. Og vi tror han klarer det. Han var halv lengde bak Pal O’Mine sist og denne er like rask som Ambiance i starten, som tok fronten i fjor.

Vi liker også 6 Maystar. Vi vet at denne i motsetning til 9 London Rock, har bedre spor og kommer uansett ikke til å ha problemer i starten fordi den er vandt til å starte rask ut og ta fronten/inners i rail sporen. Corinthia Knight vant i fjor og lå rett bak Ambiance som kom på andre plass. Og bare fra posisjonene deres, og tempoet så klart, så fikk de flere lengder på starten av oppløpet. Og tro meg, det er nesten umulig å ta igjen så gode og raske hester på oppløpet over denne distansen. Men mindre de blir slitne selv. Og 6 Maystar er allerede vandt til dette. og han er rask! 1.09,2 på 1.200m. Hollie Doyle er nesten en jockey stjerne, og hun rir og rir sterkt og til god rytme, til det er over.

Ellers liker vi 8 Es Raco! Vi var veldig fornøyde med innsatsen i Dubai første gang ut. Han lå i gruppen som ledet løpet og var kun slått med 2 3/4 lengder. Det var 1.000m den gangen, 1.200m nå men vi tror at hvis den tar fronten så har den en god sjanse. Den har vist at den klarer 1.200m på dirt og sist den var her på Bro Park så var den 2 lengder bak 1 Dardenne på en myk bane. Vi tror den er bedre på god til rask bane og vi forventer noe sånt til i morgen. Dessuten så kom den mot bakfra slutten den gangen og det lønner seg ikke. Hesten har en rask naturlig tempo.

Og til sist så liker vi 7 Von Blucher. Den kom for sent den dagen den tapte mot 10 Sarookh. Den ligger litt dårligere ut vektmessig men den har ikke løpt siden slutten av Juli. Vi tror den har blitt forberedt til dette løpet siden den tapte mot Sarookh og det løpet 29. Juli var bare for å vise hesten hvor rask de beste hestene er. Husk også at den har en 2. plass, 1,5 lengder bak Valence som er nå 92 i handicap!