Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 14. januar

Løp 5 og 7 ble ikke analysert i detalje. Løp 1 er for arab hester. Skandinavias beste sjanse er Hotline Bling og Ascot Brass. Begge mot en god Godolphin hest!

Løpene kan sees her: https://www.awaan.ae/live/25/Dubai-Racing. Eller her: https://www.dubairacing.ae/content/dubairacing/ar-ae/live/1.html på enten live 1 eller live 2 (en av dem er på engelsk).

Løp 21-6 / 4-7
Løp 33 / 13-2-9 / 4-6
Løp 48 / 3 / 5-7
Løp 512-1-7 / 3-5
Løp 61-8 / 7-2-10
Løp 7 (Krysser fingrene for El Guanche).

Programmet finnes her: https://www.aladiyat.ae/racecard. Mer fullstendig info og tidligere løp i Dubai finnes her: https://emiratesracing.com/page/racecard.

Valg: 1-6 / 4-7

Her tror vi løpet er mellom 1 Bet Law og 6 Taking Names. Vi mener at 1 Bet Law er et godt stykke bedre men den gir fra seg 4 kg og er desverre på utsiden av 6 Taking Names. Det jevner ting ut. 4 Nomasee ble ikke ridd så aggresivt i Englad tidligere i år og har fått flere måneders pause. God avstamning til Meydan, ned 5 kg og bedre jockey.

1 Bet Law er en veldig god hest. Kommer fra å vinne et Listed løp på 1.000 m hvor den lett og ikke så sliten på slutten. Har vunnet fra både startspor 1 og 14 og når i sine to siste start så løp den de første 400 m på under 23 sek og 800 m på under 46 sek! 1.200 m og startspor 3 er ganske perfekte forutsetninger. Det eneste som kan telle negativt er at hesten kommer ut 3 kg tyngre. Men på korte distanser så har det mindre påvirkning. Hesten å slå!

2 Addicted To Chaos så ikke så rask ut i desember. Ser ut til å ha byttet eier fra july til desember. Avstamningen tyder på at hesten skal være best som miler. Ikke like rask som 1 Bet Law fra start og med startspor 7 så burde den slite på Meydan.

3 Mr Kafoo er en hest som kommer bakfra. Vi tror løpet sist representerer ganske bra hva hesten kan. 7 lengder fra en tid på ~1.12,-.

4 Nomasee har samme farger som 3 Mr Kafoo men blir ridd av Mickael som har tidligere gjort det veldig bra på Meydan. Ny på Meydan men har litt Dubawi blod fra moren sin side. Både Dubawi og Helmet avkom har gjort det bra på Meydan tidligere. Ok plass sjanse. Kommer dessuten ut flere kilo lettere!

5 Summer Is Tomorrow ble kjørt hardt i front sist og vant på bra sett. Fikk fronten og railen relativt lett inn i svingen og fikk en enkel reise. Fra startspor 5 så hoppet den innover og forstyrret to til tre hester på innsiden. Vi tror det blir vanskelig å vinne på samme måte fra startspor 6 når både 6 Taking Names og 1 Bet Law som er raskere fra start, er på innsiden. Mulig den faller ut. Var ikke den raskeste de siste 200 m og ble slått med 8 lengder av 6 Taking Names når denne fikk innsiden sist gang de møttes over 1.200 m.

6 Taking Names kommer ut 3 kg lettere enn sist den vant. Fikk fronten og rail den gangen. Fra startspor 1 så burde den ha en god sjanse. Sist, over 1.400 m så prøvde de å sende hesten tregt fra start for å spare krefter men det funket dårlig, hesten var ikke like sterk på slutten. Vi tror den kjemper om å beholde railen. Har god avstamning.

7 Freyabella løper faktisk bra. Vekten er nok det mest positive. Dessuten så kan hesten komme bakfra så vel som å ta fronten. Spørsmålet er hvordan den takler banen. Dirt banen på Meydan er krevende og den har hittil løpt på All Weather underlag som ikke er “dype”. Dette er jokeren i løpet.