Øvrevoll 06. August

Mine valg: 7-9-6-1

Siste avdeling er en av de vanskeligste å treffe vinneren på. Dette fordi prestasjonene har vært litt varierende. I utgangspunktet burde 6 Seaside Song vinne men denne skuffet veldig på Bro Park sist. Den liker tydeligvis ikke myk bane på Bro Park så mye av en overraskelse var det ikke men hesten forsvant etter den nådde oppløpet. Det var for svakt. Nå er den på banen den liker best men en myk bane kan fortsatt ødelegge. Da kan mange plutselig dukke opp. Den som ser best ut er 9 Ascot Brass. Banen var litt myk på 17. Mai i år og den gjorde en fantastisk løp. Tiden var også bedre enn den 6 Seaside Song klarte i sitt løp. Nå får den i tillegg 3 kg lettelse fordi den er 3-årig. Veldig gode forutsetninger. Men det er et men. Hesten skulle ha vunnet Norsk 1000 Guineas sist men den lot være å ta fronten eller holde seg i front. Det kostet den seieren. Tar den ikke det nå heller vil dette her se litt mørkt ut. Den har ikke prøvd seg på et sprintoppgjør mot eldre hester. Og slår de neppe. Her skal den ligge godt i front og diktere en rask tempo. Men det er opp til team’et bak hesten.

Annet enn Ascot Brass, om den skulle få et løp som tilpasser den er 1 Freed From Desire. Den var kort slått av Kick On og Duca Di Como på Bro Park og vant kontrollert mot 3 Victoria Placa på en myk bane i Bro Park. Pisken ble brukt tre ganger men da. Men den viste fin tempo mot hingstene og vallaker i løpet Kick On vant. Den gikk opp 2 kg i handicap etter det løpet.

Ellers er 7 Nouvelle Lune en hest å se opp for. Den har fått sitt handicap på dirt men den er en gress hest også. Den har bare ikke fått riktig underlag, en myk bane. Den får den nå. Den viste masse speed på Jægersro og om den viser noe av den den viste da, burde den vinne dette løpet. Hadde løpet 17. Mai vært på 1.600m så hadde denne vunnet. Den var først over dirt strekningen, litt før de siste 200m på gress.

Vanskelig å si hvem av disse fire ser best ut. Vi tror 7 Nouvelle Lune ser farligst ut og som hesten å slå. Dette fordi under Jan-Erik Neuroth så lå den på femte plass i Øvrevoll mens den briljerte fra front på Bro Park under Dale Swift. Vi tror de vil prøve å ta fronten. Det er den beste taktikken over 1.600m gress på Øvrevoll. Det er faktisk FOR vanskelig å ta igjen en rask hest. Husk Valence sist på Øvrevoll mot Fiftyshadesfreed.