Øvrevoll 30. Juli

Det gikk dårlig på Bro Park sist. Vi trodde banen kom til å være rask og det regnet. Banen var myk og valgene var ikke tilpasset det. Det motsatte skjedde i Gøteborg. Vi spådde myk bane pga regn men banen var rask. Denne gangen spår vi myk bane på Øvrevoll. Det har regnet flere dager på rad og spørsmålet er bare hvor myk den kommer til å være. Trolig vil forslagene være bedre. Analysene har derimot vært “on point”.

De hestene med beste vinnersjanse denne løpsdagen er i følge oss, V65-1 [7-Everest Voice og 4-Raspberry Beret], V65-2 [5-C’est La Vie], V65-6 [3-Rare Emerald]

V65-6 3-8-7-12

De fleste hestene har ikke vunnet mye penger. De har få løp i kroppen og det er forhåpninger som fortsatt kan innfris.

4 Raspberry Beret er meldt Dansk Derby. Denne har ennå ikke oppnådd en høyt nok handicap til å være med men om den vinner dette løpet med stil så kommer vi sikkert til å se den der. Å oppnå handicap 80 ved å vinne er ikke usannsynlig. Raspberry Beret er halvsøster til Old Pal som vant Norsk Derby i sin tid. Den er også etter Manduro. En mer enn kapabel hingst som er blant annet far til Square De Luynes, High As A Kite og Yoker. Så dette er en lovende hoppe som fortsatt kan ha noe gjemt potensiell å vise. Den vant på en akseptabelt tid den 16. Juli. Sammenlignet med i fjor så er den i en posisjon til å komme på 5-6 i Norsk Derby. Sammenlign tiden til Jet Action og Native Star på 2.160m mot denne på 1.980m. Den står ~5sek bedre. Og vi vet den står lengre distanse. Nå er distansen 1.800m og banen myk. Den trives på distansen og Øvrevoll. hvis dere ser løpet sist, så ser dere at den ble holdt igjen hele løpet. Så viste den en fin finish og hadde god grep på Øvrevoll’s gress. Definitivt hesten å slå dette løpet.

Nå vil mange ha 6 Sir Leo som hesten å slå i stedet. Og det er grunn til det. Den slo Whispering Ocean som løp lett fra Raspberry Beret og kom på 3.plass i den Norske 2000 Guineas. Men, det er 200m lengre distanse. Banen er også mer krevende for frontrunners, hvilket Sir Leo er. Og Sir Leo, som jeg sa sist den løp, har avstamning for kortere distanser. Den kom på 3.plass sist på 2.160m men dette var fordi alle holdt seg til en lav tempo. Den vil slite nå. Raspberry Beret sloss for en plass på Dansk Derby. Den vil ikke godta en sakte løp.

2 Quagmire kommer sikkert til å bli overspilt basert på vinsten over myk bane på Bro Park og Le Havre avstamningen. Den kan godt vinne men er bare en outsider i dette løpet. Løpet den vant gikk utrolig sakte og hestene den vant mot var ikke de beste heller. Den holdt til fronten, en sterk innsats men det blir neppe like lett på Øvrevoll’s bane. Moren var en sprinter og har hittil ikke gode avkom.

Den som derimot ser bra ut men kanskje litt gjemt, er 7 Sydney Pearl. Denne hesten ble sikkert kjøpt for å vinne Norsk Derby. Den ble kjøpt for £100.000 på Goffs Bloodstock Sales 2017 November Foal Sale. Moren har vunnet Gr.3 løp før mens faren er en god Gr.1 vinnende hest. Men dette er kanskje ikke nok for å overbevise dere. Se på løpet den 23. April. Den var langt bak og viste en sterk finish. Den har gress avstamning og skuffet 11.Juni men dette var fordi hesten virket urutinert. Den startet tregt, og løp innover. Vanskelig å ta igjen hester om den setter seg bak andre. Den kom ikke sliten i mål. Den har hatt nok tid nå til å utvikle seg og er mer enn farlig. Alan Wallace er den som rir den sikkert fordi han har blitt tilbudt rittet til Norsk Derby. Sandro De Paiva rir mest sannsynlig Everest Voice eller Jet Action. Og for å komme dit må den vinne nå.