Categories
2022-07-juli Gøteborg Spillforslag

Gøteborg 10. juli

Vi har vært litt borte i det siste. Men vi setter i gang innfor Svenskt Derby igjen.

Det er dobbel jackpot V64 omgang denne løpsdagen. Det er så få hester at den burde bli vunnet og vi satser på at vi klarer det med analysen også. Banen burde være veldig god og rask basert på været. – vi sjekket på fredag, og frem til søndag.

Løpsprogrammet kan dere finne her.

Analysen tar som regel i betraktning form på hester basert på tidligere løp og programmet, hestens beste prestasjon, hvor ofte den presterer bra/dårlig, startspor, bane preferanser og underlag, vekt hesten bærer og vekt fordelig i løpet. Jockeys tas noe i betraktning, men for det meste så velges det basert på hest. Hestene velges som regel også basert på ideelt løpsutvikling og hvor fleksible de er i forhold til det. Pisk avhengighet tas også i betraktning men dette er mer subjektivt for tiden. Vi har lagt merke til at et aggresivt ridning har hittil hatt mer å si når hesten ikke er avhengig av å komme bakfra. Og når det kommer til aggresivt ridning så har vi lite håp om å kunne analysere riktig. Generelt sett vil vi ha rett, men det er viktig å ikke la seg ha tunnelsyn med analysen vi presenterer her. Det er viktig, til tider nødvendig, å spille på trener/rytter/eier/team bak hesten og intuisjon også. Vi har sett det gang på gang i år, med hester som har tilsynelatende lite sjanse på papiret i det gitte løpet, eller som har sviktet flere ganger på rad etter vi har hatt tro på dem, plutselig vinner, og sånt har skjedd mye i år.

Gøteborg 10. juli V64Forslag
V64-13 / 4-5 / 7
V64-25 / 1 / 3-2
V64-35-6 / 8 / 7-2-4
V64-48-2 / 9 / 3-4-6-5
V64-5
V64-6
Pris xxkr.

Valg: 3 / 4-5 / 7


De mest pålitelige hestene er 4 Chilterns og 5 Cooperess. Av disse så har sistnevnte vært bedre, men rytter endringene peker på at dette kan ha snudd seg til 4 Chilterns sin fordel. Men både 4 Chilterns og 5 Cooperess står 2 kg unna sitt maks handikaptall!!

3 Sir Macken på sin side står 6 kg unna sitt maks handikaptall og i 2020 vant den fra både handikap 69 og 72 som 3-åring. Det er ikke rart at hester underpresterer som 4-åringer og 3 Sir Macken vant bare ett av syv løp. Den har stigende form for tiden, og alt peker for oss at dette er hesten å slå. Vi hadde likt en annen rytter for å dra fordel av lærling lettelsen eller en ung proff siden Kate bare tar av 1 kg av 3 kg mulige.

Det er i våre øyner bare én outsider. Dette er 7 Karen From Finance. Hesten er fortsatt ung, i form, og har en solid proff jokckey på hvor de tre hestene med “beste sjanse” alle har en lærling på, nemlig 3 Sir Macken, 4 Chilterns, og 5 Cooperess. Hesten har dessuten noe stayer avstamning i seg fra moren sin side.


1 Hawthorn er spesialist på distansen. Men den sitter for tiden 2 kg høyere enn sitt maks handikaptall. I fjor på samme tidspunkt så var den på handikap 68, og året før 57! Den vil ha det veldig vanskelig i dette løpet. Den har i tillegg tapt flere ganger for 2 History Hill med bedre vekt fordeling.

2 History Hill står bedre til enn 1 Hawthorn. I fjor så møtte den 4 Chilterns flere ganger og var aldri god nok. Tidligere i år var det nesten samme vekt forskjell og 4 Chilterns var nesten et helt sekund raskere i mål, ~4 lengder. Den møtte 5 Cooperess i fjor på myk bane, kanskje på det underlaget 2 History Hill er best, og den var slått med 2-3 lengder til tross for at den fikk 5 kg i handikap. Den får 7 kg 5 Cooperess denne gangen. Alt tyder på at den ikke er god nok til å slå verken 4 Chilterns eller 5 Cooperess.

3 Sir Macken vant to ganger på denne distansen, på denne banen, i 2020. Den slo 1 Hawthorn med 10 kg mer i er Ole larsen Championship Løp, akkurat som denne. Vektmessig så står den kjempebra til og den presterer på både god og myk bane. Den er mer enn god nok til å vinne. Burde kunne forsvare handikap 72 så det betyr at den i det minste, 3 kg bedre enn resten. Både 4 Chilterns og 5 Cooperess har gått opp i vekt i det siste. Formen ser ut til å være stigende. Super obs.

4 Chilterns kom sterkt på slutten 29. mai og burde egentlig ha vunnet lett. Endte til slutt med 2. plsas fordi 5 Cooperess som vant, ble Diskvalifisert. Ser vi på programmet så er 5 Cooperess for dagen. Har slått den to ganger i det siste og vektmessig så er det lite forskjell. Men 4 Chilterns løper bedre når ikke Nathalie rir den. Så vi mener det er ganske jevnt mellom 4 Chilterns og 5 Cooperess.

5 Cooperess burde være hesten å slå. Men legg merke til at løpet var veldig jevnt når Malva ridde den 15. mai. Det samme når Alina ridde den 29. mai. Det var ikke før Per-Anders ridde den at den vant lett. Så ja, den har en veldig god sjanse, men det er jenvt. Har i tillegg gått mye opp i handikap i det siste. På denne tiden i fjor var den handikap 65. Den sitter nå på sitt høyeste handikap noensinne.

6 La Paloma har sviktet flere ganger på Gøteborg allerede. Den har også prestert bedre på kortere distanser hittil. Det er ingenting som tyder at den vil komme seierende ut av dette løpet. Den har hittil også løpt bedre på Bro Park og en mykere gress bane. Gøteborg er ikke myk som vanlig, med mindre det regner. Har da litt klasse i seg, hester den var jevnt med i fjor er over handikap 75 nå. Men det er bare treneren som vet om 6 La Paloma er i god nok form til å vise noe helt annet enn tidligere på denne banen.

7 Karen From Finance kommer alltid sent på 1.600 m. Det hadde da vært perfekt om det var distansen og pisk var tillatt. 7 Karen From Finance står ~3 kg høyere i handikap sammenlignet med i fjor. Den har egentlig ikke løpt så mye på denne distansen. Men vi ser hvorfor den kommer ut på den. Den kommer sent, ikke noe pisk, den trenger tid til å komme i gang av seg selv! Den har en 6. plass på 2.400 m fra Øvrevoll i 2020 med handikap 66. Den var da foran 2 History Hill, men ~4 lengder bak en hest på klassen til 4 Chilterns. Hesten var 4 år på den tiden, den har utviklet seg en god del siden. 7 Karen From Finance er en outsider. Den har tidligere vært bedre enn 2 History Hill og kan “kanskje” ha en sjanse mot 3 Sir Macken, 4 Chilterns, og 5 Cooperess.