Categories
Juni 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 3. Juni

Banen er god. Den ble målt til 4.0 lørdag. Den kan til og med være hard. Den er uansett rask. 4.0 er på grensen. Verdier på 4.0-5.0 blir definert som god.

Øvrevoll 3. Juni
V65-1 Sikker Avdeling6-8-5-1
V65-2 Kan være overraskelser1-3 / 6 //
V65-3 4-8-6-1 / 7
V65-4 6-5 / 3
V65-5 5-6 / 3-8
V65-6 Hesten med Best Sjanse i Løpet14 / 6-13 / 3-5-1-2 / 7-10-9-12
Pris 128kr.192kr. 576kr.

Valg: 6-8-5-1

1 Geist er en hest som er best på dirt. Har da ett løp som var bra på gress. Dette var på en god/rask bane på miler distanse hvor den var fortsatt slått til 3. plass av hester på handicap 71. Dette var på på samme tid i fjor. Har gått 6 kg ned i handicap siden og får 2 kg lettelse fra lærlingen.

Hesten fikk et godkjent debut forrige uke og rytteren kjenner hesten siden hun kom bakfra og fra ytre rail. Hestens beste egenskap er en fin og rask avslutning. Burde ha fordel av distansen men har så langt ikke vist noe på 2.400 m dirt. En distanse på 2.160 m kan passe hesten bedre. Dessuten så har den møtt bedre hester tidligere og 5 år på en hest betyr at den er fortsatt ung og under utvikling.

3 Powerplay har mye handicap for sine svake prestasjoner. Det er ofte derfor det er vanskelig for 4-årige hester å vinne. Den bærer i tillegg mye vekt for en fortsatt ung hest på et stayer løp.

I fjor vant den på 2.11,0 over 1.980 m. Men samme dag så klarte gode hester ~1.50,- på 1.730 m mens handicap 55 hester med amatørryttere på kom i mål på ~1.51,-. Merk at vi forventer ~15 s på 250 m. Og da ser vi at den var langt under den trenger for å vinne her.

4 Prince Field er ofte bedre mot dårlige hester. Vi mener det er noen sterke hester i dette løpet. Hesten er også best på dirt hvor den har vunnet de fleste av sine løp. I tillegg så mener vi den var langt fra å være i form sist og vi tror ikke den er på sitt beste etter 2 uker.

5 Perfect Illusion kjempet en god del sist. Vi mener den så bra ut. Ser ut å være i form og er en bedre hest på gress enn dirt. Så dette liker vi. Det eneste vi er litt bekymret over er vekten. Den er vant til ~55 kg. Men den har også blitt 5 år nå. Så kanskje den er sterk nok til at det ikke har noe å si. Merk også at den var slått til 3. plass sist og hentet krefter til å ta tilbake 2. plassen rett før mål. Så en fighter av en hest.

6 Sir Benjamin er nok hesten å slå her. Vant med 70 kg på dirt med samme rytter forrige uke. Nå skal den ut med 63 kg på en bane som burde passe hesten minst like bra. Men pass litt på. Den har aldri vunnet på gress i Øvrevoll.

I fjor var den ikke ute på gress på Øvrevoll Galoppbane men den var det på Bro Park i august. Der ble slått med 2 lengder av hester på handicap 70 over en distanse på 2.400 m.

8 Ferryverygood bærer mye vekt. Det er snakk om en 4-årig hest. Men en hest som vi mener er bedre enn 3 Powerplay. Desverre så har den så få løp vi ikke kan være sikre på hvor god den kan være nå eller om den i det hele tatt er i form. Den ble strøket sist pga. sårskade. Det lover ikke bra. Og ting blir vanskeligere når vi tenker at det er første gang ut og at den bærer 71 kg.

8 History Hill er en slags outsider. Har tidligere vunnet på Øvrevoll Galoppbane på stayer distanse. Tiden den oppnådde var da ikke så bra men overraskende nok så var 5 Perfect Illusion i samme løp, som han slo den med 1 s. Det er rundt samme vektfordel denne gangen. I tillegg til dette, så vant 8 History Hill over 1.980 m med amatørrytter og 61 kg på 2.06,0 den 28. mai i fjor. Kaia er tilbake i Norge og hun er en god lærling. Hesten er i form og dette ser bra ut.