Categories
2021 August Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll Derbyday 22. August

Banen kommer til å være god og mer myk enn hard og tørr. Så en veldig god bane.

I Norsk Derby har vi mest tro på 4 Lot Of Joy og 15 Alligate som er de to med best avstamning. Etter det vi har sett så avhenger mye av rytteren om 6 White Heart eller 7 Captain Chorus skal vinne mens de to førstenevnte, kan cruise til seier om de er i form og så gode som vi tror.

Vi synes 4 Kick On burde vinne relativt lett i Marit Sveaas Minneløp. Men vi er litt bekymret over posisjonen til den underveis. Det er flere gode hester og i motsetning til i fjor så kan den ikke ligge så langt bak! Men dette er uten tvil den beste hesten av alle på denne distansen, i feltet.

Vi hadde i utgangspunktet ikke tro på 4 City Code i sprintløpet. Med både 2 Martini og 3 Starlight Runner på innsiden så var det nesten en “sure thing” at den ville miste railen eller flere lengder underveis og få løpet ødelagt. Den har vært heldig og nå er 2 Martini strøket. Så den er seiersaktuell igjen!

I løpet til jentene så er de fleste hestene ganske jevne. Vi går for de med lav vekt fordi det har mye å si på denne distansen. Vi er bekymret over hvordan noen av de vil ri eller hva de er kapabel til men vi føler oss sikre på at uansett hva, så kommer Charlotta Erichsen til å ri ut 7 Slim Revenge potensiale.

1 Ascot Brass burde vinne lett, men den har tapt sine seneste 3 løp på Øvrevoll, hvor den kunne ha vunnet to og burde ha vunnet minst en gang!! Så, pga det så mener vi den ikke er så sikker som den ser ut i papiret. 2 Freed From Desire har møtt eliten og ikke vært så langt bak. Nå møter den “bare” hopper.

Vi hadde 6 Could Be King alene før vi startet å analysere. Dette løpet er jevnere enn den ser ut som. Vi har ikke mye tro på 7 Duca Di Como basert på startsporet, men resultatene til 6 Could Be King overbeviser oss ikke, og da er 5 Sanary med sin vinnertid plutselig veldig farlig, uansett hva treneren bestemmer seg for av taktikk. Objektiv sett så kan vi at at alle tre overnevnte hester blir bortridd og at Jan-Erik vinner med 4 Brian Ryan.

Øvrevoll Derbyday 22. August V64Forslag Basert På Analyse
V64-1 Ganske Åpent Løp11-7-6 / 10 / 2-5-9-3 / 8-4
V64-2 Ganske Sikker Avdeling2-3-10 / 1-11-4 (Nr. 2 er strøket)
V64-3 Ganske Jevnt Avdeling7-6-5 / 4-8
V64-4 Litt Svakere Banker Forslag1 / 2-8 / 6-10 (Nr. 8 er strøket)

Valg: 11 / 7-6-10 / 2-5-9-3 / 8-4

2 My Cup Of Tea har vært på sitt beste siden den vant 15. juli i år. Har gått opp i handicap men ikke nok til at vi mener den ikke har sjanse. Husk at den var ganske lav i handicap til å begynne med og den har hittil bare gått opp fire kilo. Hesten blir ridd av en kjempegod amatør rytter. Hun er med i Fegentri (konkurranse for jockey amatører) og som dere ser, får ikke lenger vekt lettelse. Hesten tok del i dette løpet i 2018 (60 kg), hvor den vant, og i 2019 (69 kg) & 2020 (68 kg) hvor den kom på 5. plass begge ganger. Logisk sett vil den komme på ~5. plass igjen. Det vi har sett fra den i løp hittil er at den er betydelige saktere med over 66 kg på ryggen på distanser over 1.700 m. I fjor var den i front, ble tatt igjen før de siste 200 m og tapte andre plassen og alt av krefter når det var ~150 m igjen. Hesten er da i bedre form enn i fjor og året før og får en veldig rutinert amatør rytter på.

3 Rochford satt litt fast i starten sist og klarte fortsatt å ta 2. plassen. Av alle så var denne best på slutten. Rytteren trodde sikkert at det var bare å vinne igjen de siste 200 m til det viste seg at 7 Slim Revenge faktisk fortsatt hadde krefter igjen. Nå til det negative. Rytteren klarte å sikre seg railen helt fram til oppløpet sist. Det spørs om rytteren denne gangen kan gjøre det samme. Det andre er at det viser seg å være lettere å vinne fra ganske langt framme i amatør løp fordi det er vanskelig for amatørene å ta igjen. De klarer ikke å få ut hestens potensiale og da er det ikke mye forskjell i hastighet de siste 200 – 400 m mot en svakere hest. Vi er ikke sikre om Linn Christine er så sterk/god som rytteren sist. Og om hun er det, eller bedre så kommer det andre problemet. Å finne en spor å angripe fra! Distansen er også 200 m lengre enn sist og det kan være et problem for denne hesten, mest fordi den bærer 66 kg.

Med det sagt, så har den møtt veldig gode hester tidligere i år, med gode resultater, og burde kunne vinne et løp som denne.

