Categories
2021 September Bro Park Spillforslag

Bro Park 19. September

Valg: 5-3-11-9 / 1-2

1 Mighty Gurkha er først og fremst en dirt hest. Nå til hva den har løp på gress. I et løp så satt den i startsboksene fordi den hadde hetten fortsatt på hodet til hesten. Tok mange igjen men ble sliten på slutten. I Breeders Sprint i USA så var den treg ut fra startsboksene, kom i kontakt med flere hester i løpet og Hollie ble tvunget til å stoppe rytmen til hesten flere ganger gjennom løpet, ikke minst tidlig, og ppå inngangen til oppløpet. Den har hatt uflaks på gress. Og de gress løpene den har hatt i år har vært på myk eller tung bane. Den har tatt fronten og blitt sliten underveis, et stykke før siste 200 m, hvor den ikke viser samme speed som fra tidlig. Den har en svak avslutning, men da på myk bane. Vi har ennå ikke sett hesten ut på en god bane. Kanskje det viser seg til slutt at den er god på gress. Men sånn som vi ser det er dette et for tøft løp uansett for et 3-årig hest. Et 3-årig hest har ikke vunnet dette løpet tidligere, og dette med god grunn. De er ikke ferdig utviklet. 9 Corinthia Knight kom på 3. plass i dette løpet når den var 3 år, og den var spesialist på gress.

2 Aplomb har løp fra front og bakfra. Det er ikke smart å komme bakfra i dette løpet. Det er ikke nok meter til å hente igjen alle. Hesten har sitt beste løp under David Egan. I sitt 3. siste løp så snublet den og falt rett før mål. Hadde ellers kommet på 3. plass slått med rundt 2 lengder om vi husker rett. Vi vet ikke om hesten er god nok til å vinne, vi er ikke overbevist i hvert fall. Har da god startspor og en sjanse til å vinne takk til det.

3 Could Be King er bedre på 1.400 m men slo 5 General De Vega på 1.200 m på Klampenborg sist. Var også i god posisjon etter 1.200 m på Øvrevoll sist også. Så den har blitt bedre enn den var når de kjøpte den. Har god startspor og får sikkert rail. Vi tror det er 5 General De Vega å slå og denne har bedre startspor og har slått den tidligere.

4 Sarookh virker ikke å være i samme form som i fjor. Ellers god nok til en trippel plasering fordi den har ganske god startspor, i hvert fall sammenlignet med i fjor, og da vant den fra ~4. spor i svingen.

5 General De Vega er den beste hesten i våre øyner. Den vant lett sist, men i et løp som denne så er det snakk om små marginaler og befinner den seg innestengt for en eller annen grunn vil den kanskje ikke ha nok distanse eller tid til å rette feilen. Vi liker ikke startsporet så mye. Den har flere rask på innsiden, men den kan da i så fall holde seg bak de uten frykt for at det stopper før oppløpet starter. Men dette er et tricky løp. Vi tror dette er den beste hesten basert på løpet den vant her sist og prestasjonene i Dubai. Men ikke bare det, den er faktisk mye bedre enn den var når den vant her sist. På Øvrevoll hadde den kanskje utfordret Duca Di Como om distansen var 1.200 m i stedet.

7 Abolish er noen få lengder bak bpde 5 General De Vega og 3 Could Be King. Problemet er at de få lengdene betyr veldig mange plasseringer med så mange gode hester til start. Det er også kamp om posisjonene hele løpet.

8 Mudawy er ikke god nok.

9 Corinthia Knight vant nesten på målstreken to år siden. Den har god form, kommer fra å vinne to løp. Startsporet er dårligere, spesielt med tanke på alle de raske hestene den har på innsiden. Men løser den det har den en god sjanse. Men pga. startsporet så tror vi mer på en outsider sjanse. Den trenger å være heldig.

10 Brian Ryan har alt for dårlig startspor og er ikke rask nok fra start til å fikse det.

11 El Guanche er vår store outsider i dette løpet. Enten så vinner man fra start til mål fra fronten, eller så er man ganske langt fremme og med nok krefter til å ta igjen de ~3-4 lengdene på oppløpet til å vinne. 11 El Guanche har ikke en god finish, styrken til hesten er speeden den har fra start. Spesielt med den ekstra boosten det å komme fra dirt til gress vil gi den. Tar den ledelsen og løser seg noen lengder i svingen og på inngangen til oppløpet kan den holde frem til mål, da har den en vinnersjanse i hvert fall. Den er rask nok fra start til å faktisk ta den sjansen. Ambiance pleide å ta fronten og vinne på denne banen fra startspor 8, så det er mulig å ta fronten fra startspor 11 også!!