Banen er en stor spørsmålstegn i årets første løpsdag på Bro Park. Det samme gjelder formen på hestene med base på Bro Park. Treningsforholdene skal ikke ha vært optimale.

Vi minner også om at pisk reglene har blitt endret! Det er ikke lov å bruke pisk lenger med mindre det er for å unngå en ulykke og sånt. Det vil ha en god del å si på taktikken. Det kan lønne seg å gå i front.

V64-5 Sterke Valg6-2 / 4 / 5-3-8
V64-6 Jevnt Løp3-8 / 5-7
Pris 4 kr. 384 kr.

Valg: 2 / 1-3

Her er det 2 Daytona Gold å slå. Om alle er i form og alt går som det skal så burde den være umulig å slå. Problemet kommer når en tar i betraktning at banen er ny og at det er hestens første løp. Når man også tar i betraktning at treningsforholdene var ganske dårlig på Bro Park, så kan det ikke gis garantier for en god prestasjon.

Noe annet å ta i betrakning er de nye pisk reglene. 2 Daytona Gold løp i god rytme i både kval-løpet og i sitt debut løp. Den tok fronten uten stress og økte lengdene på oppløpet uten stress eller insentiv. De andre vil sannsynligvis komme bakfra og uten pisk så er det ganske mye vanskeligere å overraske på slutten.

1 Skyraider er halvsøster til War Hawk og helsøster til Skyhawk. Begge to veldig gode på miler distanser på dirt banen på Bro Park.
1 Skyraider hadde et godkjent kval-løp i fjor hvor den var hverken god eller dårlig. Debut løpet derimot var forferdelig, hesten så ut til å ikke ha feste og holdt en for hard tempo fra start, den hadde ingenting å vise på oppløpet. Merk at vinnertiden var 1.11,9 så det er ikke rart at den manglet luft på slutten spesielt når den ikke hadde så god feste. Kan overraske.

2 Daytona Gold er hesten å slå i løpet. Den vant relativt lett i sitt debut løp. Hadde mer å gå på og har god avstamning. Men dette er første løpet for hesten i år. Det gjelder nok for alle, men 2 Daytona Gold er en stor favoritt. Bro Park har ikke hatt ideelle treningsforhold og det er ikke 100 % sikker at hesten er klar til å løpe til sitt tidligere nivå. Med det sagt, om alt går som det skal, så burde den vinne.

3 Greet Me som dere kan se fra løpet 6. okt, var bare 4,5 lengder bak Archduke Ferdinand på en tid av 1.41,8. Dette er ikke så langt bak 2 Daytona Gold sin vinnertid i november. Merk også at 3 Greet Me går ned 5 kg hvilket er ganske mye. Med litt mer utvikling i vinter enn 2 Daytona Gold så kan den være seiersaktuell! Outsider. Vi velger å se bort fra hestens tre siste løp, det er mulig den var syk eller sliten. Det er tross alt snakk om en 2-årig hest med mange løp i kroppen som startet sesongen i juli som møtte for det meste, ferske hester.

4 Moloch Sacc har ikke en så lysende avstamning som de andre, på dette tidspunktet i hvert fall. Vi mener den er en gress hest basert på tidligere resultater. Men etter å ha sett litt nærmere på den, så finner vi en veldig god kval-løp til hesten i juli. Vi kan ikke utelukke at det samme som gjelder 3 Greet Me, gjelder 4 Moloch Sacc.

5 Odd Type er en dirt hest. Den løp ganske bra i sitt kval-løp og var ikke langt bak gode 2-årige hester i fjor på gress, i likhet med 4 Moloch Sacc. Men vi mener at hesten ser mer ut som en sprinter enn en miler hest. Går vi på tid, og bruker 2. plassen på 1.400 m løpet sist, så er den seiersaktuell. Men vi likte ikke alle lengdene den tapte på slutten og rangerer den derfor lavere i dette løpet hvor distansen er enda 200 m lengre.