V5-5 Jevnt Løp (Gode Valg)4-9-8 / 11-3 / 10-1-5
V4-3 Jevnt Løp (Gode Valg)4-9-8 / 11-3 / 10-1-5
V4-4 Ganske Sikker Avdeling5-10-6-9 / 1-3
Pris 192 kr. 480 kr.

Valg: 2-6-7 / 5 / 3-4-8

Dette løpet er faktisk interessant. Sist var 2 Global Gathering favoritt i sitt løp, med 6 Buckybabe som andre favoritt. Begge tapte for outsideren, men sistnevnte fulgte opp med å vinne lett etterpå. Vi synes det er litt kynisk at vi faktisk liker 2 Global Gathering som første valg når vi mente sist at det beste den kunne gjøre var å ikke komme så langt bak, på siste plass. Hvorfor? Fordi hesten så ut til å være i kjempeform i løpet. Den er faktisk god på dirt, og den vant ikke fordi den ikke ble presset og i stedet holdt tilbake, noe forståelig sånn for å forhindre skade, etter så langt tid ute av konkurranse. Husk at 2 Global Gathering var Skandinavias beste 2-åring. Nå vet dere, 2 Global Gathering er hesten å slå, og er uansett hesten å følge med på gress i Dubai!

1 Khurshed blir ridd av en amatør. Det er viktig å poengtere. Hesten er god nok til å vinne, men den skal være bedre på gress enn dirt. Formen i sine siste start indikerer i tillegg at den ikke er i form. Den får ikke så mye vekt lettelse at vi tror den faktisk kan slå dem, på en dårlig dag.

2 Global Gathering er hesten å slå. Hesten så stor ut og i kjempeform sist. Den ble holdt tilbake til det var mindre enn 200 m sist og det var ikke mulig å vinne fra posisjonen den var i. Hesten løpte like god eller bedre enn vinneren disse siste 200 m. Det er derfor vi sier nå at den løper bra på dirt, og er grunnen til at vi har den som første valg. Husk at dette var Skandinavias beste 2-åring i fjor og 1.600 m skal være hestens beste distanse.

3 The Kid får en ny rytter på denne gangen. Det ser vi på som positivt. Vant på lignende distanse i september og har faktisk gjort det bedre på dirt enn gress i år. Men den vant ikke lett nok den gangen, noe vi tror den trenger å vise at den kan for å vinne dette løpet. Kan vinne. Men er ikke vår første eller andre valg. Bak i tid, når den var 3 år, så var den god til å ta fronten og ikke gi seg. Kom som dere husker, på 3. plass i Vøterløpet, Jægersros “derby preview”. En verdig outsider. Alan har vunnet flere løp i det siste.

4 Couleur Cafe har vært vår outsider mot gode hopper flere ganger. Den kom på 3. plass i et løp Nouvelle Lune vant. Den skuffet på Jægersro løpet etter men det er mulig den var syk eller skadet. Har ikke løpt siden. Dette er en god 4-årig hest med god avstamning og som burde ha samme, eller høyere klasse enn Solveig, som slo Ascot Brass på Bro Park i september. Dirt er fortsatt et spørsmålstegn siden den ikke har vunnet på underlaget, men det var ikke lenge siden vi så Nordic vinner på dirt på Bro Park, og Like A King på dirt på Øvrevoll. Kan overraske.

5 We Got The Boss vant på dirt tidligere i år. Det var på en bra tid og slo blant andre 6 Buckybabe. Står 1 kg bedre. I oktober i fjor møtte den 6 Buckybabe i løp på Øvrevoll og tapte for den, men ga den også 8 kg i fordel. 5 We Got The Boss får 3 kg her. Det er jevnt mellom begge to. I tillegg så løp hesten bra sist, med lærlingen den har nå kan den gjøre enda bedre. Har også sine beste løp på dirt med Fleksible Blinkers, som den har på nå.

6 Buckybabe er den naturlige favoritten. Vant flere løp på rad i fjor på denne tiden. Har nå endelig kommet i form og har en 2. plass og en 1. plass. Det er vekten den bærer som jevner løpet, det kan vi se fra løpet sist, hvor den knapt vant! Det ser tøft ut men en god favoritt, da i fare.

7 Simply Minds har vært veldig god i år. Den er like god som Like A King, kanskje til og med bedre. Like A King slo 6 Buckybabe ganske lett sist, da med noen flere kilos fordel. Da burde 7 Simply Minds også være i stand til det samme om den skulle være like god eller bedre på dirt. Vi vet at dette er en gress hest, en veldig god gress hest. I tillegg vet vi at den er god på dirt/all weather, men hvor god? Dette løpet vil nok vise. Dette burde være en tydelig andre eller tredje valg uansett kriterium. Har et 2. plass på all weather på 1.700 m fra Frankrike, hvor den kom på 1.42,5. Dette er en kjempegod tid for distansen. Burde i tillegg ikke ha problemer med dirt spruten siden den mest sannsynlig vil ta fronten.

8 Thunderey tror vi ikke er god nok. Ble slått med 11 lengder sist, som ikke er så dårlig, men det var fortsatt bare det 3-årige eliten. Her møter den mer rutinerte hester, som er vant til tøffe løp. Kan så klart vinne, og hadde den vært i form i sommer hadde den sikkert vunnet Norsk 1000 Guineas. Med tanke på dette og at den står 5 kg bedre enn 7 Simply Minds som var nære å vinne Norsk 2000 Guineas, så kan vi ikke utelukke at den har kapasitet, og er også en verdig outsider.