Categories
Bro Park Januar 2021

Bro Park 10. Januar

Valg: 6-1-7-3

Det vi liker med 1 Arabianranta er at den kom på en god tid med 67kg. Det er da ikke lenger amatørryttere Alina møter så det gjør det vanskelig å kunne vinne. Startssporet er god. Klarer hun å forsvare den gjennom løpet så kan det hende dette ender opp som henner første seier som lærling. Og det er godt mulig siden 3 My Purrfect Tale liker en fast tempo i front. Å ligge bak den frem til oppløpet er vel hestens beste sjanse. Mye av det samme Ulrika gjorde da hun vant 2000 Guineas med hesten.

2 Wiltons har vunnet på distansen tidligere. Resultatene er ikke så dårlige. Men vi liker ikke grunnen til at den ble strøket sist. Er den i god form derimot, så er det ikke helt overraskende om den vinner. Men ikke mer enn en vanlig outsider. Hesten ser ut å bli plaget av problemer siden den bare var med i 8 løp i fjor.

3 My Purrfect Tale kommer sikkert til å ta ledelsen. Kommer 8 Skyhawk og kjemper for den da kommer Cornelia sikkert til å forsvare railen. 58kg er noe hesten burde tåle. Det som taler negativt for hesten er at tidene ikke er så overbevisende. Den møter god motstand her. Selvsagt ikke det beste, men det er flere hester her som har prøvd seg på klassiske løp. Men men men, det at distansen er 1.600m i stedet for 1.730m som løpene den gikk på Jægersro er faktisk noe å legge merke til. Hestens siste løp kan også ha vært svak pga mange løp på rad i tilleg til høyere vekt enn hesten var vandt til. Så det er en god mulighet den vil vise hva den virkelig kan denne gangen. Om det er nok er vel det ukjente. Men vekt- og tidsmessig så er hesten i like linje med 4 Shepherd Gate. Hvor sistnevnte vil trenge å kjempe om position inn til oppløpet og ta en bredere sving.

5 Stolen Tango er ikke en hest til 1.600m

6 Midnight Oil gjorde det kjempebra da Flying Barrel vant. Går 4kg ned. Toppsjanse.

7 Givusasmile er faktisk en god outsider som vi ikke tenkte mye av i starten. Hesten har gode prestasjoner på Dirt og over distansen på Gress! Tidligere trent av Roy Arne Kvisla. Fikk pause fra September til Desember hvor den var Halt. Det har gått nok uker til at den skal være frisk nå. Og på kvalitet så burde den kanskje vinne! Både Central Park som den slo og Outragusandangerus som den ble knapt slått av er handicap 80+ hester. Dessuten så er det å forvente den takler vinterbanen. Sine beste resultater fra to år siden var fra Desember.

8 Skyhawk har vi våre tvil om den er i form. De to siste resultatene er dårlige. Men så var det ikke over distanser hesten hersker. Det som taler direkte negativt er at hesten elsker fronten. Og for å ta den vil den miste veldig mange krefter. Om den ikke klarer det så blir det er bred sving noe som heller ikke er bra.