Categories
2022 februar Meydan Spillforslag

Meydan 4. februar

Valg: 12-11 / 10-6-7 / 3-9

1 Easter World er halvbror til Thunder Snow som vant Dubai World Cup to ganger på rad. 1 Eastern World er ikke like bra ennå. Den sliter på denne distansen. Den er best på 1.600 m. Svak rytter.

2 Everfast ser ikke ut til å være god nok til denne klassen. Ble nesten tatt igjen sist på 1.600 m med over 8 lengders forsprang på oppløpet.

3 For The Top vant sist fordi den fikk et rolig løp. Tiden ble på 2.06,-. Dette er et Gr.2 løp. Hesten burde i utgangspunktet ikke være god nok, men den slo Remorse som senere ble ikke slått med så mye. Startspor 2 virker ikke så attraktiv ut siden den ikke tar fronten.

4 New Trails var forferdelig sist. Hadde ingenting å komme med på oppløpet. Burde ha vist noe mer. I fjor vant den et Listed løp på 2.000 m på 2.04,54.

5 Quip har hatt 3 dårlig løp på rad. Vi kan ikke finne noe bra med den. Den har for det meste hatt svake løp på Meydan.

6 Roman Rosso var ganske god i fjor. Den ble slått med få lengder av Salute The Soldier i et Gr.1 løp på 2.000 m i fjor og burde være enda sterkere i år. Burde være bedre enn 3 For The Top. Men stallens første jockey rir 12 Kafoo.

7 Thegreatcollection kom på 2. plass i dette løpet i fjor. Den har hatt to gode løp hittil på Meydan denne sesongen og distansen passer enda bedre. En å se opp for!

8 Al Nefud er etter Dubawi så det er alltid noe å se opp for på Meydan. Den vant ganske komfortabelt sist og får et halv kilo lettelse her. Men vi husker ikke en god Dubawi hest som har gjort det bra på dirt på denne distansen som 4-årig. Det kan være for tidlig for denne å heve seg i denne klassen. God for fremtiden. Vi liker startsporet veldig lite! Den fikk et ideelt løp i front og rail sist. Får det ikke her.

9 Fire Group blir ridd av Vagnar Leal. Den ble ridd langt fra effektiv av Antonio Fresu sist. Vi mener de er like gode. Burde da ikke være god nok til å vinne dette her.

10 Go On ble slått med 5 lengder sist i et løp 11 Hot Rod Charlie ble slått med nese. Er god nok til å komme på trippelen. Den så ut til å komme sterk på slutten i det løpet men så halt de siste 100 m. Kan være farlig her.

11 Hot Rod Charlie er hesten å slå. De sikter mot Dubai World Cup for denne hesten. Spørsmålet er om de vil bruke 100% kapasitet til å vinne dette løpet eller bare vise 75-80% av kapasiteten. Da kan den fort tape. Er uansett den beste hesten i feltet.

12 Kafoo avsluttet kjempebra sist!! Distanse økningen er bare en fordel for denne. Med tanke på hvor fort de gikk i løpet sist så er det enda mer imponerende hvor mange lengder den hentet de siste 200 m. Sist så valgte Tadhg O’Shea å ri Secret Ambition som er en 1.600 m spesialist mens 12 Kafoo fikk William Buick. Nå som distansen passer mener vi denne hesten er den farligste i feltet. Vi nevner at hingsten Curlin var en 2.000 m spesialist på dirt. Å få en hest etter Curlin koster $ 175.000 i 2022. PASS PÅ DENNE.