Categories
2021 September Bro Park Spillforslag

Bro Park 12. September, Breeders’ dagen

Etter det vi kan se så kommer banen til å være myk i morgen. Det regner i natt og hele dagen i morgen.

Dagens sikreste ser ut til å være 5 Ascot Brass men det er flere som vil utfordre den.

De fleste vil kanskje tenke seg at 4 Iron Butterfly er hesten å slå i Breeders’ Trophy Classic, men det er faktisk 5 My Vision å slå. Den liker en myk bane og har sitt beste løp på banen. 4 Iron Butterfly liker ikke å være omringet av hester og dette løpet er fylt av hester som vil gjøre alt for en god plassering. Startspor 4 kan være en felle.

Vi synes dagens andre sikreste valg, bak 5 Ascot Brass, er 14 Atlanta i V64-4. Denne hesten har slått og vært nære å slå Breeders’ Trophy Classic hestene flere ganger. Ikke minst så kom den på 4. plass i Svenskt 1000 Guineas fra startspor 15!! Dette er fordi hesten er god!

Vi mener 11 Thunderboy burde vinne i V64-1. Har vunnet på den beste tiden, har løpt mest, er den mest rutinerte og vil elske å gå opp i distanse! Har allerede vunnet fra et dårlig startspor på en vanskeligere distanse og kommer alltid sterkt bakfra. Jacob Johansen kjenner hester godt og burde vinne med mindre en annen hest i feltet plutselig viser en handicap på rundt 83-84 som fjorårets Kingof Pharoahs eller Global Gathering! Og her er det snakk om Skandinaviske hester, det skjer neppe.

Om banen for en eller annen grunn ikke er myk så tror vi ikke 7 Astron ikke klarer å vinne med Nora Hagelund-Holm på. Det er usikker med myk bane og da blir løpet plutselig veldig jevnt.

Ellers mener vi det er verdt å spille flere, eller alle i V64-3 fordi det er matematisk verdt det og fordi det er flere upålitelige hester som kommer ut på en ny distanse, på det som vil vise seg å være en “myk” bane hvor prestasjonene varierer veldig!

https://www.galoppanalyse.no/weather/
Bro Park 12. September V64Forslag Basert På Analyse
V64-1 Burde Vinne11 / 6-1-3 / 10-7-14
V64-2 Outsider Kan Vinne7-15 / 9-8-3 / 10-1
V64-3 Jevnt Løp (Verdt å spille flere)7-6-1-5-4
V64-4 Topp Sjanse14 / 8-10-11 / 7-3-4
V64-5 5-4-15 / 9-2-12 / 8-13-11-6
V64-6 Topp Sjanse5 Ascot Brass / 6-10-13-7-2
Pris 31 kr.
https://galopptips.eu/spillforslag/2021-09-12-bro-park/

Valg: 11 / 6-1-3 / 10-7-14

1 Smooth Operator er halvsøster til Silent Night. Faren Barocci har sin beste avkom i form av Careless Whisper. Det er snakk om to veldig gode hopper. Distansen skal ikke være noe problem. I løpet sist ble 1 Smooth Operator slått med nese av hesten vi synes har den beste sjansen i dette løpet, 11 Thunderboy. De siste meter var ikke hesten tom for krefter og den har en god startspor, i motsetning til stall kameraten 10 Credit Card.

2 Uppuppandaway gjorde en kjempe innsats sist. Men ut fra det vi så hadde den ikke krefter igjen til å kjempe i 200 m til. Vi betrakter hesten som mer av en sprinter og da er 1.400 m for lang. 2 Uppuppandaway er halvsøster til gode Basie og har samme far som fjorårets andre plass i dette løpet, Freya Lucy. Men da var også distansen 100 m kortere.

3 Sandstorm har 1.400 m distanse avstamning fra faren sin side. Den skal også takle en mykere bane, som den har vist oss allerede, siden den vant på en myk gress underlag. 3 Sandstorm er halvbror til gode Crystal Keys som kom på 3. plass i Svenskt Derby, men i motsetning til den ser ut til å like gress. Så det er klasse avstamning i denne hesten. I løpet den vant sist så ble hesten holdt tilbake det meste av løpet og ridd de siste 100-200 m. Det var mer enn nok krefter til å vinne med flere mengder og kjempe fra tidligere. Tiden den vant på er ikke god, men vi mener den så bra ut og kunne ha utfordret hestene i løp 3 den dagen, løpet 11 Thunderboy slo 1 Smooth Operator med nese.

