Analyse Gøteborg 16. August

Uff, V64 blir en like vanskelig oppgave som V65 på Øvrevoll, og der ble det faktisk jackpot. Det blir store penger og flotte løp. hvor dagens mest spennende løp blir Gøteborg Stora Pris, et handicap løp over 1.400m med over 100.000kr til vinneren. Banen er i dag lørdag, god til lett. Vi spår kjempe gode tider. Vi kommer med en forslag på ~100kr.

Mine valg: 6-8-4-7/ 1-5

Pris 108kr (768kr).
V64 forslag
V64-1 6-8-4 (7)
V64-2 2-7-1
V64-3 7-5-2-4
V64-4 7 – Pesadilla (1)
V64-5 11-8-12 (7)
V64-6 4 (10)

Her synes vi hesten å slå burde være 6 Topas Royal. Den vant lett på Øvrevoll på torsdag og fikk 4kg i handicap for seieren. Den slipper å bære de nå. Om den vinner er fortsatt usikker. Den må løpe igjen etter bare 3 dagers hvile. Dessuten så har han prøvd seg på Gøteborg tidligere og ikke fått premie. Den er derimot i form nå og har møtt langt bedre hester tidligere. Den var også best på god bane sist, på Øvrevoll. Den får det samme nå.

Verst i mot er stallkameraten 8 Justice Focused. Denne er best på Gøteborg sin gress. Den kom for sent sist og var da slått med 2.5 lengder. Den er i form og hestene den tapte for sist var 77 i handicap, en klasse bedre enn disse. Litt mer vekt vil ikke utgjøre mye forskjell på denne hesten, den er ikke kjent for sin speed men for hvor tung den tråkker. Den dukker opp når banen er som best eller med veldig mye svikt.

4 Lord Of Elsinore har aldri vært på Gøteborg. Har da vært i Bro Park og var tredje på Breeder’s Trophy Classic Consolation. Den kom på samme tid som Double Rock og slo da 6 Topas Royal som kom på 7. plass. Stamme indikerer at den burde være bedre på lengre distanser. Den har da ikke prøvd seg på distansen nok. Vi tror den kommer til å dukke opp og kjempe for seieren. Handicappen er hvor den burde være og 3kg lettelse, på “riktig” distanse og ny bane kan være akkurat det hesten trenger for å vinne.

Ellers synes vi at 3-årige 7 Absolut Spirit kan ha mer i seg og nok til å vinne. Denne klarte ikke å få fri bane de siste 200m på Bro Park sist. Den så ut til å ha krefter igjen men ikke plass. Rytteren trakk den da litt tilbake og måtte si seg fornøyd med 4. plassen. Den kom mot slutten da og om den finner plass, så kan det være en fin høy oddser outsider. Til tross for at den faktisk er satt på som favoritt av programmet. Tiden er ikke så så god. Derfor ikke mer enn en outsider. 3-årige hester er også ofte litt urutinerte.

1 Hawthorn og 5 Sir Macken synes vi dukker opp når banen er mykere, fortsatt god men mykere. Om dagen er mørk med skyer og det faller litt regn.

11 Rajsaman må først bevise noe før vi kan tro på den.

Husk at spesialistene på Gøteborg er Tobias Hellgren og Annette Stjernestrand.