Categories
2022-07-juli Gøteborg Spillforslag

Gøteborg 10. juli

Valg: 5 / 1 / 3-2

5 Fiftyshadesfreed vant på denne banen i fjor. Den så ut til å være i form nest sist og står vektmessig best til.

Hesten i mot burde være 1 Backcountry til tross for at den kommer med 69 kg. Når denne hesten tar fronten så vinner den som ofte. Eneste hesten som kan kjempe om fronten er 3 Tawny Port men vi tviler på at den gjør det med 63 kg. Startspor 1 er perfekt for 1 Backcountry og den vant derfra i fjor med 65 kg.

2 Madi Banja har god form men dårlig statistikk på Gøteborg.

1 Backcountry vant på denne banen to ganger i fjor. Først over 1.200 m og senere på 1.400 m, begge med Nathalie fra handikap 86. Løpet vunnet over dagens distanse var med 65 kg fra startspor 2. Hesten var rask fra start, tok fronten, var først inn i svingen og vant lett. Den møter hester på samme nivå med unntak av 5 Fiftyshadesfreed. I teorien så burde den vinne, den var litt svak sist men møtte eliten. Den var også flink på slutten så det virker ikke som om hesten ikke er i form.

2 Madi Banja har flere gode løp hittil i år hvor den var som best, sist. Handikappen og vektfordelingen i løpet peker på at hesten skal ha en god sjanse. Den burde få 6 kg i handikap fra 1 Backcountry med får 10 kg. Den får også 1 ekstra kilo fra 3 Tawny Port. Det er bare fra 5 Fiftyshadesfreed den ser dårligere vektmessig hvor den får bare 4 kg når den burde få 10 kg.

Vi konkluderer med dette at 5 Fiftyshadesfreed burde være foran 2 Madi Banja. Ser vi på 2 Madi Banja sine løp på Gøteborg, ser vi at den aldri har vunnet, og at det beste den har er en 2. plass slått med nese, hvor det beste resultatet mot denne klassen var en 4. plass slått med 3 lengder fra i fjor, slått av samme 5 Fiftyshadesfreed med sirka samme vektfordeling, og ryttere.

3 Tawny Port vant fra fronten sist den var på Gøteborg. Går opp 8 kg siden det løpet og det virker åpenbart at den ikke vil være like rask denne gangen. Den møter dessuten bedre hester enn sist. Den får 6 kg fra 1 Backcountry i stedet for 2 kg som den burde, om dette var et handikapløp, men den får ingen kilo fra 5 Fiftyshadesfreed når den burde få 4 kg!! Vi tror ikke 3 Tawny Port klarer å ta fronten med 63 kg. Den var da foran 5 Fiftyshadesfreed, men da ble sistnevnte ridd av en lærling.

5 Fiftyshadesfreed er hesten å slå basert på vekt. Den er høyest handikappet i løpet og kommer ikke ut med mye vekt. Den var svak og tapte for 3 Tawny Port 29. mai men da var hesten kanskje ikke i form. Den var også ganske skuffende sist på Øvrevoll men den var god på Klampenborg løpet før det. Vi kan ikke forklare hvorfor den var så dårlig sist, men den burde vinne her. Den har vunnet 3/8 løp på Gøteborg, to av de i juli, og løpet på 1.200 m den tapte to år siden, var mot hester på handikap 87 med 58 kg hvor den måtte bære 62 kg! Den pleier også å ikke vinne første gang ut. Sist men ikke minst så vant den på denne banen i fjor, også fra startspor 5 i et felt med 5 hester.