Categories
Bro Park Oktober 2020 Spillforslag

Bro Park 18. Oktober

Valg: 12-7 / 1-13-6 /

Den mest spennende avdelingen. Her vil dere nok tro at 6 Mirach står bra an og det gjør den kanskje. Men den vil trenge mer enn det for å vinne dette løpet. Her er det flere skjulte hester som ser ut til å ha siktet mot dette løpet og latt være å vise seg for mye før nå. Første premien er tross alt verdt 400.000 kr.

Vi mener 12 Dancing Rock ser skumlest ut. Vi kan ikke garantere en vinnst fra denne hesten men om dere ser kval løpet så vil dere se at hesten er i toppform og klarer mre distanse uten problemer. Om det strekker seg hele veien til 1.400m er da et spørsmålstegn. Men ut fra avstamningen så burde hesten ha null problemer på dette. Moren var over handicap 80 og god på gress. Det er utrolig at den kostet så billig på auksjonen når andre hester med langt færre meritter fra foreldrene kostet flere ganger så mye. Så hesten skal i utgangspunktet, klare både distanse og underlag. Og basert på kval tiden så er den i kjempeform. I tillegg så ble den sikkert sendt ut i kval løp på dirt for å prestere bedre på gress etterpå. Vi ser at 7 Impact Of Bloom har gjort det samme og derfor vår andre valg. “Å sende en hest ut på dirt ~1 uke før et viktig løp får den til å prestere bedre”. Utenlandshesten Old News gjorde dette da han slo Silent Night på Svealandsløping i fjor.

7 Impact Of Bloom kostet nesten 400.000kr og har en stamme som tilsier gress 100%. Har som 12 Dancing Rock løpt på dirt rett før dette løpet og vi ser at den kom på 3. plass, kun slått med 3 lengder. Hesten skal ut med samme jockey. Statistisk sett så vinner ikke Kevin Parkin mye med Patrick Wahl men det betyr bare at vinneroddsen kommer til å bli høyere. Kevin Parkin er god på hinder løp og har vunnet på flat løp i år, da med en hest trent av Madeleine Smith.

Ellers er hestene 1 Donna Devarona, 13 Single Malt og favoritten 6 Mirach, forventet hester å komme i trippelen.

1 Donna Devarona ble holdt tilbake av Carlos Lopez i sitt første løp for å så avslutte meget bra. Så ut som en vinner en kort stund men så var kanskje Øvrevoll ikke en ideell bane for hesten. Nå er det flat underlag og om hesten blir sendt i front eller ikke ligger langt bak så kan den vinne. Den klarte tross alt ~1.24′- på 1.370m på Øvrevoll, samme dag Kingof Pharoah slo flere andre gode importerte hester med 3,5 lengder på rundt samme tid på samme distanse. Og disse lå ikke sist, ~6 lengder bak gruppen inn på oppløpet.

13 Single Malt trent av Francisco Castro skal egentlig kunne takle gress. Moren var en hest som forsvarte handicap ~80 og var best på gress. Farmor er Henrythenavigator, og det liker vi mye. På en annen side så var Swipe mer egnet til dirt. Men det burde ikke ha så mye å si, 1 Donna Devarona, med samme far, takler gress bra og det samme gjorde Absolut Gold.

Til sist, så har vi sett favoritten og konkludert at den er nok bedre på lengre distanse enn sist, da den ble slått av Voix D’Amie. Vi så at den tok igjen noen lengder på de siste ~200 m og hadde med 100m vært foran både 2 Atalanta og 3 Rubinstein.

2 Rubinstein er halvsøster til Brazil Jack mens 3 Rubinstein er halvbror til Barny, begge som var gode 2-åringer som vant løp som disse.