Categories
2021 Oktober jægersro Spillforslag

Jægersro 10. Oktober

Valg: 1-2-4-8-7 / 6-9-5

Dette løpet vil være veldig jevnt. Startsporene og vekten jevner ut mye. 1 Mrs April, 2 Sweet Home Alabama, og 4 Giant Sally er på samme linje. Den som har den beste dagen får den beste plasseringen.

1 Mrs April hadde dårlig startspor sist og de siste 100 m så kunne den faktisk ha vunnet men Andreas skadet seg. Får nå startspor 1 og en frisk rytter. Det betyr at den ikke vil tape så mange lengder i svingen. Er også nærmest rail noe som er veldig bra på denne distansen. Den ble nødt til å ta 4. eller 5. spor på slutten av svingen sist og var ca. 1 lengde unna vinneren 2 Sweet Home Alabama når det var 100 m igjen.

2 Sweet Home Alabama har startspor 2 men siden 1 Mrs April ikke er en frontrunner så er det som om den har startspor 1. Den tok fronten sist og ga den aldri fra seg. God sjanse her. Men!!! Men den går opp 2,5 kg og vant med knapt 0,5 lengder.

3 Gift Of Youth er en gress hest. Den prøvde dirt flere ganger på Bro Park men den klarte aldri å vinne. Kommer ut med ganske mye vekt her og vi har lite tro på den. Den har da et veldig god startspor og rytter.

4 Giant Sally er på samme linje som 1 Mrs April og 2 Sweet Home Alabama. Den vil følge etter 2 Sweet Home Alabama i svingen og angripe i svingen eller oppløpet. Den er spesialist på denne distansen og kommer ut med samme vekt som sist, altså 2,5 kg bedre enn 2 Sweet Home Alabama.

5 Mangusta sin 3. plass 23. mai er verdt en god del. Den møtte gode 3-åringer på sprinter distanse for denne klassen. Har nok utviklet seg en del siden siden 3-årige hester er i konstant utvikling og “burde” ha en sjanse her. Den dårlige plassering sist er nok pga. banen. Den var for rask. Er banen sakte så har den en sjanse. Har en 2. plass fra august hvor den tok igjen 4 Giant Sally på oppløpet.

6 Layton gjorde et like dårlig løp som 5 Mangusta, nest sist. Vi hadde veldig god tro på den den dagen og den endte med å bli slått med 14,5 lengder. Senest på Øvrevoll så var den i god posisjon til det var 200 m igjen hvor den mistet all av krefter og ble tatt igjen av flere hester. Blir nå igjen ridd av en amatør. Startsporet har lite å si om hesten er i form, men etter de to svake prestasjonene sist så burde den ikke være i form. Er den i form, vinner den. Er sikkert langt bak ellers.

7 Mindhunter ble slått med lite av Irish Action sist over 1.600 m. Problemet er at den kommer på 1.200 m nå. Det trengs speed for å vinne på denne distansen. Og den hadde ikke mer å vise de siste 200 m på løpet sist. Det betyr at den gjorde sitt beste tidlig. Problemet med det er at den passerte 1.100 m på 1.10,- og 1.200 m på nesten 1.17,-!! Det der er ikke bra nok. Hvis man ser på hestens avstamning på moren sin side så skal den være en stayer. Og om vi tenker på handicappen, så er Powerhouse handicap 72 og ikke en sprinter. I juli kom Powerhouse (56 kg) på 1.15,1 mens 4 Giant Sally (61 kg) kom på 1.15,8 samme dag men fra startspor 7, et dårlig startspor for en frontrunner.
Den var da ganske bra på en tørr bane i sitt kval-løp, tilbake i juni. Kommer ut med “S”.

8 Chapulin er etter vår mening også på samme linje som 1 Mrs April, 2 Sweet Home Alabama og 4 Giant Sally. Den var flere lengder bak lederen før svingen men så ut til å passere alle på inngangen til oppløpet. Grunnen til at den ikke gjorde det er fordi den følte seg ukomfortabel. Startspor 8 kan faktisk være en liten fordel, da slipper den å finne seg mellom hester. Avstamning tilsier enten sprinter eller stayer.

9 Seven Emirates vinner om den er i form og liker dirt. Men etter tidligere løp å dømme, så er den ikke god på dirt. Om den var god på dirt, så hadde treneren også sendt den oftere ut på underlaget. Den ble slått med 5 lengder på gress av Fidji og Fast And Free. Dette er hesten med best klasse i løpet og den har falt fra handicap 76 til 60 i år. Kommer ut med Blinkers for første gang på lenge. En mulig outsider. Mest fordi de gangene den kom til Jægersro og løpte på dirt, så var banen løs.