Øvrevoll 9.Juni

Pris xxkr.
V65 forslag Øvrevoll Torsdag
V65-1 1-4-6
V65-2 3-6
V65-3 Ikke Klar
V65-4 Ikke Klar
V65-5 Ikke Klar
V65-5 Ikke Klar

Jet Action.

Det har blitt snakket mye om denne lovende hingsten. Ikke minst på grunn av sin avstamning og prisen den be handlet for, £280.000 på Orby Sale 2018.

Den er etter Camelot og ut av Snow Gretel (Green desert), mor til halvbror Bostar (f. 2013) som tidligere har vunnet Tattersalls Malmø Sommehandicap. Med sin fars lange merittliste og stayer evne, samt morens tidligere avkoms beherskelse av dirt underlag, var denne hesten kjøpt for å vinne både Svensk og Norsk Derby.

Distanse burde være et pluss for denne hesten til tross for de dårligene løpene i Jägersro senest. Den ble presset hardt og lå i front en god del på den svenske Derby Trial, men så ikke ut til å beherske dirt’n.
Ofte er hester fra Irland avhengig av myk gress for å gjøre sitt beste. Nå er det gress og banen burde ikke være hard, som Øvrevoll er kjent for å ha når banen er tørr. Det er noe av grunnen til at den klarte å vise litt av sin kapasitet når den endte på 2. plass i Bro Parks Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris, bak den gode Timo Nurmos som briljerte i Dubai.

Kasai.

Denne hesten har vært litt uregjerlig før. Kom seg løs før start en gang og ble leid til start en annen. Dette er en sterk og stor hest etter Center Divider og ut av Golder Island (Sinndar). Center Divider er kjent for avkom som løper både dirt og grass fra 1600-2800m. Forskjellen mellom Kasai og Jec Action er at Kasai er skandinavisk mens den siste er en importert. Og ut fra samme betingelser, er den importerte hesten ofte bedre.

Kasai kan vinne og har ikke noe problem med distansen men hvis en ser nøye, så ser en at tiden Kasai kom på 14. Juni, er rundt den samme Jet Action kom på den 20. Oktober. begge på Bro Park og her var Kasai 3 år mens Jet Action bare 2. Det er ~1-2 sekunder forskjell fra en 2-årig’s tid i løp til en 3-årig. Det som taler positivt derimot, er at Kasai løp rolig sist og holdt god tempo de siste 400m til tross for den ujevne retningen den holdt til mål.

Sir Leo.

Sir Leo har overrasket positivt etter sin første start. Den ser ut til å fortsatt prøve å finne sin rette distanse. Handlet for £30.000 på April Breeze Up Sale 2019. Etter Sir Prancealot og ut av Desiderada (Acclamation). Fra sin fars avkom løpshistorikk så vil Sir Leo kunne beherske distanser opptil 1.500m. Sir Prancealot var en ren sprinter. Moren Desiderada på den andre siden, løp lite, men ut fra avstamningen, vil en avkom av hennes holde seg til rundt 1.400m.

Sir Leo har tre flotte løp hittil. Sin 2. plass til Jet Action 18. September i fjor, sin 3. plass til Bullof Wall Street i sin debut i år og sin 3. plass til Nordic i Norsk 2000 Guineas (2020).

Ut fra det siste løpet til Sir Leo, kommer den til å slite veldig med å vinne 2160m på Øvrevoll. Sist holdt den seg til front og ble tatt igjen av sin stallkamerat. Begge holdt en god tempo i front og Sir Leo som var innerst burde ha klart å slå stallkameraten siden den som løper ytterst løper mer. Siden den ikke klarte det på en middels distanse, så vil det være vanskelig å slå alle nå i 2160m. Dessuten så var tiden den kom på sist, ikke veldig bra.

Fibonacci.

En hest som debuterte som 3-årig. Den skuffet i debuten. Den så lenge ut til å vinne men så ble den tom for krefter. Tempoet den holdt var ikke fort og tiden bekrefter det. Asaks Ambition (Deceptor) som er ~56 i handikap klarte å slå han med over to sekunder i et annet løp på samme dag.

Den er etter Pastorius og ut av Savannah Blue (Lando). I fjor fikk vi sett halvbroren Sankt Peder (Reliable Man) vinne Bro Park Classic (2019). Den startet karrieren når den var 2 år og viste seg å være best i lengre distanser. Så at det er 2160m nå taler positivt for Fibonacci.

Den har ett godt prestasjon i karrieren, den 2. plassen til Solveig (Wilshire Boulevard) i siste start. Den løp i front, Chaves holdt han tilbake og den løp rolig. Han kom med krefter til mål og ser ut til å klare en stayer distanse som broren sin. Det som taler i mot derimot er tiden for løpet. Den gikk sakte, så sakte at hester som Nordlys (I Was Framed) ned i ~50 handikap klassen klarte en bedre tid, til tross for at den ikke er best i den distansen. Kanskje ting endres til løpet i dag. Sankt Peder lå ofte bak og rolig når han løp. Det var Chaves som var første ritt for den. Han har nå ridd Fibonacci en gang og kanskje funnet måten å få det beste ut av den. Pastorius er far til Master Bloom (Pastorius), så lang distanse kan være det den trenger. Master Bloom klarte ikke å vise det beste ut av han før etter 2.200m løpt.

Face Of Energima.

Fin avstamning, etter Kingston Hill og ut fra Havannas Dream (Lord Shanakill). Havannas Dream vant Tattersalls Norsk 1000 Guineas (2015). Kingston Hill Har stayer blod i seg. Desverre har det ikke resultert i noen store løp hittil. Den var favoritt på den norske derbydagen i fjor. Ascot Brass vant det løpet. Det Ascot Brass er nå er hva som var forventet av Face Of Energima. En mulig Derby deltakelse er fortsatt mulig. Men da trenger den å vinne det her løpet. Men finnes håp, moren slo tross alt Icecapada (Mastercraftsman) og faren var annen i den engelske derby. Det finnse potensial.

Ut fra det han har løpt hittil derimot ser det vanskelig ut. Tiden var enda verre enn Fibonacci sin. Og ut fra det siste løpet, så det ut som Mr Måns (Eishin Dunkirk) ville å klare å slå den også om den ikke fant seg innestengt de siste 200m. Dessuten så finnes det ingen bemerkelsesverdig Kingston Hill avkom enda. Det er første årgang av 3-åring men hittil har ingen vist seg i de bedre løpene. Luna Kalejs, som også er etter den, har ikke løpt noen større løp heller.

Native Star.

Debuterer. Skulle ha løpt sist men var strøket. Den er etter Nathaniel og ut fra Purple Pearl (Danehill Dancer). Den ble kjøpt på Baden-Badener Sales Company 2018 Yearling Sale for $23,340. Det betyr at den kunne ha løpt som 2-årig eller så var den ikke klar for en eller annen grunn. Avstamningen tilsier stayer distanse fra begge sider. En hest som kan overraske. Har samme drakt farger som Baltic Eagle (Adlerflug). Trenes av Niels Petersen, jockey Carlos Lopez er første ritt i stallen. Det kan ha noe å si at han rir Native Star over de andre tre hester til treneren. Verdt å holde øye med den. Kanskje den vinner med flere lengder og får en billett til Norsk Derby? Verdt å nevne at i listen til de innmeldte hester til Norsk Derby 2020, så står A. Bailey som trener. Mulig den har utviklet seg i utlandet i en lang periode.