Categories
2021 November Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 4. november

Valg: 4-2 / 9-8-7 / 1

Dette er et veldig åpent løp. Det var en merkelig taktikk på 4 Possession sist, og den vant så lett i september at vi mener den fortjener første valg igjen. Farligst i mot er nok 2 Macjack som kom på 2. plass på denne tiden i fjor, og som har mlte så gode hester som Buckybabe og Like A King i det siste.

1 Moonflash er spesialist på denne distansen og underlaget. Hesten mener vi er i form basert på seieren sist. Startspor 1 er en liten fordel, da sikrer den railen, enten om det er fra front eller fra et angrips posisjon nærme lederen.

2 Macjack er ikke best på denne distansen. Var også sliten i mål sist. Men i fjor, på denne tiden av året, så kom på den på 2. plass fra handicap 72. Den (64 kg) tapte for Al Buraq som den slipper nå og slo både 1 Moonflash (56 kg) og 7 Perfect Illusion (56 kg), hvor begge hadde 8 kg mindre. Verdt å ha med.

3 Pine River kom på andre plass i Altamiraløpet på Jægersro. Det er første gang den kommer ut på 2.400 m. Har hatt dårlig form siden før den ble solgt. Burde ikke være god nok til å vinne her. Men er etter Appel Au Maitre, så om den er i form, så har den en sjanse, dette fordi den kommer ut med 54 kg.

4 Possession fikk et forferdelig strategisk løp sist. Den kommer bakfra på gress men liker en god tempo i front på dirt. Den ble stoppet nesten helt til siste sving sist, og den hadde ingenting å vise på oppløpet, i stedet for å spare krefter, så ble den tømt for krefter med all stoppingen. Den var vår klar første valg sist, og løpet var skuffende. Ny rytter nå, og sikker ny taktikk også. Burde vinne.

5 Deecider er ikke i form.

6 Crossroad Blues har ikke ens tayer avstamning. Har ikke vært så god på dirt i år. Klarte ikke å vise noe som helst med 51 kg sist og det var ikke pga amatør rytteren. Vi tviler sterkt på at den viser noe på denne distansen, uansett tempo.

7 Perfect Illusion har gjort det bra på dirt i år. Den hadde nok vunnet 13. oktober om den ikke løpte 5 runder rundt banen gangen før, når den vant. Løpet etter var distansen ikke hestens beste, og den ble ridd av en amatør som kanskje ikke er på sitt beste. Får topp rytter denne gangen og vi forventer en seierskamp i hvert fall.

8 Twisted ble slått for lett 7 Perfect Illusion nest sist. Men som dere ser så kommer så står den ~5 kg bedre! Husk også at treneren sa at hun hadde mer tro på denne enn 7 Perfect Illusion den gangen også. Sist så møtte den for gode hester. God sjanse faktisk. Slo 7 Perfect Illusion med nesten samme vekt tidligere i år, og på en veldig lett måte. Merk også at den bare har 7 løp i kroppen. Det er godt mulig den er i super form og har mange krefter igjen til å avslutte sesongen.

9 Red Valley vant veldig lett sist. Den slo en Ede’s Garrinchi som var i kjempeform og kommer her 6 kg lettere med en veldig god rytter. Står noe bedre enn 8 Twisted som slår både 7 Perfect Illusion og 1 Moonflash i papiret.