4 Titannia liker vi ikke så mye fordi både halvsøsteren Tassmania og moren Transsylvania var gode på en rask og tørr gress bane. De var ikke gode eller spesialister på Bro Park. Vi forventer oss dessuten en litt myk bane på Bro Park.

5 Rachini var ikke god nok sist. 200 m mer hadde ikke gjort noe forskjell. Den møter for gode hester.

6 Game Changer ble ridd passivt på Øvrevoll. Fikk også lite feste. Dette er en hest med tysk blod og skal være best på en mykere bane, som er akkurat det gress banen på Bro Park tilbyr. Den har halvsøsken som har prøvd seg i både Gr.2, Gr.3, og Listed løp i Tyskland. Avstamning fra moren sin side tilsier også at hesten skal være best på distanser av 1.400 -1.600 m, og kanskje enda lengre distanser. Vi tror den har enda en bedre sjanse med topp jockey Pat Cosgrave på.

7 Sandmandrine er en veldig god hest! Den er etter Giant Sandman så vi tror ikke distansen skal være noe problem. Den er da dårlig til å starte. Misset starten i begge sine start. Startsporet er Ok. Finner den seg et fri spor på oppløpet, og viser det seg at den elsker den myke banen, så kan den overraske. Har hittil kommet bakfra og har en fin avslutning.

8 Semper Fi har en fin 2. plass fra det som skulle være favoritten i løpet, 13 Hear The Drums. Den har blitt strøket. Så den ser bra ut på papiret. Den har da aldri prøvd banen og med startspor 8 så blir det litt vanskeligere å finne seg en god posisjon i svingen. Den tok fronten sist og var først i svingen. Den har ikke noen særlig nevnverdig frontrunner hester på innsiden sin men det betyr ikke at alle syv hester til vi fra seg railen uten kamp. Siden hesten ble tatt igjen på Øvrevoll så holder den neppe ut frem til mål om den blir tvunget til et spor litt lengre ut i svingen.

9 Kimono prøvde seg på innsiden på oppløpet sist men den ble desverre tatt igjen ganske lett. Vi mener denne hesten har en sterk dirt avstamning fra moren sin side og vi er forundret over at moren har blitt krysset med gress hingster som Barocci hittil. Har dårlig startspor.

10 Credit Card hadde startspor 10 sist men fikk en fin reise og tapte ikke noe særlig på svingen. Vi tror ikke den får en like god reise i dette løpet siden den møter enda flere gode hester enn sist. Den ble også slått de siste 200 m av både 1 Smooth Operator og 11 Thunderboy. Vi mener at den ikke hadde så mye mer å hente fra om distansen hadde vært 200 m lengre.

11 Thunderboy er hesten å slå i våre øyner. Vi har fulgt hesten siden den kvalifiserte seg på Gøteborg. Vi er da ikke særlig begeistret over at den er etter Appel Au Maitre, siden avkom etter denne pleier ikke å gjøre det så bra på Bro Parks gress bane, men det er alltid unntak. Vi mener den vant relativt lett i løpet sist. Av alle hestene i det løpet så fikk den den verste reisen. Dette var ikke rytterens feil, startsporet var bare så dårlig. Den får samme startspor her og vi tror ikke reisen blir noe verre enn sist. Distanse økningen skal være en fordel ut fra det vi så. Avstamningen fra både moren og faren sin side indikerer det samme. Og om det skulle være tvil, så er denne hesten best på gress.

12 House Doctor kom ikke så langt bak sist. Fikk en ganske fin reise innvendig men var helt utslitt de siste 50 m. Står neppe distansen med formen den viste sist. En hest til neste år kanskje.

14 Saigon sparte for mye på oppløpet sist. Kunne ha vunnet om den ikke hadde gjort det. Men det er forståelig fordi hesten var sakte fra start, ~3-4 lengder fra lederen og ut av svingen så var den først fra spor ~6. Om den sniker seg på innsiden etter start eller leder fra start til mål etter så har den en sjanse. Avstamningsmessig er den da ikke så sterk men den er halvbror til Rise N Shine som kom på 4. plass i dette løpet.

15 Bearium er den eneste, i tillegg til 11 Thunderboy, som har møtt klasse import hester. Den ble slått med 4,5 lengder av gode Mystery Night sist. Den har også være 1,5 lengder bak 11 Thunderboy på dirt, noe som er bra nok til å utfordre om seieren her. Men vi mener 15 Bearium er mer en sprinter hest enn noe annet og 1.400 m blir for mye. Avstamningen tilsier at den også skal være bedre på dirt enn gress.