Categories
2022-04-April Bro Park Spillforslag

Bro Park 20. april

Valg: 6 / 4 / 9-1-2


4-årige hester pleier å slite i handikap løp. De kommer ofte ut med for høy vekt. Vi kan se det på for eksempel 1 Wildfire og 2 Helmut som kommer ut med 62 kg. Det er derfor vi liker 6 Grimeford Lane så mye. Denne hester har tidligere vært over handikap 80 og kommer ut med 57 kg!!! Distansen er hestens spesialitet og i fjor så startet den sesongen ganske bra på dette underlaget og denne distansen. Om det ikke var nok, så kommer den også ut med en ordentlig jockey! Den har blitt ridd for ofte av lærlinger. 57 kg med en ordentlig jockey, mot falske-gode/jevne hester kunne ikke vært mer ideelt.

Ellers skuffet 4 War Hawk i fjor på bløt bane, som favoritt. Den står flere kilo bedre denne gang.


1 Wildfire avsluttet sterkt sist. Hadde vunnet om ikke den hengte så mye som den gjorde og om ikke de nye pisk reglene var på plass. Vi mener 1.600 m er en ganske stor fordel. Vi hadde likt Malva på hesten men Fredrik er også god på å komme bakfra. Startsporet er bare en fordel her. Ok sjanse. Var god på denne tiden i fjor. Er 4-år og burde slite i handikap løp.


2 Helmut kom på 2. plass i Svenskt Derby Consolation, på en tid ikke så mye verre enn selve Derby. Men denne hesten sliter med å prestere jevnt. Vant i sitt siste start og burde ha god form fortsatt. Har kommet oftere ut på stayer distanser enn miler distanser. Er 4-år og burde slite i handikap løp.


3 Dust Devil så ut til å ha kommet i kontakt med Hootenanny i løpet sist. Det var kanskje grunnen til den svake prestasjonen på oppløpet. Distansen burde være en fordel, men bare om hesten er i form. I fjor var den bedre enn 1 Wildfire og 2 Helmut på denne distansen, tidlig i sesongen. Er 4 år og burde slite i handikap løp. Heldigvis så kommer den ut med 3 kg mindre enn 1 Wildfire og 2 Helmut.


4 War Hawk var slått med mange lengder i Svenskt Derby men den har 1.600 m som sin beste distanse. Tapte utrolig nok for 2 Helmut, som favoritt, i sitt siste start på denne distansen. Står 6 kg bedre totalt, sammenlignet med den. Burde være den beste av alle 4-årene i dette løpet.


5 Fast And Free liker vi ikke på dirt, den er gress spesialist. Men den avsluttet sterkt sist. Vi ser hvor god den er når banen er tung. Er banen like dårlig synes vi 1.600 m er en fordel og den kan være i stand til å vinne. 65 kg derimot drar den ned ganske mye. Svak svak svak outsider.


6 Grimeford Lane er hesten å slå i dette løpet. Kommer ut 1 kg tyngre enn sist, og står totalt sett, 3 kg verre sammenlignet med 4 Warhawk, men dette er en rutinert hest og for første gang på lenge så får den en sterk jockey, og ikke en lærling. Det teller positivt. Den er dessuten spesialist på 1.600 m og med 57 kg så burde den faktisk vinne. Det kan ikke være at de 4-årige hestene gir den kilo i handikap når den er så god. Den startet forrige sesong med handikap 79 og har vært som høyest handikap 86!! Topp sjanse. I tillegg så pleier den å prestere bra på denne tiden av året!


7 Arabianranta er bare i stand til å slå svake hester. Høy vekt mot svake hester. Den møter ganske gode 4-åringer pluss 6 Grimeford Lane som burde vinne. Dessuten så var 7 Arabianranta ganske svak sist. Ingenting indikerer oss at den vil være i stand til å slåss om seieren.


8 Alsimsaam vinner bare med lav vekt (teori). Det er noe vi fant ut om i fjor. 59 kg er ganske mye men det kan være lavt nok til at den får en trippel plassering. Startsporet er da ganske dårlig, og den er best på gress.