Categories
2021 August Spillforslag

Jægersro 1. August

Valg: 5-4-6 / 7-8

Dette løpet er faktisk jevnere enn man skulle tro. De gikk raskere siste 600 m i Derby Consolation enn Derby løpet. Vår førstevalg er 5 No Short Cuts fordi den møter færre gode hester. Dette betyr en roligere tempo, mindre tøffere løp og at den kan finne seg en bedre posisjon.

2 Helmut tok railen hele løpet sist. Det lønnet seg! Sikret 2. plassen og holdt på å vinne. Det ser da ut som rytteren valgte å ri 6 Laguna Seca i stedet. Med tanke på at 2 Helmut ble tatt igjen i svingen av nettopp denne, så tror vi han valgte riktig. Husk at distansen er 250 m lengre denne gangen og vi tviler på at 2 Helmut får hverken fronten eller rail i dette løpet.

3 Archimedes Face var langt slått sist på en tempo som ikke var så fort. Dette løpet er for de beste av de beste stayerne. Moren til hesten, Pocahontas Face, var en miler hest. Faren til hesten vant Melbourne Cup som får over 3.200 m. En liten sjanse for overraskelse har den. Men vi tviler sterkt på det.

4 Wolfof Vancouver er hesten å slå. Vi tror den får sitt ideellle løp denne gangen. Rail og tempo som hesten egner seg til. Yoker vant dette løpet etter at den ble slått til 2. plass i Derby. Begge er trent at Lennart og begge fikk lignende løpsopplegg i Derby. Vi tror det kan gå veien. Men hesten å slå er 5 No Short Cuts som med så få sterke hester til start vil kunne slappe av det meste av løpet.

5 No Short Cuts burde få et rolig løp. Det er ikke så mange sterke hester som i Svenskt Derby og det betyr mindre krangel om plasseringer. Dessuten så tar den nye distansen ned tempoet fordi det er mer krevende så de fleste prøver å spare krefter underveis. Var kort slått i mål til tross for vide sving i Derby. Vår førstevalg.

6 Laguna Seca så ikke så sliten ut sist, men fikk en ganske ideel løp sist også. Møter en helt annen klasse denne gangen. Tidsmessig så er den aktuell til å vinne. Sea Lieutenant vant dette løpet for Francisco Castro etter å ha vært klart slått i Derby. Dette løpet egner seg de som har krefter på slutten, og 6 Laguna Seca viste at den hadde nettopp det.

7 Pusjkin ble vi skuffet over sist. Den tok ikke inn kraftig nok. 3 lengder er da ikke dårlig, tok igjen favoritten 5 No Short Cuts til slutt! Det var den eneste hesten som klarte det som ikke var i angrip posisjon fra tidlig av. God sjanse faktisk.

8 Hey Brother var alt for gira i Derby løpet. Den fikk løpet sitt ødelagt de første 500 m da hesten ikke hørte på rytteren. Hesten tok teten når den alltid kommer bakfra. Et ukjent faktor her siden den ikke fikk vise seg i Svenskt Derby.

9 War Hawk var klart slått sist. Vi så ikke et hint om at den kunne gi mer.

10 El Chapo var veldig langt slått. Vi vet ikke hva som skjedde. Ikke god nok her ser det ut som.