Øvrevoll 06. August

Norsk Derby nærmer seg. I dag får vi tildelt en liten forsmak av løpet. V65-5, Derby Trial er nok det siste løpet før selve Derby for de som er anmeldt. Det er også siste sjanse for å se om endringer i eller valgt taktikk og tempo funker. Jeg setter troen bak 2 Sidney Pearl, som faktisk viser seg å mangle fra anmeldningslisten til Norsk Derby. Dette stoet har vist høy klasse “i form av god tid”, i motsetning til de andre. Ellers vil nok en sterkere og mer erfaren 5 Native Star være hesten å slå. Men dette løpet er åpent, mange har holdt tilbake frem til nå og skjult potensiale burde komme frem nå.

V4-4 7-9-6-1

1 Fiftyshadesfreed er en av de beste hestene på distansen i Øvrevoll. Det er spesialitetsdistansen til hesten. Den har desverre ikke hatt nok krefter til å vinne Polar Cup, men har veldig sjeldent skuffet på handicap løp. Sist den løp over distansen var 17. Mai. Da vant den relativt lett. Formen på hesten er på topp og at den tapte på 1.600m sist er ingen bekymring. Den ga bort noen kilo til vinneren og topp avslutningen til hesten passer best til 1.370m. Er definitivt hesten å slå i løpet.

Verst i mot er 4 Backcountry. Den har toppform og kommer fra å vinne på distansen. De har møtt og slått hverandre flere ganger gjennom årene. Men i det siste har dette vært mens Backcountry får flere kilo i handicap av Fiftyshadesfreed. Denne gangen får den bare 1kg. Det blir kanskje ikke nok.

En annen hest som kan dukke opp er 7 Calcaterre. Denne er spesielt god på myk gress bane. Har tidligere gode resultater på distansen men skal ikke kunne slå Fiftyshadesfreed. Men om sistnevnte har et dårlig løp, så er denne i stand til å slå resten.

Ellers tror vi nok at 5 Swedish Dream og 3 Dardenne vil gjøre sitt beste. Swedish Dream ligger litt høyt i handicap på en distanse den ikke mestrer mens Dardenne har vist sine beste løp i Sverige og derfor burde de ikke dukke opp i seierstriden. Men løp er løp, alt kan skje.

Her burde 1 Fiftyshadesfreed vinne med over 1 lengde. Anbefales som banker. Anbefales ellers spilles sammen med både 4 Backcountry og 7 Calcaterre.