Categories
2022 Januar Meydan Spillforslag

Meydan 21. januar

Valg: 6-3 / 7 / 12-2-8 / 9

1 Ajwad har ikke vært rask nok hittil. Dette er et Gr.2 løp. I tillegg så debuterer den i år.

2 Alkaamel fikk ikke mye kamp i starten sist. Den vant komfortabelt men så stresset den heller ikke under løpet. Startspor 3 kan slå til dårlig om den er treg fra start. Den har i hvert fall ikke nok krefter til å runde halve feltet og vinne. Kommer ut 5 kg lettere og går alt bra så burde den være i start til en tid på 1.22,5 som er kanskje nok til å vinne. Har noen sjanser men det er langt fra lett.

3 Could Be King gjorde et godt løp i fjor til tross for langt fra ideel taktikk. Den ble sendt nesten i front og det funker for denne hesten bare over 1.200 m. 3 Could Be King kommer ellers sterk bakfra og er en 1.400 m spesialist! Vi liker sjansene til hesten! Var slått med 2,75 lengder i fjor på 1.22,55. Vi tror den kan vinne på 1.22,30 i år eller bedre. Den er bedre trent til dette løpet i år enn den var i fjor. Med det sagt, så hadde vi elsket å se Duca Di Como også.

4 Garrulous er for ung. Den kommer fra 3 års sesongen og hesten er ikke raskest da. Tidligere løp tyder også på at den er mer av en sprinter. 1.400 m er krevende, ogdet krever mer enn speed.

5 La Barrosa er for ung. Den hadde en godkjent 3 års sesong men er nok ikke rask nok ennå. 3 årige hester slår rett ikke slett eldre hester på denne distansen. Løp fra 2. posisjon sist og var på 2. plass de siste 200 m. Kan kanskje stjele en 3. plass.

6 Land Of Legends vant dette løpet i fjor på 1.22,55. Skal være hesten å slå. Vant første gang ut i fjor i dette løpet. Året før var den kort slått med 0,5 lengder av Salute The Soldier på 1.600 m.

7 Manjeer er gammel nok. Fra tidligere resultater så ser man at hesten er rask. Hesten er etter Footstepsinthesand og de er alltid farlige på denne distansen. Forrige uke lot vi være å bekymre oss og Pevensey Bay slo vår Ascot Brass etter en fin spurt. 1.400 m skal passe perfekt for denne hesten. Moren til hesten vant to Listed løp og 7 Manjeer har tidligere faktisk plassert i et Gr.3 løp på distansen. Ok sjanse.

8 Naval Crown er en veldig god hest men i likhet med andre 4-åringer på denne tiden, så burde den være for svak til å vinne dette løpet. Den er da den beste av 4-åringene og på en god dag så kan den stjele en 2. plass. Vi tror da at den plasserer fra 3. plass og bak.

9 Sanary er rundt 1 lengde svakere enn 3 Could Be King. Kan ta en trippel plass. Forferdelig startspor. Vi liker den i front men treneren liker det ikke. Med startspor 14 vil den miste mange lengder i svingen om den ikke tar fronten. Hit or miss.

10 Spirit Of Light ser ut til å ha utviklet seg videre fra i fjor. Det liker vi. Problemet er at tidene den vant på Jebel Ali er dårlige. Banen er raskere enn Meydan og tidene tilsvarer ikke det. Så vi vet ikke om den er god nok eller ikke. Det vi derimot vet er at Pat Cosgrave valgte 3 Could Be King fremfor denne. Det andre vi vet er at treneren har så stor tro på hesten at de skaffet seg Tadhg O’Shea. Outsider.

11 Storm Damage er 4 år byebye.

12 Story Of Light var i fjor eid av Godolphin og trent av C. Appleby. Under Mickael Barzalona så gjorde den et flott løp og holdt på å vinne på 1.400 m. Nå er den 5 år og sterkere. Samme rytter som den gangen. Vi liker at den har løp i kroppen og at den har vært ute på dirt. Det betyr at den vil fly på gress. God outsider sjanse!

13 Ventura Rebel har ikke løpt på 5 måneder og ser ut til å være 1.200 m spesialist. Kan ha nok klasse siden den ikke har vært så langt bak i Gr.1 løp. Kan slå begge veier. Men dette er et vanskelig løp å vinne.

14 Zainhom er verken god nok lenger eller i form.