Categories
2021 September Bro Park Spillforslag

Bro Park 19. September

Valg: 4-3 / 10-12 / 7-9-5-1

1 Careless Whisper var alltid den 3. beste hoppen på Bro Park. Bak Ascot Brass og bak 10 Silent Night. Burde i utgangspunktet ikke vinne dette løpet men gjorde det veldig veldig bra mot For The Roses i juni på denne banen, og senest holdt den på å “slå” Ascot Brass. Slo ellers alle de andre hoppene som var med. Så den har en vinnersjanse her.

2 Ramone er ikke god på denne distansen.

3 Victoria Placa var en hals unna å vinne Bloomers Vase i fjor med 53 kg i fjor, på 1.39,7. Samme dag vant 10 Silent Night (59 kg) Svenskt 1000 Guineas på 1.40,5, 1,5 lengder foran Ascot Brass. 1 Careless Whisper (57,5 kg) kom på 2. plass i Svenskt 2000 Guineas i en tid på 1.40,6. Vi prøver med dette å si at 3 Victoria Placa er mer enn god nok til å vinne! Burde faktisk være en av de å slå. Den kommer fra å løpe tre ganger i Tyskland hvor den ble slått med 1 lengde på 1.600 m(fant ikke plass på slutten), ble slått med hals på 1.400 m (var faktisk foran men målstreken gir fordel for de på innsiden), og 4 lengder på 1.400 m sist (hvor den ble sjenert og hesten måtte ta opp hesten på oppløpet). Så hesten har form. Den var kanskje ikke på sitt beste i sitt siste løp men banen var tricky og taktikken var ikke god, den ble sendt på utsiden etter svingen, etter at den hadde fronten. Og ikke bare tapte den lengder på å sende heste til ytre rail, banen på utsiden var dårlig! Det beste sporet var den i midten.

Men tilbake til 3 Victoria Placa i dag. Den har Bro Park som sitt beste bane og den er spesialist på 1.600 m! Startspor 3 er ganske bra. Vi tror Shane vil ri bra.

4 Dalanijujo mener vi er hesten å slå i dette løpet. Det er ikke mange hester som kommer i mål på ~1.36,-. Den har gjort det to ganger mot yngre hester med vektlettelse som har knapt slått den. Gress banen på Bro Park er egnet til gode klasse hester og vi mener 4 Dalanijujo vil elske banen. Den slipper også å gi så mange kilo til motstanderne. Vi har bare 7 Takeko som er 3-år og det er opp til bevis for den. David Egan er en topp rytter!! Han har ridd Mishriff til flere Gr.1 seier!! Vi forventer en ganske god bane til søndag og ut fra hestens tre siste løp, så burde den passe.

5 Aperola viste sitt beste mot Ascot Brass på Klampenborg nest sist. Den kjempet hver meter og 1.600 m mener vi skal være en fordel. Men med tanke på at Ascot Brass gikk i det løpet med 4 kg mer enn 5 Aperola så tror vi ikke den er klar til å vinne et løp som denne. Endte da med å slå 1 Careless Whisper i det løpet. Vi nevner at hesten er helsøster til Good Fortune, som kommer fra å vinne Jockeyklubbens Grandprix (2.100 m) og Breeders’ Trophy Classic (1.750 m), begge på løp på Bro Park og ikke så lenge siden. Så 5 Aperola burde like banen og kan godt være en outsider.

6 Rapidash er rett og slett ikke god nok i år.

7 Takeko kom så nærme Ascot Brass sist på Øvrevoll at vi mener den er verdig å være en outsider. Det er hestens første gang på Bro Park og her kan det brukes pisk. Hesten har i det siste kommet litt bakfra og det burde være en pluss med Bro Park! Hesten er også importert, og importerte hester pleier å ha Bro Park som sin beste gress bane.

8 Iffany Crow har vi ikke funnet noen gode løp på denne distansen! Vi tror den vil finne distansen litt for kort. Den ble bortridd sist den kom ut, hvor den ble slått med 2,5 lengder av For The Roses, men siden den var så langt bak så tror vi den vil slite med å komme i tide.

9 For The Roses passerte faktisk 1 Careless Whisper 200 m før mål. Ofte er 1.600 m for kort for 9 For The Roses, men den har aldri vært så god som i år. Nora rir hesten litt bedre enn Nathalie og vi tror på en outsider sjanse om tempoet ikke er så fort fra starten. Og om den er det, så er hesten fortsatt kapabel til å vinne. Men den må komme tidlig etter svingen, det er ikke tid i raske løp å hente på slutten siden alle er raske også de siste 200 m. Det er ikke så mange lengder å hente.

10 Silent Night hadde vært vårt førstevalg om den hadde løpt noe mer i år. Den tok 6 måneders pause og vi mener det er alt for mye. Kanskje er planen at den skal være bedre litt senere i sesongen. I fjor kom den på 3. plass i dette løpet, og er nok den største grunnen til at vi ikke liker 7 Takeko så mye mye, den klarte ikke å vinne som 3-årig! Hestene er rett og slett ofte ikke sterke nok på denne tiden. Nok til å slå de beste hoppene. Men tilbake til 10 Silent Night. Løpet sist mener vi faktisk var bra. Hesten har aldri likt en myk bane og den er spesialist over 1.600 m, ikke 1.400 m. Dessuten så tok den sporet nærmest rail, som var også det sporet som var mest ødelagt. Hesten fikk null feste og løp veldig rar. Til tross for det var den ikke slått med mer enn 7 lengder. Ikke bra nok, men ikke forferdelig. Banen skal være til hestens fordel denne gangen fordi vi ikke har sett noe regn falle og det har gått mer enn tid nok for at banen skal blir kvitt vannet. Startspor 10 har lite å si. Den vil ta det rolig i starten og komme sterk på slutten. Men med tanke på formen, bare en outsider.

11 Tante Tove tror vi ikke er god nok på denne distansen basert på tidligere prestasjoner, og ikke minst løpet sist, som den burde ha vunnet, og ikke gjorde.

12 Nouvelle Lune fikk et dårlig startspor. Beste taktikk er nok å være i første gruppe, ca. topp 3-5 hester. Liker seg på Bro Park, som er hestens beste gress bane. Men dette er et vanskelig løp. Det er jevnt og det blir kamp om de beste posisjonene hele veien! Burde (61 kg) være bedre enn 9 For The Roses (57 kg) som den ble slått av i august i fjor, på 1.750 m.