Categories
2021 September Bro Park Spillforslag

Bro Park 12. September, Breeders’ dagen

Valg: 5-4-15 / 9-2-12 / 8-13-11-6

1 My Jamil vil finne distansen for lang. Startsporet er perfekt men den burde bli tatt igjen. Det har skjedd flere ganger allerede, på kortere distanser.

2 Rubinstein er helbror til Barny. Den er god på 1.400 m men ikke mer. Vi har alltid ment at 2 Rubinstein ikke er god på lengre distanser. I Svenskt 2000 Guineas holdt det bare til en 4. plass og det etter et nærmest perfekt ritt. Sist ble den slått av 9 Prima Kalejs som inntil nylig ikke var en del av de beste 3-åringer. Tidene den har kommet på 1.750 m er ikke gode nok i våre øyner. Men det var uten å se litt dypere inn i det. Den slo Natasha Romanova gangen før det, og Natasha Romanova slo både Tille In Action og Espen Hill i sitt seneste start.

3 Habla ble ridd ganske offensivt i Svenskt 1000 Guineas. Den hadde et dårlig startspor og mistet en del lengder i svingen men på slutten så hadde den ikke en ekstra gir å gå på. Har kommet på 4. plass i to tøffe løp men vi tror ikke Bro Park er hestens beste bane.

4 Iron Butterfly fikk et uheldig løp i Svenskt 1000 Guineas. Svarte på slutten og sikret seg 3. plassen. Siden da så har den vunnet Norsk 1000 Guinas og Dansk Derby. En klasse hoppe. Den er god på Bro Park og kan bare være bedre enn sist. Startspor 4 kan være dårlig, den er tricky. Den kan finne seg innesteng på midten av gruppa. Ellers topp sjanse.

5 My Vision ble blokkert rett etter start sist. Banen var dessuten ikke så myk som den pleier å like. Hestens beste bane er Bro Park. Startspor 5 er bra og den vil sikkert fange mange på slutten. At det kommer regn i morgen er bare en fordel.

6 Mirach overrasket oss litt sist. Den kjempet og kjempet og vant kampen om 3. plassen mot Hey Brother. Det er noe å skryte av. Banen var kanskje ikke så god på innsiden og distansen var for lang. Om distansen hadde vært 1.750 m så hadde den hatt god mulighet til å vinne. Startsporet er ok. Den ble sendt i front sist, det blir litt vanskeligere nå med 1 My Jamil og 3 Habla på innsiden, men fullt mulig.

7 Hitman likte vi i utgangspunktet ikke. Resultatene sist har vært forferdelige. Men så kom den også ut på distanser den ikke liker så mye. Speedman er også etter Go Go Gadget og den likte ikke distanser på 2.000 m og mer. 7 Hitman har aldri vært på Bro Park men den har en fin 2. plass bak Brunello som kommer fra å vinne. I fjor ble dette løpet vunnet av Speedman, med samme rytter og trener som nå. “God” outsider avhengig om den faktisk er i form. Vi nevner at hesten ble tatt opp etter 1.200 m i Dansk Derby.

8 Good Fortune løpte skikkelig bra i Dansk Derby. En fortjent 3. plass. Fulgte opp med å vinne over 2.100 m her på Bro Park på en ganske lett måte. Vi lurer på om distansen kan være litt for kort. Men det er uten tvil og uansett, et godt valg. Den var noen få lengder bak 13 Hollywoodboulevard etter 1.750 m i Dansk Derby, og de var ved siden av hverandre på rundt samme distanse, i løpet sist. Faktisk, basert på løpet til 6 Mirach i det løpet, og 6 Mirach i løpet før, så tyder det på at både 2 Rubinstein og 9 Prime Kalejs, er raskere.

9 Prima Kalejs mente vi ikke var god nok i starten. Men det er tydlig hvordan den har blitt bedre med hver start. Den liker i tillegg en myk bane. Den var slått med 2 lengder av Natasha Romanova som slo både Tille In Action og Espen Hill i sitt seneste start. Det betyr noe. Og det den forteller oss er at dette er en klasse hest.

10 Masseto er ikke så god på Bro Park. Distansen vil den finne for lang og underlaget for krevende med all det regnet som kommer.

11 Thunder Mack var vår første valg i Svenskt 2000 Guineas hvis vi husker riktig. Vi likte startspor 1 den gang. Nå har den desverre startspor 11. Den får ikke gjøre samme løp. På Øvrevoll så prøvde den seg over 2.400 m og det funket ikke. Distansen kan være et problem og vi tror den vil blir det. Ikke minst alle lengdene den vil tape i svingen. Vi tror ikke den vinner. Faren Jimmy Mack vant da Breeders’s Trophy Classic i sin tid, og da var distansen 1.950 m.

12 Palm Springs liker vi ikke så mye på gress. Den var ikke nærme nok i Dansk Derby og i løp før det, på gress, så var den ikke overlegent eller best. Det som taler for er 3. plass i Vøterløpet. Myk bane kan slå til begge veier. Vi vet ikke om den vil like det. En outsider som er vel verdt det.

13 Hollywoodboulevard var først inn på oppløpet i Dansk Derby. En annen hest som også var det var Wishformore som fulgte opp med å vinne Norsk Breeders’. 13 Hollywoodboulevard er ganske god på banen på Bro Park men det er ikke hans beste underlag. Er på rundt samme nivå som 8 Good Fortune, som er virkelig høy. Men, vi synes tidene og løpene til både 2 Rubinstein og 9 Prima Kalejs er bedre på banen.

14 Who’s The Boss er ikke god nok. Bedre på dirt.

15 Voix D’Amie burde ha Bro Park som sin favorittbane. Var tydeligvis ikke i form i Svenskt 1000 Guineas. Var forferdelig i Norsk 1000 Guineas men kom tilbake sterkt i Jægersro gangen etter. Har dårlig startspor men det er kanskje en liten fordel. Da kommer den bakfra som den gjorde når den vant sist. Løpet blir ikke vunnet før siste 400 m uansett. Amie Noire var spesialist på Bro Park. God sjanse. Eneste hesten med avstamning av import hesters klasse.