4 Godul ble slått av 10 Zafrangar i mål 15. juli. Gårr opp 5 kg mens sistnevnte 1 kg. Burde ikke kunne vinne dette løpet. Blir ridd av samme rytter.

5 History Hill (63 kg) har vunnet på distansen tidligere, men da ble den ridd av Cicero Lemos, en veldig god amatør rytter. I fjor kom den (62 kg) på 3. plass i dette løpet. Er god nok til å vinne men i likhet med 2 My Cup Of Tea og 3 Rochford, så kommer den ut med veldig mye vekt. Hesten kommer alltid bakfra og får en bedre rytter enn i fjor. Vi tror da fortsatt at det blir for mye å ta igjen med den vekten.

6 Golders Green ble bortridd sist. Kanskje var det trener instrukser, men hesten tok ledelsen sist og var helt borte de siste 300 m. Med Evelina så kom den bakfra når den vant. Ida Tandberg vant dette løpet med Buffalo Soldier i fjor. Har tidligere ridd hesten, hvor hun endte på 3. plass, 11 lengder bak vinneren 1 Zara Zaid, og 8 Dark Money. Vi tror det er hesten å slå om den blir ridd rolig frem til det er 400 m igjen. 6 Golders Green var en helt annen hest under Evelina enn med andre ryttere hittil. Men Ida er på ingen måte en dårlig rytter. Både vekten den bærer og distansen skal være en fordel for hesten.

7 Slim Revenge blir ridd av en amatør som er kjempegod. Hun hadde full kontroll på hesten de to seneste gangene. Distansen skal passe bedre enn sist. Er hesten med de mest stabile prestasjoner hittil. Vil ikke ha noen problemer med å komme bakfra med rytteren, har allerede gjort det to ganger tidligere.

8 Dark Money er en hest som har både gode og dårlige prestasjoner. Man vet aldri om den kommer til å vise seg på sitt beste eller ikke. Ble slått sist og har ikke vunnet dette løpet de seneste årene. Vi tenker oss at den kan være en outsider. Vinner om alle andre rir feil. Vant over 1.980 m 29. juli bare fordi banen var myk. Banen kommer til å være god på søndag.

9 Sound Of Silence mener vi er en dirt hest. Hester etter Layman er ofte det også. Distansen er også litt av et problem. Hesten skal være best over 1.600 m. Det beste resultatet hesten har på gress er en 3. plass og det over korte distanser. Den har da en 5. plass over 1.980 m fra 2017 med 59 kg. Den var da handicap 76. På den tiden var den mye bedre enn disse hester. Men ut far det vi har sett hittil fra hesten, så er den ikke på det nivået lenger – trenger ikke være det for å vinne her. Vi rangerer den på lik linje med 3 Rochford. 17. juni kom de sammen i mål med nesten samme vekt. Hvor 3 Rochford hadde en proff jockey på, ble 9 Sound Of Silence ridd av Emilie, som er amatør og rir den nå. Så det tilsier at den faktisk står bedre en 3 Rochford!

10 Zafrangar står vektmessig best til. Rytteren er da veldig ny og har enda ikke våget å ri helt ut. Det er en stor svakhet. Med det sagt, så står den bedre til dette løpet enn både 3 Rochford og 9 Sound Of Silence. I løpet 17. juni kom hesten på 3. plass hvor de andre var slått med mange flere lengder. Alle går nesten like mye opp i vekt. Distansen skal ikke være noe problem. Den har noen få gode løp over lengre distanser, men er klar spesialist over 1.600 – 1.730 m på Øvrevoll. Kom på 3. plass med samme amatør 15. juli hvor hun fanget 4 Godul på målstreken. Hadde mer å gå på også. Hesten er mer enn god nok til å vinne, men da må rytteren vise litt mer enn det hun har hittil.

11 Punktum Finale var utrolig god 15. juni når den kom på andre plass. Hvis vi sammenligner det løpet med amatørløpet samme dag så ser vi følgende. Vinnertid 1.51,3 over 1.800 m med proff jockeys mot vinnertid 1.50,5 over 1.730 m med amatører. Det tar en amatør ca. 2 sek mer enn en jockey over samme distanse. Så om løpet over 1.800 m var med amatører hadde tiden vært 1.53,3. Distansen er 70 m lengre, litt over 2/3 av 100 m. Med 6 sek per 100 m, har vi litt over 4 sek. Så om løpet over 1.800 m var med samme hester, men med amatører og 70 m kortere, så hadde vinnertiden vært ca. 1.49,3. Ca. 1 sek bedre enn amatør løpet. Som dere ser så er det også lite forskjell vektmessig. Så at hesten er 1 sek bedre er et godt estimat. 11 Punktum Finale er den matematiske vinneren i dette løpet. Nå er spørsmålet om Jana Kolackova kan ansees å være en ganske standard amatør rytter, bedre eller verre. Vi synes hun var litt under standard i fjor men i år så har hun ridd bedre. Hesten kom på 3. plass i dette løpet i 2019 med 61 kg. Står 5 kg bedre og er i form. I fjor vant hesten dagen før derbydagen, på dirt, med nesten samme handicap tall.