Categories
2022-05-Mai Gøteborg Spillforslag

2022-05-15-gøteborg

Valg: 4-12 / 7-9-11 / 10 / 3-2-6

1 Icy Lady ble kjøpt fra England. Hesten har miler til stayer avstamning. Den var ikke så god i sitt debut løp og var løpet etter strøket av veterinæren. Hesten ble kjøpt for £ 9.000 hjem til Skandinavia i høst i fjor. Vi har ikke mer info om hesten.


2 Linda Lou er halvsøster til Heart Of Dreams og helsøster til Donna Devarona. Begge disse hester er handikap 80 eller høyere og begge er gress spesialister. 2 Linda Lou har to løp enn så lenge i år men begge har vært på dirt. Det er grunn til å tro at den kommer til å være bedre på gress. Den var det i fjor. Den gikk fra å bli slått med 14,5 lengder på dirt til å være 6,5 lengder unna vinneren på 1.400 m myk gress. Hestene den ble slått av gjorde begge en kjempe innsats i Jockeyklubbens Auksjonsløp, hvor sistnevnte vant! Så at 2 Linda Lou bare ble slått med 6,5 lengder av hester i denne klassen teller mye positivt! I år har den to løp i kroppen! Ok sjanse med Ulrika. Dessuten kommer hesten med Saueskin Blinkers (S).


3 Miss Rachel Zane har en fin avstamning. Den har en Helmet halvbror som er for tiden 84 på engelsk handikap med 1.600 m gress som beste distanse og underlag. 3 Miss Rachel Zane er etter El Kabeir som hittil har gjort det bra på gress i Skandinavia. 3 Miss Rachel Zane var forderdelig i debuten, men noen ganger så er hester dårlige første gang ut. Den hoppet også skevt ut av startsboksene. Hesten skal være en gress hest uansett. Ok sjanse!


4 Crack The Sky kom på en sikker 2. plass i debuten hvor den var langt bedre enn de Skandinaviske hester den slo. Den var da forferdelig dårlig på Bro Park løpet etter hvor vi forventet mer. Banen var da myk og det så ikke ut som den fikk nok feste. Det er vanskelig å si om hesten har en sjanse. Den holdt følge med Mystery Night i debuten på Øvrevoll men klarte ikke det på Bro Park. Tenker vi på banen, så ligner Gøteborg mer på Øvrevoll enn Bro Park. Så den burde egentlig prestere ganske bra. På avstamning så har den en klasse avstamning fra faren sin side, da mer rettet mot stayer distanser enn miler distanser, hvor morens side peker mot miler distanser. 4 Crack The Sky burde ha en god sjanse.


5 Candy Cake har en Skandinavisk avstamning. Vi tror ikke den har så gode sjanser her. Den møter flere importerte og gode hester som sikter seg mot eliten.


6 Credit Card har hatt to løp i år. Den har ikke prestert så bra på dirt hittil. Den fikk en fantastisk 3. plass i fjor på 1.200 m i et løp mot skikkelig gode hester. Der kom den bakfra, ikke sterkest, men gradvis og sikker. Desverre så var den ikke like god i de to løpene etter det hvor premiene var bedre. Hesten ser ikke ut til å forjene handikap 66. Men distansen denne gangen er 1.600 m, og det kan vise seg å være for mye for denne hesten. Moren til 6 Credit Card løp ofte på 1.800 m og lengre på gress, men på en veldig lavt handikap. En outsider? Men den er uansett Skandinavisk og møter flere importerte hester som sikter mot eliten.


7 Japanaja var dårlig sist. Vi håper det hadde noe å gjøre med hvorfor den ble strøket løpet 30. apr. der den tilsynelatende hadde “hovböld”. Hesten har en topp klasse gress avstamning. Den er ikke meldt i Norsk Derby eller Norsk Guineas, men det er godt mulig den er best på gress uansett. Moren Arum Lily er mor til Redwood, Gr.1 vinner på 2.400 m gress. Selv var hun vinner og halvsøster til flere hester over handikap 100, på gress. Faren til 7 Japanaja var også en stayer på gress men har i tillegg seier i Gr.2 løp på 1.400 m gress som 2-åring. Hingsten Highland Reel har ikke hatt de beste av avkom hittil, men flere har seieret på gress. Vi mener 7 Japanaja har en god sjanse som outsider. Spesielt siden vi likte den til løpet sist, som gikk på 1.600 m dirt. Den har en fin avslutning. Hesten ble kjøpt for £ 18.000 som åring.


8 Awesome Lawson er også en importert hest. Denne blir da ridd av Alina og ikke Martin som rir 3 Miss Rachel Zane i stedet. 8 Awesome Lawson har ikke gode resultater fra England. Moren til hesten var ikke noe særlig god heller og vi mener dette ligner mest på en sprinter hest. Svak sjanse?


9 Mojave Ghost er ut av Liebling. Denne hesten snakket vi om sist. Vi likte kval-løpet og vi forventet mer av den enn å nli slått med 12 lengder. Liebling vant Dianaløpet/1000 Guineas på 1.600 m gress i sin tid og oppnådde handikap 87. Moren var en klasse hest på miler distanse. Faren Barocci til hesten har gode avkom på gress i Skandinavia hittil. Mest kjente er nok Careless Whisper og Heart Of Dreams. Men det er snakk om en Skandinavisk oppdrettet hest. Den møter flere gode importerte hester. Men vi tror det er verdt å gi hesten en shanse igjen. Merk at Per-Anders rir denne gangen. Litt av en outsider. Etter å ha sett kval-løpet igjen, så mener vi den så i bedre form der enn i debuten. Nå får den løpe på hjemmebanen. Kan vise en annen side.


10 DDQS Super Trouper skal ikke være god nok. Fikk en respektabelt 4. plass på Gøteborg første gang ut etterfulgt av en like respektabelt 4. plass bak Sandstorm og Jockeyklubbens Auksjonsløp vinneren Saigon, men det var mot Skandinaviske hester. Den løper bra på Gøteborg, men det er godt mulig det ikke er nok til å vinne dette løpet. Og siden den tapte på 1.400 m uten en sjanse, så virker 1.600 m som en vanskeligere distanse. Vi tror og mener den er på rundt men litt bedre enn 6 Credit Card sitt nivå. Moren til 10 DDQS Super Trouper var også en handikap 40-50 hest. Fra faren sin side så mener vi hestens beste distanse er 1.400 m.


11 House Doctor forventet vi mer av i fjor. I år var den nærme å vinne i sitt første start på denne distansen, men på dirt. Avstamningen skal være for 1.600 m gress. Den tapte flere løp mot Skandinaviske hester i fjor. Den er etter vår mening på 10 DDQS Super Trouper sitt nivå.


12 Noble Dance har klasse avstamning i likhet med 7 Japanaja. More Short Dance vant Listed løp på både 1.400 m og 1.600 m og har en 3. plass i et Gr.3 løp på 1.600 m. Den har flere avkom som oppnådde handikap 80+ tidlig i karrieren, uten å være Gruppe/Listed hester. Men alle på gress. Faren Noble Mission kjenner vi fra Noble Justice som var en klasse hest i fjor. Vant på 1.22,- på Gøteborg på 1.400 m tidlig i sesongen og senere kom på 3. plass i Norsk Derby!! Vi tror Noble Dance om noen, burde og skal være en gress hest. Gold Tyranny har Hennessy som morfar og den løper på gress også, til tross for å være en bedre dirt hest.