Categories
2022-04-April Klampenborg Spillforslag

Klampenborg 30. april

Valg: 3 / 7-9 / 2

1 Moomba ble litt sjenert sist. Distansen mener vi passer bedre ut fra det vi så, tidligere resultater og avstamning. Men vi forventet av den, det vi så av 9 Bolivar Roads i forrige start og var litt skuffet. Den var ikke god nok til å vinne et løp som dette i fjor og med hva den viste sist så vinner den heller ikke dette løpet.

2 Grey Flash vil like distansen bedre enn sist. Vi merker at den kommer ut med Blinkers (B), det er sikkert fordi den stoppet litt på slutten når den nærmet seg andre hester på oppløpet. Avsluttet faktisk fantastisk men går opp 2 kg. Den prøvde seg på denne distansen mot gode hester i november i fjor men var langt slått. Den kom på 5. plass i Norsk 2000 Guineas i 2020 når hestene som plasserte fremst, ikke var så gode. Det ser vanskelig ut å slå 3 King David men den kan kanskje plukke ut en 3. plass.

3 King David er hesten å slå til tross for at den tapte to ganger mot 7 Match Maker i fjor. I første omgang med 7 Match Maker så kom den sent og var i dårlig posisjon, med en vegg av hester foran seg på oppløpet, og når de møttes for andre gang (1.600 m) så hoppet den ut av startsboksene og undervurderte sistnevnte litt som førte til at den klarte aldri å ta igjen etter å ha startet noen lengder bakfra. Det så ikke ut som den hadde tatt den igjen med 200 m lengre bane heller.

Men vi liker den mer i år fordi den var i Dubai og har tre løp i kroppen. Faktisk så viste den en annen side av seg selv i første start ved å posisjonere seg på 4. plass fra start mot kjempegode hester. Rytmen på slutten var grei, men det var tydelig den manglet en sluttspurt og det var der lengdene den tapte med kom fra. I sitt andre start så posisjonerte den seg sist og tok igjen alle de hestene den kunne (bortsett fra de veldig veldig gode) og hadde krefter igjen i mål. Det forteller oss at den var i skikkelig god form i februar. I hestens siste start så underpresterte den faktisk ikke, den ble bortridd av jockeyen. En bred sving fra tidlig av og nektet hesten å slå seg ned bak i feltet. Den angrep kraftig på oppløpet men med så mangre krefter tapt frem til oppløpet så klarte den ikke å slå til og forsvant.

4 Black Hawk War ble slått med mye sist og ingenting indikerte at den ville gjøre bedre på neste start. Det sier nok. Kommer også ut flere kilo tyngre.

5 New Target ble tatt igjen sist. 200 m ekstra ser ikke ut som en fordel. Er også bedre på bløt bane.

6 Fast Companion er ny mot hester i denne klassen. Vi forventet mye av denne hesten i 2020 og den infridde ikke. I fjor vant den bare ett løp og tapte på distansen mot 1 Moomba. 1 Moomba er det minste av hestens problemer i dette løpet.

7 Match Maker vant dette løpet fullt forjent i fjor men tempoet var veldig skuffende underveis. Faktisk så løsnet den seg ikke fra gruppen før siste ~150 m og alle var tett på hverandre. I år er det ikke tillatt med pisk og det jevner ting ut. Den fikk en gratis posisjon på utsiden og front i fjor, hvilken den kan få i dette løpet også, men den ble tvunget til å komme bakfra løpet etter på 1.600 m fordi tempoet var høyt! I begge løpene trengte den pisk på slutten. Veldig god sjanse uten tempo i løpet tidlig, fordi Per-Anders vil sikre seg en god posisjon i eller nærme fronten. Dessuten så mangler vi ordentlig frontrunners i løpet.

8 Sir Churchill har fått for mye handikap. Men heldigvis så trenger den ikke å forsvare det i dette løpet. Den så da ikke i form to uker siden. Klarte ikke å holde følge med front løperne når de ikke gikk så rask. Vi tror ikke på en trippel plass for denne hesten. Hadde den derimot vært i form, så kunne den ha hatt en seiersjanse, spesielt siden den er rask, og løper uten å trenge pisken.

9 Bolivar Roads avanserte virkelig mye og med turbo på slutten to uker siden. Distanse økningen er en fordel. Vi trodde ikke den skulle være så god sist. Den er halvbror til Icecapada og Huuricane Red og viste endelig noe klasse. God sjanse. Kan utfordre de beste.

10 Nordinsky kommer her med handikap 73? Vi har ikke mer info enn det programmet viser, av denne hesten. Den debuterte med en 9. plass som ikke er så bra. Den er i hvert fall ikke på 3 King David sitt nivå og løper sikkert med pisk. Kan ta en 3. plass som beste plassering, men vi tviler på dette.

11 Coat Of Arms har ikke løpt i år. Løpte ikke i fjor heller. Den har tapt mot hester som ikke hadde hatt sjanse i dette løpet. Ser ikke ut til å være på dette nivået. Var sikkert bedre i 2019 od da klarte den ikke bedre enn en 3. plass.