Øvrevoll 06. August

Mine valg: 5-4-2-1-3 (Alle 5)

Her kommer vi fram til amatørløpet. Alltid mer usikkerhet rundt disse løp enn de med proff jockey. Banen kommer sikkert til å være myk og distansen er litt uvanlig. De kommer til å galoppere forbi publikum og kjempe for å ikke tape lengder på svingen rett etter mål.

5 Queen Of Skara vant på 1.980m på Øvrevoll med samme amatørrytter i Juni og har siden hatt tøffe handicap løp. Går nå opp 7kg og ned 200m i distanse. Den andre som har vunnet på 1.980m i år er 4 Tool Box Carlras. Denne så lenge slått sist men vant komfortabelt til slutt. 200m mindre er definitivt ikke en fordel for denne hesten. Den går opp 4kg. Kan være for rask tempo. Men basert på løpet sist, så var den langt fremme og godt plassert etter 1.730m løpt. God sjanse.

Tiden til 3 My Cup Of Tea var kjempe god sist. Den går nå opp 4kg og bytter til amatørrytter. Vi har våre tvil rundt om denne klarer å ta teten fra start og holde det til mål. 1 See You Soon og 5 Queen Of Skara har løpt i front før. Om My Cup Of Tea lar andre ta fronten så vil den slite med svingene. Hesten har også hatt mindre hviletid enn resten og går opp i distanse i motsetning til resten som går ned. Skal ellers være med i trippelen. Og basert på tidligere prestasjoner i år, så burde Queen Of Skara være noen få lengder foran. Vekt er ingen bekymring. Den vant med 66kg i Gøteborg på en lengre distanse.

2 Buffalo Soldier har vunnet på distansen i år. Tiden var kjempegod for et amatørløp og det med samme rytter. De går opp 5kg. Om den takler myk, skal den kunne være foran Queen Of Skara men den hadde en svak prestasjon sist. Er litt av en joker.

1 See You Soon er vant til litt lengre distanser men har gode resultater på rundt denne distansen på Jægersro i år. Den så slitem ut på 2.200m sist. Kortere distanse nå og om rytteren presser hesten til fronten så kan den kanskje nå hele veien. Det som trekker hesten ned er at den er løpets laveste handicappet hest og bærer nesten like mye vekt som de andre.