Gøteborg 26. Juli

Husk at det er Jackpot denne søndagen! Og det er mer enn nok vanskelig igjen. Verdt å merke er at banen er våt og trolig myk. Den kommer til å bli dårligere i løpet av dagen også. Enten så blir det vanskelig å ta igjen eller så blir det flere som tar igjen på oppløpet. Min banker forslag er Archers Ignite i V64-4! Denne vil trolig og forhåpentligvis komme seg raskt ut av startboksene, fronte løpet, og lede hele veien. Ellers så er alle løpene ganske jevne. Blir gøy å se hvem som vinner til slutt. For her vil jockeysene måtte jobbe hele løpet for å sikre seieren.

Mine valg: 3-4-6-8 / 1-2-7 / 5

Pris 1080kr.
V64 forslag
V64-1 3-4-6-8
V64-2 3-5-6-9-11
V64-3 – Sikreste Avdeling 7-9-13
V64-4 – Jevneste Avdeling 3-4-7-8-9-10
V64-5 3-7-8
V64-6 – Dagens Banker Valg 6 – Archers Ignite

Vi starter med favoritten Royal Ambition (Anjaal). Denne kan så klart vinne, den kom på 3. plass i den norske 2000 Guineas. Men den er overvudert. Det var ikke noe særlig høyt kvalitet løp. Tiden var noe dårlig og den forteller mye. Tiden den kom på løpet før det var også dårlig. Så dette er en favoritt i fare. Det som er positivt derimot er at pisk kan brukes denne gang. Kanskje den har noe bedre å vise med pisk, men ut fra de to løpene på Øvrevoll, så så det ikke ut som den trengte pisk men noe forbedring kan det bli.

Her burde løpet ligge mellom Drogheda (Dragon Pulse) og Rapidash (Dark Angel). Drogheda vant lekende lett på Gøteborg sist. Den beholdt formen og vant så lett på Jægersro. Nå har den hvilt seg i en måned og formen burde være på topp. Banen blir krevende og siden den har vunnet på Jægersro før burde dette være en fordel. For My Motivate Girl (Requinto) derimot, vil dette gjøre det enda vanskeligere. Den var allerede sliten sist på 1.600m.

Rapidash bærer lite vekt. Dette er en stor fordel, spesielt siden hestene virker å være på samme nivå. Og enda mer i tilfelle det blir krevende bane. Det var litt tvil om den sto distansen sist men den klarte det med glans. Nå er det andre gang ute her i Skandinavia og vil sikkert gjøre et enda bedre løp på en distanse som burde passe bedre, basert på avstamningen.

Acapello (Cappella Sansevero) er halvbror til Irish Trilogy som faktisk vant i går. Klasse hest som tydeligvis ikke funket på Øvrevoll’s gress bane. Vanligvis så er det de hestene som har løpt bra på Øvrevoll som vinner på Gøteborg og omvendt men det er alltid noen unntak. Og det ser ut som Acapello er det. Han har vist klasse, kommet nærme bak Speedman, Grey Flash og General De Vega. Og nå kan det brukes pisk. På ren klasse burde den faktisk vinne.