Categories
2021 Oktober jægersro Spillforslag

Jægersro 24. oktober

Valg: 2-3 / 5-6

Vi trodde i utgangspunktet at løpet var ganske jevnt. Etter å ha sett nærmere på tallene, tid, formen, osv., i tillegg til at 1 Mr Stenson ble strøket, så mener vi ikke lenger det samme. Vi mener løpet burde bli vunnet av enten 2 Zamson Zaid eller 3 Irish Action.

2 Zamson Zaid er nok hesten å slå i løpet. Overraskende nok er den ikke favoritt. Men med 5 hester til start så sent i sesongen så kan alt skje. 2 Zamson Zaid var kort slått av El Guanche sist, som er Jægersros andre beste sprinter, bak Nocentsinkentucky. Før det har den også blitt vært lite slått mot gode hester. Møter her hester i en klasse under. Er det naturlige førstevalget men det er første gang for lærlingen Alina å ri hesten i løp.

3 Irish Action er den hesten med beste sjanse til å slå 2 Zamzon Zaid og vinne løpet. Den løp samme dag som 5 Maid og var nesten et halvt sekund raskere i mål. Begge vant lett men 3 Irish Action har ikke vist sin fulle potensiale ennå. Kan kanskje vise noe enda bedre. Og merk at den vant med 65 kg!! Det er mye for en 3-årig hest. Kommer ut nesten 8 kg lettere, og dette har mye å si for hester så unge. De er ikke sterke nok til å være like raske med mye vekt, så vi forventer at den er mye raskere med 57 kg.

4 Glorious Player hadde i fjor gode prestasjoner sent på sesongen, men i motsetning til i år, så var den i bedre form frem til da også. Om den er i 100% så har den en sjanse. Den var i fjor på samme nivå som 5 Maid, når 5 Maid var 3-år.

5 Maid burde være raskere i år enn i fjor. Har vært i trening hos Francisco Castro i litt over 2 måneder og har gode resultater hittil. Men som vi nevnte over, så er tiden ikke like god som tiden til 3 Irish Action. Startsporet er heller ikke den beste, den kommer til å tape lengder i svingen. Står bare 3 kg enn sist med dårligere vinnertid.

6 Drogheda mener vi har 1.400 m som sin beste distanse. Som 2-åring vant den lett på denne distansen på Jægersro. Har siden ikke vært mye på Jægersro. Den kommer ut med lite vekt og det ser litt interessant ut. Kom ut for første gang i år 6. okt hvor den ikke så ut til å være i form, på en bane den kanskje ikke taklet. En joker. Kan vinne men da må den være i form, de 54,5 kg den kommer ut med gjør det “mulig”.