Categories
2022-04-April Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 21.april

Valg: 4-6 / 5-3


Et løp som burde bli vunnet av en ung hest. Dette fordi de pleier å vise betraktelig utvikling og dermed burde være høyere i handikap. Det er flere 4-åringer i løpet.

Hesten å slå er 4 Oliver om ingen viser utvikling eller blir ridd bra.


1 Lyanna TG er helsøster til en hest som ikke dugde på dirt. Avstamningen indikerer at den skal være best på gress også. Vi mener den stiller ganske svakt her men som 3-åring så får den 5 kg lettelse mot de eldre.

2 Punktum Finale har ikke så mange gode løp på distansen og underlaget. Men den kan vinne om den er best i form. Om alle er på sitt beste så burde den ikke vinne.

3 Macho Maja løp bra mot slutten i fjor. Vektlettelsen hjelper mye her. Denne hesten var betraktelig bedre med lavere vekt i fjor. 61 kg er ganske mye men hesten har blitt eldre. Har god tempo og startspor til å lede hele løpet. En av de som kan vinne.

4 Oliver slo faktisk 3 Macho Maja i oktober. Vektmessig så står de ganske like, med en liten fordel for 3 Macho Maja. Men 4 Oliver har den mest rutinerte jockeyen. 4 Oliver startet forrige sesong med én 4. plass fra handikap 55! Det betyr at den står veldig bra inne i dette løpet. Hesten som burde vinne.

5 Golders Green er tricky å ri. Hittil så har bare Evelina ridd den som best. I tillegg så har den sine beste løp på miler distanser. Tempoet kan være for rask for den i dette løpet. Den tapte for 4 Oliver i oktober i fjor men står nærmere 4 kg bedre. Med litt forbedring så kan den i utgangspunktet vinne. Vi kan ikke utelukke den.

6 Cianti ble trent av en trener som trener hovedsakelig arab hester. Det er ikke rart at hesten var så treg. Fra debuten sin til sitt siste løp så forbedret den seg ~5 sek. Nå er den trent av Tobian Hellgren som er god på raske hester. Hesten har dirt avstamning og litt sprinter avstamning. Skal kunne ha forbedret seg siden juli i fjor! Den står så lavt som på handikap 46 og får sine respektive kilo fra de andre i handikap. Burde kunne vinne et løp som dette. Outsider.