Categories
2022-05-Mai Bro Park Spillforslag

Bro Park 4. mai

Valg: 2-8 / 3-7 / 1-4


Veldig jevnt løp. Vi liker 2 Waikiki og 8 Big Explosion best siden de er unge med potensial, men begge er lite pålitelige fordi de har ikke vist noe bra på verken distanse eller underlag tidligere. De mest pålitelige er derimot 3 High Max som ofte gjør det bra på denne handikappen, underlag, og distanse, og 7 Double Rock som kommer fra å vinne.


1 Enkrona gikk 5 kg opp i handikap fra april i fjor. Den er da 5-år så det kan hende den har utviklet seg litt til. Den tapte for 3 High Max i sitt første start i fjor med 3 kg fordel men litt av grunnen var fordi den ble innestengt på oppløpet. Den fulgte opp med seier løpet etterpå. Problemet vi ser med hesten, er at den kommer bakfra og at den svarer på pisk slag. Begge tung teller negativt med dagens pisk regler. Det lønner seg å være i front.

2 Waikiki ble vi faktisk overrasket over prestasjonen til hesten sist. Vi trodde den ikke løpte på dirt men den var faktisk god på underlaget. Det den slet med i løpet var distansen, den virket for kort. Basert på avstamningen så skal den stå dagens distansen og enda mer. Hestens andre mor har gode avkom. Obs Obs.

3 High Max står på nesten samme handikap som i april i fjor. Den kan godt vinne. Den pleier å være ganske langt oppe i feltet. Men dette er en hest som ikke ser ut til å klare handikap 70, så den taper om den møter bedre hester.

4 Venezuela er etter Appel Au Maitre, så den vil sette pris på dirt og en distanse over 2.000 m. Det som teller dårlig er at den kommer ut med veldig mye vekt til tross for sitt lave handikap. Den kan være tungt for en 4-årig hest tidlig i sesongen på denne distansen. Hesten har også mye bedre resultater på gress enn dirt hittil. Så dette kan være en hit eller miss hest. Vi liker at den er 4-år, er lav handikappet, og kommer ut på en distanse den liker. Men vi liker ikke vekten og det er fortsatt usikker om den er god på dirt. Sist passerte den målstreken på 2.24,. samme dag som 7 Double Rock vant på 2.21,4. Det ser i utgangspunktet ikke bra ut, men den løpte de første 1.600 m på en langt høyere tempo, og mot bedre hester. Helt borte er den ikke.

5 Loki liker seg i front. Den gjorde det Ok på Jægersro sist. Problemet vi ser er at den kommer ut med for mye vekt. Den sitter nå 8 kg høyere i handikap enn samme tid i fjor.

7 Double Rock vant sist men det var fordi ingen løpte på slutten. Banen var noe tung som virket som en fordel for 7 Double Rock. Den kommer ikke til å ha like god tid her til å ta igjen. Det er derfor vi ikke liker den. Med det sagt, så var den god i fjor på denne tiden og var 3 kg høyere i handikap. Den møtte også langt bedre hester.

8 Big Explosion er en joker. For det første så blir den overraskende ridd av Leonardo Rios og ikke Ulrika som har vunnet, og ridd disse farger i det siste. For det andre, så er det snakk om en hest som ikke burde være så langt ned i handikap. Hesten er halvbror til Espen Hill!! Og har avstamning til å være best på dirt og på denne distansen. I fjor sviktet den veldig, men det har gått 6 måneder siden og den har sikkert utviklet seg. Obs Obs.