Categories
jægersro Juni 2021 Spillforslag

Jægersro 6. Juni

På dagens viktigste løp, V64-4, velger vi å banke 4 Kingof Pharoahs. Hesten skal være best på miler og derbydistanse. Og etter det vi har sett, så er den det. Den er etter American Pharoah som vant den amerikanske triple crown og er ut av Final Fling som vant en Gr.3 løp og var tredje i Gr.1 Oaks på Santa Anita. Så en fullstendig og sterk dirt avstamning.

Den var en skuffelse i fjor i sitt siste løp. Men vi tror dette var fordi den var syk. Tidligere prestasjoner og måten den galloperte på den gangen indikerer oss at den var langt fra på topp. Og til tross for at den ikke var i form eller syk, så hang den etter og holdt samme tempo som de første plasseringene i løpet, de siste 200 m.

Derby Trial er løpet for hestene som ikke er gode nok til Vøterløpet. Det har ofte vært sånn. Det er derfor vi er litt skeptiske på om 6 No Short Cuts i det hele tatt er klar til løp. Hadde den vært det, hadde den vært hesten å slå i Vøterløpet. Vi har en aning om at den ikke trener bra og teamet bak hesten vil se om det løsner for hesten over lengre distanser. Viser den det skal den med i Derby. Hvis ikke, så blir det nok et skuffende år for hesten. For hester er 100% en dirt hest og 100% best på distanser av en mil (1.600 m) og oppover.

Hvis 6 No Short Cuts ikke presterer, så mener vi er det er flere som kan slå til. Hester fra 1-6 har “møtt hverandre” gjennom en kombinasjon av flere løp. En av de kommer til å vinne og vi tror de med beste sjanse er 1 Chatarina og 3 Lot Of Joy. Men ikke glem 5 Bolivar Roads. Den hadde et skuffende første løp, men det var også i april. En annen som skuffet i april og i samme løp var faktisk 2 Crystal Keys som i sitt seneste start klarte å holde 3 Lot Of Joy bak seg. Form har mye å si. Det er et åpent løp om 6 No Short Cuts svikter. Og det har faktisk skjedd før. Jet Pilot kom som favoritt til Vøterløpet etter å ha slått Barade (2. plass Svenskt Derby) som toåring. Den floppet etter 1.000 m og kom aldri til start igjen. I fjor valgte Bent Olsen å sende Grey Flash i Derby Trial i stedet for Vøterløpet. En hest som kunne ha vunnet Vøterløpet. Den ble favoritt og slått til 4. plass i Derby Trial, for å så følge opp med en 3. plass i Svenskt Derby bak Bullof Wall Street og Yoker.

Jægersro 6. Juni
V64-1 6-3-2-5
V64-27-1-6-5-4
V64-36-1 / 3-5-2-4
V64-47-2-4 / 9-5
V64-51 / 2-4 / 7-10
V64-6 Burde bare vinne!4 KingOf Pharoahs
Pris 120kr. 360kr. 1080kr.

Valg: 6-3-2-5

1 Troubled Guy kommer alltid sent. 68 kg hjelper ikke mye om den skal komme langt bakfra som denne hesten gjorde hele i fjor. Hesten sitter på handicap 80. Logisk sett så burde den ikke være i trippelen en gang. Den er 4 år og veldig høy handicappet. Den får ikke noen lettelse lenger. Den har også ikke Jægersro som sin favoritt bane. Men er hesten i form, noe vi har våre tvil rundt, så kan den vinne på klasse. Ingen av de andre hestene i løpet er umulig å ta igjen på oppløpet.

2 Valde var en miler hest og best på gress. Den har byttet til en stayer i det siste og fått gode resultater på dirt. 62 kg er noe den tåler å konkurrere med. Den var veldig bra i sin siste start of vi tror det kan være outsideren å slå i dette løpet. Den har tidligere vært over handicap 80 og den mer enn takler motstandet til søndag. Vi mener de andre er opp for bevis. Denne takler dirt, distansen, har god vekt, gode resultater på god tid og møtt langt sterkere motstand tidligere i karrieren.

3 Khurshed er en 4-årig hest på vei oppover. Den vant på en godkjent tid 23. mai og skal ut med samme jockey. Distansen passer perfekt.

4 Primacor har prøvd seg flere ganger i år. Den burde være på vei oppover i handicap men har ikke vist nok ennå. Den skal ut med “S”. Har kapasitet til å vinne. To år siden var den kun slått med 0.5 lengder i Malmø Stad Pris, bak Plantstepsdream og Hot Chocolate og foran Beach Road One som var med i Pramms i år. Men vi tror den fortsatt mangler trening.

5 My Purrfect Tale er en hest som liker fronten. Vil nok kjempe om å beholde den mot 6 Joker Face. Vi tror en god bane passer bra for hesten. Den likte ikke myk så mye. Men det har mer å gjøre med at myk bane betyr færre lengder den kan vinne fra front og en saktere tempo.

6 Joker Face skal ut med 67 kg. Det er ikke noe probleme for denne hesten vanligvis men vi så hvor svak hesten presterte sist. Lærlingen gjorde alt riktig med 59 kg og 6 Joker Face klarte vi ikke å gjenkjenne en gang. Siden hesten var strøket pga. nedsatt allmenstilstand 21. april så gir vi den en sjanse igjen. Har falt nok i handicap.