Categories
September 2020 Spillforslag

Bro Park 20. September

Våre valg: 5 – Thunderey

Vi har sett på begge løpene til 5 Thunderey og den holdt tilbake litt hver gang. Den er etter Night Of Thunder, i likhet med Silent Night og kostet over 1 Million Kroner. Distanse på 1.400m passer bedre enn 1.200m og om det ikke var nok, så får den 1,5 kg av hingstene i løpet. Dette er dagens sikreste løp for Jacob Johansen og vi tror ikke han vil sløse det. Hesten er så god den vil sette seg i posisjon og løpe fra de andre på oppløpet uten å bli bedt om det.

Men om 5 Thunderey skulle svikte for noen grunn, så tror vi enten 3 Freya Lucy eller 2 Reunion Island vinner.

Dette pga. 3 Freya Lucy sin prestasjon sist. Den ble slått med hals og den hadde klart 100m ut fra måten den løp. Hadde nok fortsatt blit slått av Voix D’Amie men den setter seg som hesten å slå. Merk også at den ble holdt tilbake så den ikke tok fronten, noe som forårsaket at den kranglet og mistet noen krefter, de første 600-800m. Det er mulig den tar fronten nå og at banen passer den bedre.

2 Reunion Island skal være spesialist på korte distanser fra faren sin side men har en litt stayer avstamning fra moren sin side. Vi likte løpet hans 2. August og vi tror den kan mer og litt lengre distanse basert på det løpet. Nå er spørsmålet om hesten takler gress men avstamningen tilsier 100% gress. Siden hesten er 2-år så har den sikkert ikke blitt tilpasset til dirt fra Jægersro ennå og burde takle gress!

Ellers synes vi 1 Klint og 7 Herewegodandy gode tredje valg. Førstnevnte vant på ~1.12.- og ble diskvalifisert. Banen på Gøteborg er raskere enn den på Bro Park og vi mener derfor den burde være bak 5 Thunderey. 7 Herewegodandy var vi ikke overbevist på Derbydagen i Norge. Kan ha utviklet seg mer men vi mener 5 Thunderey skal være bedre enn så lenge. 7 Herewegodandy har ikke vist nok.

Men verdt å nevne er at i de siste 3 årene, så har favoritten sviktet i dette løpet!