Categories
2022-05-Mai Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 5. april

Valg: 4-1 / 2 / 5-6-7


Her velger vi 4 Lady Daniela først fordi det burde være den beste hesten! Beste rytter også. Vi mener den vil ha en stor forsprang og fordel om den tar fronten. Vi har 1 Oliver som andre valg i tilfellet 4 Lady Daniela, eller den som stjeler fronten fra den blir sliten ~100 m før mål. 1 Oliver kommer alltid bakfra og med en sakte tempo så burde den dukke opp igjen, til tross for 71 kg.

5 Macho Maha burde ha en god sjanse men har startspor på utsiden av 4 Lady Daniela. Det burde koste den løpet. Dessuten så kjenner vi ikke amatøren.

Om ingen løper som de skal så har 2 Punktum Finale en grei sjanse. Den står vektmessig bedre enn 1 Oliver og har en god startspor hvor den vil slippe å tape lengder i svingen. Sist så ble den ikke tatt igjen før slutten.

6 Dark Money og 7 Clauses Rekato er jokerne i løpet. De har ikke vunnet på 1.100 m dirt men de har vist seg frem på 900 m gress med høy vekt. De løper også faktisk bedre på dirt. Vi kan ikke si mer om deres sjanser fordi søkeportalen til Øvrevoll er nede!!!!! Men de skal ikke ha en så stor sjanse. Som sagt, jokere.


1 Oliver overrasket oss sist. Vi forventet at den skulle vinne men ikke så lett. Den økte og økte lengdene på slutten. Men det var på 1.750 m. På 1.100 m så var den ikke så god. 71 kg er også mye og vi liker ikke startsporet så mye. Den kommer da alltid bakfra og er tempoet sakte, som den burde være i dette løpet, så har den som vane å ta igjen. Men den har aldri løpt med så mye vekt!

2 Punktum Finale går opp færre kilo enn 1 Oliver og vi synes den burde plassere bedre enn sistnevnte denne gangen. God startspor og rytteren er gammel og rutinert. Han burde klare seg bra.

3 Cianti misset starten sist. Vi forventet mer av den. Ble til slutt slått med så mye av vi har det vanskelig for å se oss at den vil gjøre det så bra her. Men en svak outsider er den.

4 Lady Daniela er rask rask rask rask. Vi er da litt bekymret over vekten men Evelina er en av de dyktigste amatør jockeyene. Vi tror den tar fronten fra start og ikke gir den fra seg. Vant på en tid som ikke var så god i fjor men den løpte i front. Med samme vekt som 1 Oliver så tapte den nest sist, men det var fordi taktikken ikke var aggresiv nok.

5 Macho Maja forventet vi mye mer av sist. Den ble bortridd av lærlingen. Vi kjenner ikke til denne amatøren men den vil prøve seg i front om den vil vinne. Spørsmålet er om den får fronten, 4 Lady Daniela på innsiden er rask også. Og så er vi usikre på hvor god denne nye amatøren er på å starte!! Det krever litt teknikk.

6 Dark Money har en 2. plass på 900 m gress fra i fjor. Amatøren rir alltid 6 Dark Money og hesten er vant til mye vekt. Det kan hende at den løper alene på oppløpet. Outsider.

7 Clauses Rekato kommer ut med en Ok vekt. Faktisk lettest av alle og det kan være hestens største fordel. Ble i oktober slått med 4 lengder av 1 Oliver og 5 Macho Maja men den står vektmessig flere kilo bedre og jockeymessig mer pålitelig! Kom på 3. plass over 900 m gress i fjor, slått med 2,5 lengder i samme løp som 6 Dark Money ble slått med 1 lengde. Outsider.