Categories
2022-05-Mai Øvrevoll Spillforslag

Øvrevoll 5. april

Det er noen løp hvor banen har mye å si. Noen hester liker feste og en litt raskere bane mens andre liker en litt løsere bane. Det gjør det vanskelig å forutsi hvem som vinner fordi det avhenger mer av banen og taktikken enn noe annet.

Dagens sikreste løp er nok V65-5 hvor enten 5 Bartat eller 4 Royal Ambition vinner. Førstnevnte burde være sikker på en top 3 plassering uansett.

I V65-3 forventer vi at 5 Buckyboy skal vinne men vi kan ikke garantere det fordi ingen har løp i kroppen. Dessuten så har den ikke vært som best i våren. Så det kan være et åpent løp som blir utrolig jevnt i mål eller bli vunnet på samme måte som Tambora Queen første løpsdag. I så fall, vet vi ikke hvem av de 4-årige er i så god form. Vi leser bare tidligere prestasjoner. Sjekk trener intervjuene.

Øvrevoll 5. maiForslag Basert På Analyse
V65-1 Jevnt Løp5-1 / 3-4-6
V65-2 Åpent Løp (Sjekk Intervjuer)3-4 / 2 / 6-1-7
V65-3 Topp Sjanse (Men mye usikkerhet/mangler form)5 / 2 / 3-4
V65-4 Burde Vinne4-1 / 2 / 5-6-7
V65-5 Sikker Avdeling!5-4 / 3
V65-6 God Sjanse2-5 / 4-3 / 6-1-8-7
Pris 32 kr. 128 kr

Valg: 5-1 / 3-4-6


Dette er et veldig jevnt løp. Ikke minst på en ny distanse?? Det står 2.500 m på programmet når den vanlige distansen har vært 2.400 m.

Noen hester liker en rask bane, andre en litt saktere. Vi har hatt to løpsdager på Øvrevoll og banen har ikke vært likt. De hestene som har vist form og burde kjempe om seieren på en rask bane er 3 Moonflash og 4 Macjack. Men sistnevnte er ikke en spesialist på distansen og førstnevnte var nesten alltid svakere enn 6 Twisted, som i stedet for å gi kilo (som sist) til 3 Moonflash, denne gangen får 2 kg. Før i tiden, før den byttet til gress som foretrukket underlag, eller fordi det var det eneste underlaget den kunne konkurrere i med så høy handikap, så var 1 Smooth Escape en av de hestene som vant mye på dirt. Første løp i 2020 så slo den flere hester med handikap 80 på 2.400 m dirt med 60 kg!

De to siste hestene er 5 My French Dream, som kunne ha kjempet om seieren i Norsk Derby i fjor om den ikke hadde skadet seg og har tidligere seieret på dirt, og 2 Two Times som virker å veie for mye for dette løpet,


1 Smooth Escape har ikke vunnet på dirtsiden 2019 men den var aldri dårlig på underlaget. Den startet med handikap 83 både i 2020 og 2021 og nådde helt opp til handikap 88 i 2020. De siste to årene har den løpt mest på gress, og avsluttet sesongen på dirt. Resultatene på dirt har ikke vært gode men den har møtt handikap 80+ hester og gitt flere kilo til handikap 75+. Akkurat i fjor var tidene til 1 Smooth Escape dårlige, men hvis en ser på vinnertidene, så er det tydelig at den har møtt mye bedre hester enn det den møter nå. Vi tror på outsider sjanse. Sist den startet sesongen på dirt var i 2019 og da kom den på 2. plass og fulgte etter med seier, fra handikap 74. Den sitter nå på handikap 75. Vi nevner at jockeyen har vunnet flere løp allerede og rir skikkelig bra uten pisk!


2 Two Times avanserte litt mer enn 6 Twisted på oppløpet sist. Begge var langt bak de i front. 3 kg skal ikke være nok til å vinne dette løpet men banen var ikke like rask forrige uke som den dagen den tapte. Har fordel av en litt saktere bane. I fjor så hadde den bedre løp på gress enn dirt. Står fortsatt høyt i handikap.


3 Moonflash overrasket oss sist. Den var veldig god med det vi betraktet som høy vekt. Kommer ut 2 kg bedre og skal i teorien klare å slå 4 Macjack med det. Spørsmålet er hvor godt den liker banen. Banen ble definert som god både 21. apr. og 28. apr. men de var langt fra like. Den var rask den 21. apr. og det er den type banen 3 Moonflash liker.


4 Mackjack skuffet sist. Den tapte mot hester den burde ha klart å slå. Banen var da ikke like god som når den vant på 2.400 m. Har en Ok sjanse siden den kommer fra seier sist på distansen. Men det er avhengig av en rask bane.


5 My French Dream er hesten å slå. Den tapte for en veldig god hest sist (som fikk handikap 83) og vil like distansen bedre denne gangen. Den ble ridd passivt og plutselig så var det ca. 15 lengder til hesten i front, som endte med å vinne. 5 My French Dream kunne bare hente inn resten og ta en 2. plass. Vekten er litt problematisk men den løper i hvert fall bra uten pisk.


6 Twisted hadde startet sesongen på topp flere år på rad. Det er derfor vi undrer litt på hvorfor den var så langt tilbake forrige uke. Den burde ha kjempet om seieren om den var god som alltid. Den løpte sant nok på utsiden hele løpet, men den burde ha vist mer. Det er positivt at den kommer ut 6 kg lettere, og den så egentlig ikke ut til å ha vært sliten eller løpt dårlig sist, men vi våger ikke å ha så mye tro på den. Har da tidligere slått 2 Two Times og står ~10 kg bedre!