Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 21. januar

Valg: 2-1 / 3 / 8-4-5

Her burde løpet være mellom 1 Kiefer, 2 Quality Boone og 3 Albahr. De to første er over en hel klasse bedre.

1 Kiefer kommer fra å vinne et Listed løp på en god tid. Nå er det 100 m kortere distanse med bare 3 kg ekstra. Det er overkommelig. Startspor 8 er vanligvis noe av det verste man kunne få men det er faktisk perfekt for 1 Kiefer. Den vant fra siste posisjon sist etter å ha rundet hele feltet i svingen. Ikke bare det, den tok fronten etter 1.200 m på en tid av 1.10,04. Den vant til slutt på 1.28,38 hvilket betyr at de siste 300 m gikk på 18,24 som er en veldig god tid!!! Dette er en klasse hest som vil elske Meydan!

2 Quality Bone kommer fra å vinne på Meydan på en kjempegod tid. Dette med 61 kg og fra startspor 14!! Hvor den faktisk ikke slapp spruten og måtte ta svingen i 4. spor! Til tross for det var vinnertiden nesten like god som løpet etter, som ble vunnet av Imperial Empire med 54 kg mot hester over handicap 100 som Kimbear og Khuzaam. Glem ikke at Imperial Empire kom på 6. plass forrige uke i et Gr.2 løp hvor tiden ble 1.37,90. Topp sjanse.

3 Albahr er helbror til Imperial Empire! Har hittil kun vært ute på gress men nesten alle Dubawi hestene er gode på Meydan dirt. Den skal være god, spørsmålet er hvor god og om den er god nok til å utfordre de brasilianke kometene med 1,5 kg fordel. God sjanse men ikke overraskende om den ikke dukker opp heller. Moren til hesten vant da et Gr.3 løp på dirt på Meydan.

4 Hear The Drums er god. Den vant på en god tid i Sverige sist. Det var faktisk samme tid Victor Kalejs vant Skånelandsløpet i sin tid. Worthy Boy vant Svenskt Kriterium på 1.49,5 samme dag som Plata O Plomo som 3-årig vant på 1.38,7 over 1.600 m, på slutten av sesongen. Er en 2-årig hest god så forventes det at den skal ha ~2 sek forskjell med en elite hest over samme distanse. Det tilsvarer tiden 4 Hear The Drums vant på. Spørsmålet er nå da om en elite dirt hest fra Skandinavia kan slå disse elite hestene på Meydan. Plata O Plomo slo noen gode hester noen år siden, men de var ikke elite hester. Nå mener vi både 1 Kiefer og 2 Quality Boone er elite hester. 3 Albahr vil bli en elite hest på dirt om den ikke er det nå. Så ja, 4 Hear The Drums er god og vi har forventninger, men Duke Derby vant Svenskt Derby i sin tid og var langt borte i dette løpet i sin tid. Nocentsinkentucky var slått med flere lengder og Bullof Wall Street var langt bak to år siden! Det ser vanskelig ut, men det er litt håp for en trippel plassering.

5 Mujeer vant ikke på en god nok tid og har ikke en så god startspor. Den startet sakte sist og kan finne seg innesperret med startspor 3. Avslutttet da fint og kan kanskje slåss om en 3. plass. Løper fint men å forbedre neste 2 sekunder er mye å be om.

6 Night Of Luxury har litt potensial. Er Halvbror til gode Hornsby som utfordret de beste på banen men som aldri klarte å slå de beste. Svak rytter. God startspor men med samme startspor sist så klarte den ikke å holde seg i front de første 1.200 m. Hadde ikke mye å svare med heller. Går da ned flere kilo men tiden var ikke bra.

7 Rawy var ikke god nok første gang ut. Jebel Ali er veldig ulik Meydan. Det er bedre hester i feltet.

8 Steinar hadde vi i utgangspunktet mye håp for. Men tiden den vant på var svak. Uansett om den vant lett så var den svak. Men den “burde” være minst like bra som 4 Hear The Drums. Er den et godt stykke bedre så kan den utfordre de tre første. Avstamningen er veldig amerikansk og sterkt på dirt. De har valgt en veldig god rytter men hvis vi husker riktig så kommer 8 Steinar på slutten. Her vil den ikke ha tiden til det. Blir spennende. Svak sjanse.