Categories
2021 November Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 4. november

Valg: 4-9-8 / 11-3 / 10-1-5

1 Isidor Almqvist er i god form for dagen. Vant lett sist. Startspor 1 er perfekt enten den tar fronten eller misser starten. Det blir uansett rail i svingen og heldigvis ikke så langt bak. Møter da bedre hester enn sist og 64 kg er mye for en hest som ikke lenge siden var handicap ~60. Kan vinne men ikke høyere enn 4. valg uansett.

2 Caiado er ikke god nok. Tidene peker på det.

3 Mestre Dos Magos kjempet seg til seier nest sist. Denne hesten er så gammel at den ikke lenger er god nok på miler distanse. Men på sprint distanse, er den like god som alltid, den klarer å vise alt av sitt beste før den blir sliten. Den vant knapt sist og det etter at den tok svingen før 11 Point Boy. Hadde tapt ellers. Avanserte nesten like mye som sistnevnte og 8 Ruby Tuesday på oppløpet. Vektmessig så ser dette løpet tøft å vinne men startsporet hjelper!

4 Layton har vi hatt som første valg flere ganger de siste månedene. Den kunne kanskje ha vunnet 7. oktober om den ikke ble presset så mye av 2 Caiado i starten. Den står 2 kg lettere mens 8 Ruby Tuesday kommer ut med 3 kg mer. Dessuten så var taktikken den dagen ikke den beste. Når den (62 kg) vant i oktober i fjor med Mark Larsen, og slo ikke mindre enn 8 Ruby Tuesday (60 kg), så kjempet den ikke om front fra start, men tok det rolig (fortsatt rask uten å bremse), og satt så turbo etter svingen, hvor 4 Layton senere viste frem et andre pust 50 m før mål og endre opp med å vinne lett, siden den aldri gir seg. Så, sparer 4 Layton krefter ved å ikke krangle til seg fronten fra start, og får en god posisjon i svingen, takk til startspor 4, da mener vi den har en veldig god sjanse til å vinne. 52 kg!!!! Sto 7 kg høyere i handicap i fjor.

5 Rock Dancer avanserte ganske mye på oppløpet sist etter at den var nest sist i svingen. Har en sjanse med et bedre løp men det er tøffere denne gangen.

6 Ruby Dream er ikke i form.

7 Tootick er heller ikke i form.

8 Ruby Tuesday var ikke like rask sist som gangene før, hvor den vant. Mye av grunnen har med hvordan banen var. Den var saktere, siden den ble vannet lite. Det hadde også ikke regnet innfor løpsdagen. Denne uken har det regnet litt nesten hver dag. Banen passer. God sjanse, spesielt med rytteren. Men ikke høyere enn 3. valg.

9 Black Million hadde vunnet med en god amatør rytter sist. Hesten er i form og vi liker rytter valget. Står ganske høyt oppe i handicap men på samme linje som 11 Point Boy. Begge kan vinne og er ofte ikke langt fra hverandre i mål. Men 9 Black Million blir ridd av Carlos.

10 Astron var vi litt skuffet over sist, på Jægersro. Den viste seg ikke frem før løpet var avgjort og tapte til slutt med 0,5 lengder. Det som er positivt, er at hesten den tapte for var på den tiden på handicap 77. Så at den ble slått med mindre enn 1 lengde sier mye om hvor god 10 Astron er. Den har desverre ikke noen dirt løp på Øvrevoll og vi vet ikke hvor god den vil være med Nathalie. Outsider. Er god nok til å vinne og nå handicap 80 men kjenner ikke banen.

11 Point Boy har vært nære å vinne flere ganger på rad. Klarte å redde en 2. plass sist. Kommer ned 16 kg hvor 1 Isidor Almqvist går ned 4 kg. Alt indikerer på at den står bedre. God sjanse.

12 Samsara Bay er ikke i form. Dessuten så er den avhengig av fronten og startspor 12 ødelegger. Den misset starten sist.