Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 21. januar

Valg: 5 / 6 / 1-11-9-2

1 Art Du Val vant et lignende løp i fjor hvor den slo Red Cactus med hode. Ble deretter slått med 4 lengder av 6 Lord Glitters i et Gr.2 løp på en betraktelig bedre tid. Har en Ok sjanse for trippel plass.

2 Bedouin’s Story har gode plasseringer på Meydan fra i fjor og året før. Kommer desverre på en nesten helt nytt distanse og har aldri slått så gode hester på denne banen. Er også 7 år og ikke på sitt beste lenger.

3 Bless Him ser ut til å være betraktelig bedre på 1.600 m enn 1.800 m. Vil finne det vanskelig å slå Gr.3 hester. Er dessuten 8 år.

4 Desert Fire kommer ut på en helt ny distanse. Den har slått Walton Street tidligere, men da over lengre distanse. Vi tror ikke at distansen passer så bra. Disse er elite hester som er både sterke og raske. 4 Desert Fire ser ut til å være mer sterk enn rask.

5 Kick On er både rask og sterk! Ascot Brass kom på 2. plass i et Gr.2 løp for hoppe forrige uke på en tid av ~1.36. I fjor vant 5 Kick On på 1.33,40 på Bro Park, en tid Ascot Brass ikke er i stand til. Den ble også slått av Square De Luynes med en handicap på 115, med ikke mer enn 1,5 lengder på Øvrevoll nest sist. Og det uten bruk av pisk. Vi minner om at den dagen så klarte 5 Kick On å passere målstreken på rekord tid. Desverre så var Square De Luynes raskere. Hesten å slå er 6 Lord Glitters på handicap 116. Vi mener det er jevnt mellom begge men hvor 5 Kick On står bedre. Den er yngre og er mindre avhengig av en spesifikk løpsutvikling. 5 Kick On kan kjempe seg frem mens 6 Lord Glitters trenger rundt 500 m av fri spor.

6 Lord Glitters er kanskje hesten å slå- Høyeste rangert og har tidligere vunnet på 1.46,- på banen. Kommer dessuten fra seier i et Gr.3 løp hvor den var i kjempeform. Som vi nevnte ovenfor, så er denne litt avhengig av fri bane på oppløpet. Den tapte et løp mot hester på handicap ~107-110 på Meydan i fjor.

7 Erasmo er en for ung hest. Helt ny distanse for hesten.

8 Erzindjan er en for ung hest. Distansen ser krevende ut. Husk at 4-åringene kommer fra en krevende 3 års sesong.

9 Highland Avenue er for ung. Kommer fra en krevende 3 års sesong. Kan kanskje stjele en 3. plass basert på løpet nest sist.

10 Partenit er for ung. Den er etter Invincible Spirit som spesialiserer seg i kortere distanser. Vi tvilekr på at dne er god nok.

11 Royal Fleet er halvbror til Royal Crusade som utviklet seg til å være sprinter. Vi tror miler distanse passer bedre for denne og vi liker ryttervalget. Den er da 4 år og kanskje ikke helt på topp ennå. Men den er ikke like sliten som de fleste 4-åringene på denne tiden. Kan kanskje stjele en 3. plass.