Categories
Gøteborg Mai 2021 Spillforslag

Gøteborg 16. Mai

Valg: 10-3-6 / 1-2

Kanskje det vanskeligste løpet å finne vinneren på. Vi faller på 10 Barny fordi den var god på Klampenborg sist og den pleier å vinne rett etter den har vist seg god og sterk i løp. Den vant første gang ut på Gøteborg i 2019 med handicap 78 og med tanke på at banen var bløt på Klampenborg sist og den var så sterk i avslutningen så har vi lite tvil på et godt løp. Distansen er også perfekt. Problemet er kanskje at den blir ridd av Nora med 65 kg. Den skulle ha møtt disse med 63 kg men Andres Chavez rir ikke.

1 Heart Of Dreams hadde vi god tro på 14. april. Det var et bra løp. Den skal være bedre på gress og det er derfor vi liker den. Barocci avkom så den skal være bedre på gress. Var god i mai i fjor og hesten er halvsøster til gode Donna Devarona. Kan være den ikke liker myk bane, vi er usikre.

2 Fury The Bullet er nesten like god som 1 Heart Of Dreams. Men den blir ridd av Elione og startspor 2 er kjempebra for hesten. Den liker fronten og det er en fordel på Gøteborg.

3 Alsimsaam skal være bedre enn både 1 Heart Of Dreams og 2 Fury The Bullet men den skal ut med noen flere kilo enn disse. Det som teller positivt er at hesten har vunnet på myk bane og møtt langt bedre hester i form av Match Maker og har faktisk slått 2 Fury The Bullet på myk bane på nettopp Gøteborg tidligere. Den har også en 2. plass på myk bane fra Øvrevoll. Og er hesten i form, så er den veldig bra her. En hest som sikter på handicap 80.

4 Roman King skal ut på en bra distansen med den veier for mye med Tina som vi tror fortsatt er amatør rytter. Dette er et jevnt løp hvor det blir hard kamp om posisjonene og så på oppløpet.

5 Tootick ser ikke ut til å like myk bane og har så langt møtt langt svakere hester generelt. Blir for tøff.

6 Focus On Me liker seg på myk bane. Var god i august og september med lignende vekt og samme rytter. Hesten liker Gøteborg banen og vi tror den har en god sjanse her.

7 Lemon Smile er en viss outsider. Har en 2. plass fra oktober med 64,5 kg. Går ned 7,5 kg og blir ridd av en proff. Tapia er sterk og det kan være det er det hesten trenger for å vinne. Hesten er etter Oasis Dream.

8 Filia Kalejs fant endelig sin favoritt underlag og distansen. 1.200 m dirt. Vi tror den står svakt her med så mye vekt. Den er ikke en handicap 80 hest.

9 Xtara tror vi ikke er i form. Har vunnet på Gøteborg tidligere med 64 er mye. Vi husker også at den likte fronten og her blir det vanskelig uten å tape alt for mange lengder eller slite seg for tidlig inn i løpet.

10 Barny er vår førstevalg. Blir ridd av Nora med det vi antar blir 65 kg. Er hesten å slå. Dette er favoritt distansen til hesten og denne banen er hjemmebanen. Den elsker pisk også og Nora har vunnet med den før. Dette er en handicap 80+ hest på en god dag og med riktige forutsetninger, som vi mener den har nå.

11 Good Eye veier for mye. Dårlig startspor. Hadde kanskje klart det med 65 kg.

12 Cece Adorable har gått mye opp i handicap. Vi vet ikke hvorfor den debuterer nå når den er fra Jægersro og det var løp for den i april/mai. Vi mener dette ser vanskelig ut. God rytter men den er ikke så god på gress. Var også ikke bra tidlig ute i fjor eller året før.

13 Karen From Finance har sine beste løp på gress med pisk. En outsider. 55 kg er bra, og det samme er Jacob som rytter. Men de siste løpene var ikke bra.

14 Zingaro Boy er en 4-årig hest. Dette ser vanskelig ut, ikke minst med spor 14 og 59 kg med en lærling. Første premie er verdt 50.000 kr