Juli 2021 Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 29. Juni

Vi forventer en myk bane. Banen har ikke blitt målt ennå men vi forventer at den skal være å rundt 5,4 med all regnet som har kommet i uka. Den kan bli enda mykere utover dagen. Kanskje bløt etter hvert.

Løpene ser ganske jevne ut. I første blikk så finner vi ikke en banker.

5 Starlight Runner burde vinne i dagens siste løp men vi har to gode outsidere som vil prøve seg! Spesielt 1 Chef La Adare har en god sjanse til å slå den.

Valg: 7-3 / 6-1-4 / 2

Vi pleier å gi 2 s til tidene på hester ridd fra jockey til amatører og omvendt. Det pleier å stemme.

1 Stogas Fairytale fikk et rolig løp sist. Ble slått av hester på handicap 51 men vi mener det var en bra prestasjon. Hadde kommet litt nærmere med 200 m ekstra. Ser ikke til å like myk bane men har en 2. plass på noe tung bane.

2 Tsupermand hadde ikke mer å gi sist men står 7 kg bedre til. Til sammenligning, kommer 4 Clauses Rekato ut med samme vekt som sist. Det beste løpet den har på gress er løpet sist.

3 Sir Aircross har vi ikke sett noe av i år. Men den er helbror til Time To Dream som også hadde problemer og var ikke god til den var 4 år. Den er også halvbror til Crossroad Blues som er god på både gress og dirt. Distansen burde ikke være noe problem for hesten og Emilie er en av de bedre amatør rytterne. I amatør løp så pleier tempoet å være saktere enn i proff løp og det er noe som 3 Sir Aircross burde dra fordel av.

4 Clauses Rekato var ikke så dårlig sist. Rytteren befant seg bak 8 Dark Money de siste 150 m og det gjorde at den ikke kunne vise sin avslutning. Vi så at hesten prøvde men den trengte mer tid/distanse. Ofte vinner de som er i front eller nærme den i amatør løp fordi amatør rytterne mangler erfaring og ferdighet til å dra ut hestens potensiale. En myk bane vil jevne dette, fordi det handler mer om hest enn rytter. Det blir tøffere for de i front og tempoet tilpasser seg hesten som kommer bakfra litt bedre. Banen var god sist. Men en “myk god” og vi mener hesten likte det. Den burde like banen på torsdag enda bedre. Det eneste som teller negativt er at den kommer med 10 kg overvekt. Denne hesten kommer sterk på slutten om den får en sjanse. Det er opp till rytteren. Outsider.

5 Slim Revenge var ikke god nok på Øvrevoll i fjor men har vært bra i år. Den ble da tatt igjen på Klampenborg over 1.600 m så vi mener distansen ikke passer så bra denne gangen.

6 Godul forventet vi mye mer av sist. Merk at tiden My Cup Of Tea vant på er nesten lik den samme Golders Green vant på. Hvor 2 Tsupermand og 4 Clauses Rekato kommer ut med bedre vekt, kommer 6 Godul ut 9 kg tyngre. Noe av grunnen den gjorde det så dårlig sist var at den tapte lengder i begge svinger. I tillegg så var rytteren veldig svak på avslutning sin. Hun tapte 3. plassen på å gi seg for tidlig. Hun mistet alt for mange krefter på å stoppe hesten tidlig, “føre den” når det ikke var nødvendig, og å holde ridebåndet kort! Hesten ville mer hele løpet og var ikke sliten på slutten. Den møtte langt bedre hester enn de har gjort i løpene sine. En myk bane burde være til hestens fordel men 68 kg kan være problematisk.

7 Mukhaater vil elske den myke banen. Den er ett eller to hakk bedre på myk bane. Det er på myk bane den har sine beste løp. Merk at den kommer ut med Blinkers. Hesten har 6 løp i kroppen og har møtt så gode hester som Chilterns! Vi mener dette er hesten å slå i løpet. 62 kg er også ideelt. Distansen hesten er spesialist på er litt lengre, men vi mener 1.980 m er ikke for kort og passer ganske bra. I fjor startet den sesongen på handicap 70!! Og har en 2. plass over 1.800 m fra Klampenborg.

8 Dark Money ble ikke ridd så bra sist. Den var i stand til å vinne og som dere ser så var den slått med 7 lengder. Kommer ut 7 kg bedre denne gangen. Vi tror den er mer enn farlig. Men den har blitt slått av handicap 55 hester tidligere med samme vekt på en bedre distanse som 1.730 m. Har ett løp over 1.980 m tidligere, hvor den kom på siste plass mot svakere hester enn disse.