Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 21. januar

Valg: 7-9 / 4 / 6-3 / 8

1 Al Mofty skal være en dirt hest basert på avstamning. Distansen ser da ut til å passe.

2 Caio Shark mener vi skal være mer en middelsdistanse hest. Vi vet at den er etteranmeldt til Norsk Derby men vi tror ikke den står distansen. God rytter. Kan overraske siden Hotline Bling var i kjempeform sist men vi tviler.

3 Island Falcon ser ut til å ha en miler avstamning. Siden den vant på lengre distanser så burde ikke distansen være noe problem. Har kjempefint avstamning og burde være god på Meydan. Ikke noe sikker valg.

4 Justice Protecol sin hingst Time Test har gode resultater for sine avkom på gress hittil. Distansen skal være ideelt og vi ser fra dirt løpet sist at 1.700 m ikke skal være noe problem. Alt ser bra ut og den blir ridd av en topp jockey. Hittil, er dette hesten å slå.

5 Mr Professor så sliten i mål sist. Det var 1.400 m i høy tempo. Avstamningen sier sprinter til middelsdistanse eller miler. Vi tror det blir vanskelig for denne å vinne.

6 Nader vant over 2.000 m. Distansen passer bra. Avstamningen er fin og skal være god til både distansen og underlaget. God jockey. Kan vise seg å være bedre enn 3 Island Falcon. Merk at den har et løp i kroppen allerede.

7 New Kingdom har topp avstamning og distansen passer perfekt. Dette er hesten å slå i løpet.

8 Pjerrot mener vi skal være en dirt hest fremfor en gress hest. Kan godt overraske og vinne på gress men det er avhengig av hvor godt den har blitt trent. I Skandinavia så viste den ikke hele sitt potensial. Kan være i toppform. Noen år tidligere så var Red Cactus med i dette løpet og plasserte bra. Den var også etter Hard Spun. En slags joker.

9 Sed Maarib kom sterkt på slutten sist. Kunne godt ha vunnet. Tiden var kjempegod i det løpet og 1.800 m skal bare være en fordel for denne hesten. Er etter American Pharoah, og som vi sa sist, så er avkom etter denne spesialister på gress. Merk at treneren valgte å gå for Tadhg OShea som vinner mye i det siste fremfor Adrie De Vries. Topp sjanse.

10 Yesmorerich skal være en dirt hest.