Norsk Derbydag – Øvrevoll 23. August

Vi tipper 4 Grey Flash som årets NORSK DERBY VINNER. Og så prøver vi vårt beste på både V4, V5 og V64. Vi trodde i utgangspunktet at gressbanen skulle være myk fordi det regnet en god del på fredag men Øvrevoll.no sier banen er målt til 4.4 på lørdag. Det vil si en god bane som, på grunn av regnet, burde ha litt grep. Altså ikke hard.

Mine valg: 3-6-5 / 8-2

Forutsatt at banen er god som de sier på Øvrevoll.no, så burde 3 Danny’s Roop vinne. Den vant på 1.51,1 over distansen, med samme vekt og amatør rytter på. Formen er fortsatt god.

Verst i mot er 6 Buffalo Soldier og 5 Marrington Twist. Førstnevnte er vandt til amatør løp. Den vant tidligere i år på 1.49,7 over samme distanse men går 6 kg opp. Det tilsvarer ~1.5 sekunder. Så hun burde avslutte på 1.51,2. Altså, bak 3 Danny’s Roop. Det er i teorien. Egentlig så er det åpent. Det samme gjelder 5 Marrington Twist som ble slått med 2 lengder av 3 Danny’s Roop. Den ble ikke tatt igjen før ~20 meter før mål. Det er snakk om små marginaler. Om 3 Danny’s Roop befinner seg innestengt eller må søke utover i banen så vil den være for sent ut til å ta igjen, mens 5 Marrington Twist og 6 Buffalo Soldier kommer til å ha en relativt lettere løp siden de burde holde seg i front. I amatør løp så er det lettere å holde fronten enn å ta igjen.

Dette er grunnen til at vi setter alle tre hestene i første avdeling. Vi mener også at de beste hestene er 1 og 2 men desverre så bærer de for mye vekt.

8 Mukhaater likte vi veldig men så viser det seg at banen ikke skal være myk. Vi velger derfor å ikke spille den. Men 7. plassen bak Monsieur Vic er slett ikke dårlig.