Categories
Juli 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 7. Juli

Vi kommer til å anta en god bane inntil videre. Banen er målt til 4,2 tirsdag. Men siden det har regnet i uka og det skal regne i morgen, så vil vi betrakte banen som en “mykere enn vanlig” god bane. En god og rask bane som ikke er hard, hvor det “kan” lønne seg å komme bakfra.

Vi satser på at 1 Starlight Runner vinner i V4-4. Vi tror det er dagens banker og beste valg.

Øvrevoll 7. Juli V4
V4-12 / 9-4-10 / 5-7-3-1
V4-2 Sikker Avdeling2-1-7-6
V4-38 / 9-4-5 / 1-11-7
V4-41 / 6-5-10-11-7
Pris 8kr. 96kr. 192kr
Øvrevoll 7. Juli V5
V5-1
8 / 9-4-5 / 1-11-7
V5-2 God Banker Forslag! 1 / 6-5-10-11-7
V5-3 1 / 2-4
V5-4 Burde Være en Sikker Avdeling1-2-5
V5-5 Burde Være en Sikker Avdeling1-5-3
Pris 9kr. 54kr. 162kr

Valg: 2 / 9-4-10 / 5-7-3-1

1 Prince Field har flere løp på denne distansen. Med handicap 61 så kommer den ofte i trippelen på en tid av ~2.40,- . Den startet 2020 sesongen med handicap 72 og sitter nå på handicap 61. Hesten er også vant til å komme ut med 69 kg for å oppnå plasseringene sine. Den har løp i kroppen og kommer ut på sin beste distanse! 3 Geist var raskere på slutten enn 1 Prince Field.

2 Time To Dream kom fort på slutten sist. Den møtte gode hester i det løpet og hadde nok vunnet om distansen var 400 m lengre. Hvis dere ser på tiden til 7 Smazing over samme distanse, så ser dere at 2 Time To Dream var 3,4 s raskere. Som dere ser i programmet, så møter den langt svakere motstand nå. Det betyr en roligere tempo. Vi tror 2 Time To Dream vil sette pris på dette. Den lå ganske langt bak sist og med 67 kg så er det best å ta det rolig på en distanse som denne. Med kreftene den vil spare og med en høyere kapasitet enn resten, så tror vi ikke vekten vil være en hindring for en sterk avslutning

Merk at hesten er etter Sir Lando, som i sin tid vant Norsk Derby.

3 Geist nærmet seg med Willa 17. juni men lå desverre alt for langt bak. Sist så vi at også Carlos lå for langt bak. Vi tror Nora vil sette hesten litt nærmere, men vi tror uansett at den vil komme bak 5 Stogas Fairytale og 9 History Hill som er spesialister på denne distansen, liker seg på Øvrevoll, og allerede har slått 3 Geist tidligere. Dette blir et krevende løp, spesielt siden den kommer bakfra med 63 kg, og dette er hestens andre start i en uke.

4 Sir Benjamin vant lett første gang ut i år men var deretter knapt foran 9 History Hill i mål. Sistnevnte går opp 5 kg mens 4 Sir Benjamin 3 kg. Vi tror de ligger ganske jevnt inn i dette løpet fordi 9 History Hill sin avslutning er bedre enn 4 Sir Benjamin sin på gress. En mykere gress bane kan snu dette, vi så at 4 Sir Benjamin slet med dårlig feste på oppløpet.

5 Stogas Fairytale slo 9 History Hill ganske lett 17. juni. Går opp 3 kg siden. Vi tror det er veldig jevnt mellom 5 Stogas Fairytale, 9 History Hill, og 4 Sir Benjamin. Det er opp til rytterne å vise hvem som er best.

6 Danish Of Course hadde ikke nok krefter til å ta igjen hverken 5 Stogas Fairytale eller 9 History Hill sist. Kommer ut med samme vekt her. Vi har ikke tro på den med samme løp som sist. Den kom bakfra 10. juni også og den var ikke rask nok på slutten der heller. Den har bedre sjanse med en litt raskere tempo og høyere posisjon i feltet for å så komme med samme type “avslutning”.

7 Smazing kom i mål på en ganske dårlig tid. Den gjorde sitt beste og var fortsatt ganske langt bak. Går opp 3,5 kg nå som vil koste den enda mer. 2.400 m er en mer krevende distanse enn sist.

7 Smazing ble lurt til front sist og tok to veldig dårlige sving med Willa. Det kostet hesten en mulig seier. Hesten hadde fin form og galloperte som en stjerne men kom fortsatt i mål på en dårlig tid, på en distanse den burde mestre. Det er samme Willa som rir den nå. Vi håper hun sender den til rail og får kontroll på den så den ikke blir sliten. 60 kg kan være et problem for en så urutinert hest. Vi mener den er en outsider. Har kanskje kapasitet, men den må vise den først. Mer at hesten er etter Manduro som er en veldig god stayer med gode avkom på distansen!!

8 Zara Zaid mener vi kommer ut litt tung. Den ble ridd ganske bra av amatøren på Gøteborg sist men var ikke stand til å gi mer av seg. Mistet mange lengder på slutten. Har bare hatt noen få dagers pause. Kommer da med 7 kg mindre og med ikke mindre enn Malin, som kjenner hesten fra før av men 9 History Hill slo den ganske overbevisende to ganger i fjor, på distanser over 2.000 m, med lignende vektfordeling. Hesten er også bedre over 2.160 – 2.200 m enn 2400 m.

9 History Hill kommer ofte sterk mot slutten. Har fordel av en litt mykere bane og at distansen er 2.400 m fremfor 2.160 m. Men den tapte fortsatt for 5 Stogas Fairytale sist. Står bedre til nå og Nathalie kjenner hesten.

10 Clauses Rekato kommer ut med bunnvekt. Det er noe å alltid se opp for i løp på distanser som denne. Vi ser at hesten har ganske svake resultater på gress, men disse har også vært på korte distanser. Unntaket er løp over 1.600 m på Klampenborg, men banen på Øvrevoll er ikke den samme. Som dere kan se fra hestens resultater, så har den ganske svake prestasjoner på dirt over korte distanser også. Det var ikke før nå 17. juni at hesten viste noe av det den kan. Den kom fort på slutten etter å ha tatt to dårlige sving!! Vi mener den burde ha vunnet sist men amatøren tapte løpet i starten da hun tok fronten. Det var lite å gjøre etter det. Den kom på 2. plass som vi mener er ganske bra og den kjempet på slutten med 58 kg. Vi tror den kan komme sterkere enn noensinne med Ulrika om hun tar det rolig i løpet og setter fart i hesten i det oppløpet starter (fra ikke så langt bak). Faren Binary File var ikke akkurat en stayer hest, men den kom på 2. plass i Stockholms Cup International i sin tid, og var en gress hest!

11 The Skimmer har gjort det ganske bra på Gøteborg. Har faktisk gjort det bedre enn 9 History Hill og står flere kilo lettere. Men løpet på Øvrevoll 17. juni var svak. Det så ikke ut som den likte banen og tok det rolig i starten. Handicapsmessig står den ganske bra til og blir den ridd i front som i 27. juni, så “kan” den vinne. Men husk at det kan brukes pisk i Sverige.