Categories
2022-05-Mai jægersro Spillforslag

Jægersro 11. mai

Dagens hovedløp er araber løpet. Den ser veldig jevnt ut men det er en hest som stikker seg litt frem. Det er 3 Ayman som vant dette løpet i fjor. Av det vi så fra løpet til hesten sist, så er den i form. Sammen med Carlos Lopez så har de en god sjanse.

Men dette er et løp som er langt fra avgjort. De skal vinne uten å bruke pisken. Araber hester spesielt er litt ekstra sta! Mye kan gå galt.

I fjor vant 3 Ayman hvor pisken ble brukt minimalt. Så det gir oss litt større tro.

Som hesten i mot mener vi 5 Cr Yaqzhaan har en god sjanse. Ble ikke ridd så bra i fjor og Per-Anders sitter på. Han er god i front. Men alt er avhengig av form. Det er derfor det lønner seg å lese trener intervjuene!

Lykke til.

Program

Jægersro 11. mai V4Forslag Basert På Analyse
V4-12 / 1-5
V4-25-6 / 3-2
V4-3 Åpent Løp6-4 / 9-10-1-5
V4-4 Jevnt Løp3-5 / 1-2 / 6-10 / 7-9-11
Pris 16 kr. 48 kr.

Valg: 2 / 1-5


Alle hestene i dette løpet ser ut til å være jevngode. De slår hverandre. Det som er nytt er at pisk ikke lenger kan brukes. Noen mangler også løp i kroppen.

Sånn som vi ser på det, så burde 2 Black Power ha den beste sjansen, og være hesten å slå. Dette fordi den løp et alt for bra i sin debut. Den har startspor 2 som er ideelt, og blir ridd av Rebecca som har blitt betraktelig bedre enn i fjor. Hun rir veldig godt for dagen.

Hesten i mot burde være 3 Bossner, som var en bedre hest enn 2 Black Power i fjor, men siden den ble slått av 1 Moojim så setter vi sistnevnte først.

Som outsider mener vi 5 Chapulin har en Ok sjanse. Dette fordi tempoet blir sikkert en del saktere enn det den var i fjor. Om 5 Chapulin har utviklet seg siden i fjor, og løper bra uten pisk på slutten, så kan det være nok til å vinne med 59 kg! Vekten her teller en god del.


1 Moojim går opp 7 kg siden sist. Den fikk sitt handikap på gress i fjor. Startsporet er perfekt men vi tror den kommer til å slite med 64 kg. Vi nevner da at den vant sine tre første løp i fjor, og to av de var på Jægersro (svake tider).

2 Black Power er en ren sprinter. Med tanke på hvor nærme den var sist så mener vi den har en god sjanse her. Det negative er alderen. Den har nettopp blitt 4-år og det er vanskelig å forsvare handikap 74. Men 1.200 m dirt er hestens beste distanse og underlag.

3 Bossner er i likhet med 2 Black Power 4-år. Men denne kommer ut med enda 4 kg mer. Å løpe på sprinter distanse med 67 kg er alt for mye for en 4-årig hest. Hvis vi sre på resultatene fra i fjor, så ser vi den hadde mest suksess med lavt vekt. Men, når 2 Black Power vant sitt maiden løp på 1.14,6 og 57 kg, så vant 3 Bossner er jernhandikap med 62,5 kg på 1.14,5. Det var jevnt mellom disse to i fjor, med dagens handikap, og fjorårets pisk regler.

4 Four Dragon vant to løp i fjor. Den klarte det til tross for at den løpte sakte. Den slo 1 Moojim i et bronsehandikap 2. juli i fjor. Frem til da så hadde den vært ganske svak og alltid bak hester over handikap 70. Det ser litt vanskelig ut for hesten. Vi mener at den ikke har en god sjanse her. Den liker fronten, og både 1 Moojim og 2 Black Power liker fronten også.

5 Chapulin kommer bakfra og er 4-år. Vi liker ikke at den kommer bakfra. Det er ikke lov å bruke pisk lenger så den vil slite litt. Det som er positivt, er at det er få hester til start. Den vil sikkert ha en fri bane på oppløpet og står vektmessig mye bedre i forhold til 2 Black Power og 3 Bossner som er like gamle. Vi kan egentlig ikke utelukke denne. Var i fjor på samme nivå som 4 Four Dragons. Burde være bedre enn den i år.