Categories
2021 Oktober Bro Park Spillforslag

Bro Park 31. oktober

Valg: 5-1 / 3

Her burde 5 Plantstepsdream vinne, om den er i form. Husk, “om den er i form!” Vi kan ikke garantere det. Hesten har vært god siden april i år. Det er mange måneder i strekk. Dessuten så er temperaturen ikke den samme som sist, når den vant på Jægersro, eller løpene før. Det er nesten vinter! Hester underpresterer på denne tiden av året og sier takk og farvel etter det. Men de gjør det “etter” et svak løp, som ofte.

Så ja, 5 Plantstepsdream burde vinne. Men vi kan ikke garantere det.

Vi setter 3 Ellis St Martin som outsider, i tilfelle den faktisk er i form!

Dette løpet ble i fjor vunnet av 6 Mr Kygo (56 kg). På 3. plass kom 5 Plantstepsdream (60 kg) fra startspor 1 etter et dårlig start. Vinner tiden ble på 1.38,4. Vi nevner det så dere husker.

1 One Star var en speedig hest i fjor. Slo blant annet 3 Ellis St Martin i oktober, som i år klarte å vinne på 1.36,7 på dirt. 1 One Star har løpt lite i år, bare to løp. Den var i god form første gang den kom ut i år og vant gress, hvor den egentlig ikke er så god. Men sist var den helt borte. Vi var veldig overrasket over den svake prestasjonen. Men sjekker dere 1 One Star i svenskgalopp.se, så ser dere at den ble strøket to ganger på rad, før siste løp, pga nedsatt allmentilstand. Så det er godt mulig hesten var fortsatt litt småsyk når den løp sist. Er den i form nå burde den ta fronten og ikke la 5 Plantstepsdream stjele railen. Klarer den det, har den god vinnersjanse. Alan Wallace er “on fire” i det siste. God outsider.

2 Tille In Action er ikke en miler spesialist. Den kan vinne på distansen fordi den er god. Men her møter den fem andre miler spesialister, de fleste på dirt. Den står ikke bra til i dette løpet.

3 Ellis St Martin ble vi skuffet over sist. Den burde ha vært mer aggresiv fra start. Men til tross for at den sparte krefter så hadde den ingenting å vise på slutten. Det var skuffende og vi setter formen til hesten i tvil. Den kommer ut 10 kg bedre, som vil ha mye å si for denne hesten, fordi den er betraktelig bedre med lav vekt (basert på løpene i fjor), men er den ikke i form, så vil den ikke vinne med en William Buick som er på sitt beste, og som veier 10 kg i stedet for 55 kg

4 Heart Of Dreams vant på 1.35,- på gress tidligere i år. Den har aldri vært så god som i sommer. Tok siden en pause og har i det siste hatt en stigende form. Men den har aldri vært en elite hest på dirt. Vi tror derfor at den ikke er god nok her, uansett hvor lav vekt den kommer ut med.

5 Plantstepsdream er hesten å slå. Slo Duca Di Como sist. Løpet før det kom den på 3. plass og passerte 1.600 m på 1.35,-. Hadde vært rekord tid om ikke Duca Di Como vant samme løp på 1.34,4. Kommer ut 4 kg tyngre som betyr ~1 sek saktere. Det blir en tid på ~1.36, som er mye bedre enn det de fleste i dette feltet klarer.

6 Mr Kygo er en vanskelig hest å ri. Vi tror ikke den vinner med lærlingen. Dette er i tillegg et vanskelig løp å vinne og 6 Mr Kygo kommer alltid bakfra. Shane klarte så vidt å få den i gang i fjor, til å vinne dette løpet, og han har flere års erfaring som proff rytter.