Categories
2021 Oktober Bro Park Spillforslag

Bro Park 17. oktober

Valg: 6-12-11-1 / 7 / Alle

1 War Hawk har byttet eier og trener. Den kommer ikke med fargene som det står i programmet. Startsporet er bra. Den har tidligere slått både Hey Brother og Dominic på distansen på Jægersro. Den kom også på 3. plass i Bro Park trial over 2.100 m, så den liker banen. Vi liker ryttervalget. God sjanse.

2 Nordic har ikke vært så god i år. Har da heller ikke vært så dårlig. Men vi mener den kommer ut for tung påen bane den er ny til. Den løpte ingenting på Jægersro i fjor og vi tror derfor lite på den her.

3 The Gurka har ikke kommet ut på denne distansen denne sesongen. I fjor kom den på 2. plass denne løpsdagen, i amatørløpet. Slo da 4 Mr Kygo og 7 Grimeford Lane med rundt samme vekt. Tiden var ikke så dårlig. Den har også en 3. plass på et silverhandicap på denne distansen fra i fjor. Men det var i fjor. Banen er i år mye raskere. Og vi har ikke sett at den er rask. Kan vinne, men vi tviler.

4 Mr Kygo vant i år på 1.400 m. Den var utrolig rask på slutten. Kommer da ut med 5 kg mer enn den gangen. Var slått med mange lengder 4. august på en rask bane, og sist tapte den med en lærling, mot 8 Hootenanny, med ganske lik vekt. Den tok mange hester og lengder på slutten sist. Med tanke på at den satte turbo sent, så er det ganske bra. Den burde være bedre nå med Fredrik som kjenner hesten best. Har en ok sjanse.

5 Sir Leo er best på 1.400 m. Dette løpet kommer til å bli krevende for hestene. Tempoet vil også være høy. 5 Sir Leo er bedre på en myk til tung gress bane enn noe annet. Med det sagt, så passer denne distansen bedre enn 1.200 m. Med 56 kg så har den faktisk en sjanse. Avkom etter Sir Prancealot pleier å takle dirt ganske bra. Det samme gjelder Acclamation avkom. Moren til 5 Sir Leo vant faktisk sitt maiden løp på all weather. Og husk at den har to ok løp på dirt på Øvrevoll fra i fjor. Har en liten sjanse. Outsider.

6 One Star slo 12 Ellis St Martin i fjor med nesten lik vekt. Får 5 kg fra den nå. Den var i kjempeform når den dukket opp 18. august i år. Vant på et underlag den er noen hakk svakere enn på dirt. Merk at den slo gode Malakai, og kommer nå ut 5 kg lettere. Topp sjanse. Er nok hesten å slå!! Det eneste som teller litt negativt, er at den ble strøket pga. nedsatt allmentilstand sist.

7 Grimeford Lane så sliten i mål sist. Den kommer ut 5 kg lettere men den så ikke ut som en hest som er klar til å vinne. Er da vektmessig i beste posisjon til å vinne dette løpet. Med 54 i juni så tapte den med 1 lengde for Stureplan, og kom i mål på 1.38,6. Løpet før det, i mai, så slo den 12 Ellis St Martin, og var bare 3 lengder bak Plantstepsdream. Kommer ut 6 kg bedre siden det løpet. I fjor nådde den handicap 85 og den sitter nå på 75. Får i tillegg 3 kg lettelse. Sist så så den sliten ut, men banen var løs. Er det feste så har 7 Grimeford Lane en god sjanse. Det eneste som teller dårlig, er at den kommer bakfra og det kommer til å være mange hester i veien.

8 Hootenanny likte hvordan banen var sist. Ingen hentet lengder på den på slutten og den vant sikker. Startsporet har lite å si. Ok sjanse. Tiden kunne da ha vært bedre og det er derfor vi rangerer den litt lav.

9 Pretty Pretty Rose kommer fra å vinne tre løp på rad. Kommer ofte bakfra. Den burde løpe raskere med 54,5 kg. Men den har slått “ikke så gode” hester med ganske lite margin. Det er mange hester til start i dette løpet og det vil være et problem for denne hesten. Er ellers i god form.

10 Prima Kalejs har møtt bedre hester enn de fleste i dette løpet. Distansen passer ganske bra men den var ikke bra på dirt den ene gangen den var på underlaget. Avstamning tilsier også at den er en gress hest. Hvis den er god på dirt så har den en sjanse.

11 Atlanta hadde vi god tro på i år i klassiske løp. Den kom på 4. plass i Svensk 1000 Guineas. I fjor vant den på dirt i sitt maiden løp. Vi vet da ikke om den er i form, vi hadde den som en sikker vinner i Breeders’ Classic Consolation, løpet sist, men den kom på 10. plass. Mye av grunnen var sikkert at den ble sjenert og klemt mellom to hester når det var 200 m igjen, men vi forventet uansett mye mer. Vi mener uansett at den er bedre enn 10 Prima Kalejs. Merk at den (57,5 kg) vant på 1.40,9 i abril, samme dag som 12 Ellis St Martin (66 kg) vant på 1.41,3. 4 Mr Kygo (57 kg) vant den samme dagen på 1.27,4 på 1.400 m. Så 11 Atlanta står faktisk ganske bra inne for dette løpet, om den skulle være god på en rask dirt bane. Merk at den får tilbake sin beste rytter også.

12 Ellis St Martin vant på 1.36,7 i august. Burde være hesten å slå basert på det løpet. Sist så var den også slått med bare 5,5 kg på gress. Den er ikke god på gress, men var ikke så langt bak Ascot Brass som er en handicap 89 hest. Startsporet er ikke den beste, men hesten har ingen problemer med å ta spor 2 eller 3 i svingen. God sjanse.

13 Arabianranta er god nok til å ta en 3. plass på en rask bane. Men den er best på en sakte bane. Startsporet er dårlig. Men etter det vi så fra løpet sist, så er hesten i god form. 4 Mr Kygo klarte ikke å ta den igjen til tross for at den satte turbo.

14 Warwick Avenue har kommet 7 kg opp i handicap siden sesongen startet og 12 kg siden september i fjor. Den har også fått det meste av den på distanser over 2.000 m og med lav vekt. 1.600 m med 59 kg og startspor 14 passer dårlig.