Categories
2022-05-Mai Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 5. april

Valg: 2-5 / 4-3 / 6-1-8-7


Hesten å slå mener vi er 2 Ede’s Garrinchi. Den setter pris på distanse økningen mest av alle. Går også 5 kg ned siden sist og betyr at den vil være betraktelig raskere på slutten og mer avslappet underveis. Hesten i mot mener vi er 5 Red Valley. Den har blitt 5-år og har både underlaget og distansen som sin spesialitet. Den var dessuten ikke dårlig sist, mot bedre hester enn disse. Det var ikke før det var løpt 2.000 m at den ga slipp sist.

Vi mener ellers at Marie Lustig sine hester begge kan slå til! 3 Penny Lane veier alt for lite, den skal kunne vinne et løp som dette, men vi er forsiktige med å ha for mye tro på den fordi den mangler løp i år og fordi rytteren ikke har gjort det bra hittil i år. 4 Layton blir ridd av Champion jockey Carlos Lopez og veier også ganske lite. Den har gått mye ned i handikap og burde vinne snart. Distansen derimot, er ikke ideelt, men 2. plassen på amatør løpet 21. okt. i fjor er mer enn god nok.


1 Deecider ble slått så vidt sist. Problemet er at distansen er 150 m lengre. Den krysset så vidt mållinjen sist. Det hjelper med 4 kg mindre men den har bare vunnet én gang på distansen. Den er bedre på 1.600 m.


2 Ede’s Garrinchi står 1 kg bedre enn 1 Deecider og det betyr i teorien at den skal være foran. Den har da fått lite hvile så det er vanskelig å si. Men den liker distanse økningen og burde definitivt være foran om alt er i orden.


3 Penny Lane står vektmessig for tur til å vinne men rytteren har ikke vært god i år. Hesten gikk også mye opp i handikap i fjor. Mangler også løp i år.


4 Layton er på samme nivå som 1 Deecider og 2 Ede’s Garrinchi. Har faktisk falt mye i handikap. I fjor gikk den ned 9 kg. Har en 2. plass på distansen i et amatør løp. Vi liker rytter valget og vi mener treneren går all in. Men hesten har ikke sine beste løp på denne distansen så det blir en outsider.


5 Red Valley ha denne distansen og underlag som sin spesialitet. Har blitt 5-år og det i seg selv er farlig. I fjor var den god i debuten. Den sviktet sist men det var mot bedre hester og på en distanse som viste seg å være for lang. Den holdt følge med gruppen og skal på handikap ha en god sjanse i dette løpet.


6 Scytale vant fortjent sist. Går ned 1 kg og Nathalie rir. Det er bra, men handikapmessig så blir den slått av 2 Ede’s Garrinchi. Begge kom bakfra i det løpet men 2 Ede’s Garrinchi står 4 kg bedre! Det er faktisk mye når det separerte dem 0,25 lengder i mål.


7 Steely Queen går 8 kg ned siden sist. 6,5 kg ned siden 2. plassen bak 2 Ede’s Garrinchi i fjor, og 1,5 kg bedre totalt. Det var lite som separerte dem i mål. 7 Steely Queen er yngre så det kan være farlig, men når den ble slått av 2 Ede’s Garrinchi i fjor, så var det etter at sistnevnte tok første sving i 5-6 spor og ga fra seg maaaange lengder. 7 Steely Queen kan være god nok til å vinne, men vi tror ikke den finner plass på innsiden som i fjor.


8 Romaneé trodde vi på sist. God avstamning, 4-år og lav handikap. I tillegg til dette så rir Per-Anders og hesten blir trent av Cathrine Erichsen. Skal ha en god sjanse! Men siden den kommer fra å bli strøket fordi den hadde feber så vet vi ikke om den er klar nok til å vinne første gang ut.


9 Imperial Dawn kommer med lite vekt og er 4-år. Den ble slått med 2,5 lengder av 2 Ede’s Garrinchi i fjor og står 2 kg bedre. Men den ble sliten på slutten på 1.600 m. Nå er det 150 m lengre distanse. Det ser vanskelig ut. Spesielt siden den var så dårlig i debuten i år.